LinkedIn otvara mogućnost bloganja svim korisnicima, ne samo utjecajnima

LinkedIn otvara mogućnost bloganja svim korisnicima, ne samo utjecajnima

Poslovna društvena mreža LinkedIn dosad je dopuštala određenom broju svojih korisnika da u obliku svojevrsnih blog postova sa zajednicom dijele svoje misli i savijete. Riječ je uglavnom o petstotinjak utjecajnih i poznatih korisnicika, poput Billa Gatesa i Baracka Obame, no uskoro će ta mogućnost biti dostpna svim korisnicima.

Ova opcija dosad je bila rezervirana za petstotinjak influencera
Ova opcija dosad je bila rezervirana za petstotinjak “influencera” (slika: techcrunch.com)

Poslovna društvena mreža LinkedIn dosad je dopuštala određenom broju svojih korisnika da u obliku svojevrsnih blog postova sa zajednicom dijele svoje misli i savijete. Riječ je uglavnom o petstotinjak utjecajnih i poznatih korisnika, poput Billa Gatesa i Baracka Obame, no uskoro će ta mogućnost biti dostpna svim korisnicima.

Za sada uz pomno odabrane “influencere” LinkenIn kao svoju izdavačku platformu može koristiti 25 000 članova zajednice s engleskog govornog područja, od sveukupno 277 milijuna korisnika koliko broji ova društvena mreža. Svi korisnici, neovisno o lokaciji ili jeziku, trebali bi ovu mogućnost dobiti u sljedećih nekoliko mjeseci.javlja TechCrunch.

LinkedIn se na ovaj način želi pretvoriti u izdavačku platformu, gdje korisnici neće samo svraćati kad traže posao ili žele nekog pronaći, već i rasti kao produktivni, uspješni stručnjaci, objasnio je LinkedInov Ryan Roslansky. U prijevodu, na ovaj se način ova platforma želi uvući u popis redovito posjećivanih destinacija na kojoj će korisnik provesti više vremena nego što mu sad treba za uređivanje životopisa.

Dobar generator prometa

Postovi takozvanih influencera generiraju dobar promet na stranicama mreže, s prosjekom od dvadeset tisuća jedinstvenih pogleda, 250 lajkova i 80 komentara. Ovako objavljen sadržaj ne briše se nakon nekog vremena već postaje stalan dio profila kao dio poslovnog identiteta i životopisa, te način na koji potencijalni poslodavci mogu bolje upoznati kandidate.

Sadržaj kakav LinkedIn želi vdijeti na svojim stranicama, savjeti te osobna iskustva, vrlo je popularan i na drugim servisima, primjerice Mediumu, no problem s otvorenom platformom jest što je uistinu može koristiti bilo tko, a sadržaj može uvelike varirati u kvaliteti. Dok se na drugim izdavačkim platformama dobri postovi na jedan ili drugi način iskristaliziraju, a pritom je i savršeno očekivano da će biti kukolja.

LinkedIn pak treba održati dojam ozbiljnog i poslovnog servisa. S druge strane, ovo je dobra prilika za one koji se žele i pobliže predstaviti poslovnom svijetu i pokazati svoje kompetencije u pisanom obliku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.