Kako stvoriti globalnu platformu za 3D printane proizvode?

Kako je stvorena globalna platforma Goranka Fižulića za 3D printane proizvode?

Ako dosad niste čuli za LikeFigures, riječ je o ideji Goranka Fižulića koja od siječnja funkcionira u beti kao platforma za umrežavanje kupaca, vlasnika 3D printera i 3D dizajnera. Realizirala ju je tvrtka Perpetuum Mobile, a više o njenom razvoju ispričao je Perpetuumov Denis Ristić.

Denis Ristić objasnio je kako se web shop pretvori u platformu za kreativce. (Fotograf: Luka Travaš)
Denis Ristić objasnio je kako se web shop pretvori u platformu za kreativce. (Fotograf: Luka Travaš)

Kako stvoriti globalnu platformu?

Prvo treba originalna ideja i vizija, kaže Ristć, koja mora biti razrađena verzija ideje. U ovom projektu klijent je znao točno što želi i bilo je bitno to i omogućiti, a kada se tome doda know how, a onda tim prilagodljivih ljudi te relativno kratak rok, iz mnogo truda nastane platforma.

Na čemu se temelji LikeFigures?

Kako je riječ o svojevrsnoj web trgovini za prodaju STL datoteka za 3D ispis, cijela je platforma temeljena na Magento webshopu. Napravljeno je 12 modula kako bi se mobilni web shop mogao prilagoditi konceptu 3D platforme:

Da me sad pitaju bih li opet koristio Magento, rekao bih “Sigurno”. Da me to netko pitao kada smo u to tek krenuli, ne bih bio tako siguran. Bilo je puno posla da bi se web shop prilagodio nečemu što je konceptualno drukčije.

Što je sve dostupno na platformi?

Osim dijela za kupce, platforma ima i svoje sučelje za dizajnere te makere, vlasnike 3D pisača koji će kupljene proizvode na kraju i proizvesti. Na platformi je dostupno 3000 modela, 99 posto njih je besplatno, a za dizajnere i makere vodi se statistika uspješnosti i kvalitete koja im pomaže da se podignu na istaknutije mjesto na platformi.

Kako se određuje cijena nekog proizvoda?

Riječ je o formuli koja uključuje cijenu odabranog materijala, potreban volumen materijala za ispis 3D modela, naknadu za vlasnika printera, dostavu te porez.

Što je sve u planu?

Za platformu se u budućnosti planira redizajn, kaže Ristić, te neke nove opcije – 3D pregled predmeta te mogućnost “uređivanja” modela kako bi bili osobniji.

Kako to sve izgleda i funkcionira možete provjeriti već sada, a možda i nabaviti kakav 3D ispis po svojoj želji.

omg2015partneri

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.