LEGO s novom serijom robota, predstavljanje na CES-u

LEGO poput hrvatskog STEMI-ja: Učenje s robotima o znanosti, programiranju…

Kako spojiti zabavno i korisno? S predstavljanjem na ovotjednom CES-u, time se pozabavio LEGO, koji je napravio novi korak u svojoj seriji robota i aplikacija za učenje područja STEM-a, koje obuhvaća znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Roboti i programi za učenje namijenjeni su ponajprije primjeni u osnovnim i srednjim školama.

wedo lego

Slaganje LEGO kockica ne mora nužno biti samo igra i razonoda, već se uz Lego može nešto i naučiti. Tome će pomoći LEGO Education, koji je ovoga tjedna na CES-u u Las Vegasu predstavio novost iz svoje serije LEGO Mindstorms robota, namijenjenih učenju znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Predstavljeni sustav naziva LEGO Education WeDo 2.0 poslužit će za programiranje robota za izradu različitih zadataka, čime će se djeca osnovne i srednjoškolske dobi približiti programiranju. U istraživanju što se sve može obaviti, bilo samostalno, bilo uz podršku iskusnije učiteljice ili učitelja, djeci će pri ruci biti roboti sa središnjim Bluetooth pametnim ‘hubom’ za upravljanje i elementima za izgradnju i izvršavanje zadataka, a tu je i softverski dio.

Na raspolaganju su nove aplikacije za tablete za iOS i Android, koje će dati smjernice što se i kako radi s Legovim robotima.

Kako se zaštititi od vremenskih neprilika?

Što će se moći naučiti s obrazovnim Legom? S robotima koji obavljaju različite zadatke, naglasak će biti na primjenjivosti naučenoga, a u tom smjeru ići će se i s programom naziva Drop and Rescue, koji se bavi prirodom. Djeca će morati osmisliti uređaj koji će služiti zaštiti okoliša i smanjenju opasnosti koje stižu s ozbiljnim vremenskim nepogodama – i pritom će trebati biti što maštovitiji, tražeći različita rješenja.

Sa sadržajima koje nudi, cjelokupni sustav WeDo 2.0. mogao bi biti osobito zanimljiv za primjenu u školama, gdje bi opremanje jednoga razreda moglo stajati oko 2000 američkih dolara. U tu cijenu bilo bi uključeno više od 40 sati lekcija koje ne bi bile usmjerene samo na tehničke znanosti, već i na upoznavanje s prirodom.

Ako vam robot koji djeci pomaže u učenju zvuči poznato, vjerojatno ste čuli za hrvatski STEMI, koji služi upoznavanju sa znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom. Zabavno i poučno u isto vrijeme, postoji li bolji način da se oni najmlađi upoznaju s nečime novim?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.

Startupi i poslovanje

Splitsko Litto preuzima rezervacije i prijave gostiju, ali i druge brige domaćih iznajmljivača

Što se dogodi kada lokalni iznajmljivači odluče digitalizacijom riješiti probleme s kojima se i sami bore?

Internet marketing

Super Bowl iliti kako su dvije pop zvijezde zasjenile blockbustere svijeta reklama

U danima nakon slavnog Super Bowl finala sve što smo mogli vidjeti na društvenim mrežama bio je produkcijski izvanredan nastup Shakire i Jennifer Lopez, pod sponzorstvom Pepsija - što je malo kome ostalo u sjećanju - i Jasona Momou koji sa sebe skida mišiće i kosu jer je dobio divan kredit.