LinkedIn otvara mogućnost bloganja svim korisnicima, ne samo utjecajnima

LinkedIn otvara mogućnost bloganja svim korisnicima, ne samo utjecajnima

Poslovna društvena mreža LinkedIn dosad je dopuštala određenom broju svojih korisnika da u obliku svojevrsnih blog postova sa zajednicom dijele svoje misli i savijete. Riječ je uglavnom o petstotinjak utjecajnih i poznatih korisnicika, poput Billa Gatesa i Baracka Obame, no uskoro će ta mogućnost biti dostpna svim korisnicima.

Ova opcija dosad je bila rezervirana za petstotinjak influencera
Ova opcija dosad je bila rezervirana za petstotinjak “influencera” (slika: techcrunch.com)

Poslovna društvena mreža LinkedIn dosad je dopuštala određenom broju svojih korisnika da u obliku svojevrsnih blog postova sa zajednicom dijele svoje misli i savijete. Riječ je uglavnom o petstotinjak utjecajnih i poznatih korisnika, poput Billa Gatesa i Baracka Obame, no uskoro će ta mogućnost biti dostpna svim korisnicima.

Za sada uz pomno odabrane “influencere” LinkenIn kao svoju izdavačku platformu može koristiti 25 000 članova zajednice s engleskog govornog područja, od sveukupno 277 milijuna korisnika koliko broji ova društvena mreža. Svi korisnici, neovisno o lokaciji ili jeziku, trebali bi ovu mogućnost dobiti u sljedećih nekoliko mjeseci.javlja TechCrunch.

LinkedIn se na ovaj način želi pretvoriti u izdavačku platformu, gdje korisnici neće samo svraćati kad traže posao ili žele nekog pronaći, već i rasti kao produktivni, uspješni stručnjaci, objasnio je LinkedInov Ryan Roslansky. U prijevodu, na ovaj se način ova platforma želi uvući u popis redovito posjećivanih destinacija na kojoj će korisnik provesti više vremena nego što mu sad treba za uređivanje životopisa.

Dobar generator prometa

Postovi takozvanih influencera generiraju dobar promet na stranicama mreže, s prosjekom od dvadeset tisuća jedinstvenih pogleda, 250 lajkova i 80 komentara. Ovako objavljen sadržaj ne briše se nakon nekog vremena već postaje stalan dio profila kao dio poslovnog identiteta i životopisa, te način na koji potencijalni poslodavci mogu bolje upoznati kandidate.

Sadržaj kakav LinkedIn želi vdijeti na svojim stranicama, savjeti te osobna iskustva, vrlo je popularan i na drugim servisima, primjerice Mediumu, no problem s otvorenom platformom jest što je uistinu može koristiti bilo tko, a sadržaj može uvelike varirati u kvaliteti. Dok se na drugim izdavačkim platformama dobri postovi na jedan ili drugi način iskristaliziraju, a pritom je i savršeno očekivano da će biti kukolja.

LinkedIn pak treba održati dojam ozbiljnog i poslovnog servisa. S druge strane, ovo je dobra prilika za one koji se žele i pobliže predstaviti poslovnom svijetu i pokazati svoje kompetencije u pisanom obliku.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?