LEGO s novom serijom robota, predstavljanje na CES-u

LEGO poput hrvatskog STEMI-ja: Učenje s robotima o znanosti, programiranju…

Kako spojiti zabavno i korisno? S predstavljanjem na ovotjednom CES-u, time se pozabavio LEGO, koji je napravio novi korak u svojoj seriji robota i aplikacija za učenje područja STEM-a, koje obuhvaća znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Roboti i programi za učenje namijenjeni su ponajprije primjeni u osnovnim i srednjim školama.

wedo lego

Slaganje LEGO kockica ne mora nužno biti samo igra i razonoda, već se uz Lego može nešto i naučiti. Tome će pomoći LEGO Education, koji je ovoga tjedna na CES-u u Las Vegasu predstavio novost iz svoje serije LEGO Mindstorms robota, namijenjenih učenju znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Predstavljeni sustav naziva LEGO Education WeDo 2.0 poslužit će za programiranje robota za izradu različitih zadataka, čime će se djeca osnovne i srednjoškolske dobi približiti programiranju. U istraživanju što se sve može obaviti, bilo samostalno, bilo uz podršku iskusnije učiteljice ili učitelja, djeci će pri ruci biti roboti sa središnjim Bluetooth pametnim ‘hubom’ za upravljanje i elementima za izgradnju i izvršavanje zadataka, a tu je i softverski dio.

Na raspolaganju su nove aplikacije za tablete za iOS i Android, koje će dati smjernice što se i kako radi s Legovim robotima.

Kako se zaštititi od vremenskih neprilika?

Što će se moći naučiti s obrazovnim Legom? S robotima koji obavljaju različite zadatke, naglasak će biti na primjenjivosti naučenoga, a u tom smjeru ići će se i s programom naziva Drop and Rescue, koji se bavi prirodom. Djeca će morati osmisliti uređaj koji će služiti zaštiti okoliša i smanjenju opasnosti koje stižu s ozbiljnim vremenskim nepogodama – i pritom će trebati biti što maštovitiji, tražeći različita rješenja.

Sa sadržajima koje nudi, cjelokupni sustav WeDo 2.0. mogao bi biti osobito zanimljiv za primjenu u školama, gdje bi opremanje jednoga razreda moglo stajati oko 2000 američkih dolara. U tu cijenu bilo bi uključeno više od 40 sati lekcija koje ne bi bile usmjerene samo na tehničke znanosti, već i na upoznavanje s prirodom.

Ako vam robot koji djeci pomaže u učenju zvuči poznato, vjerojatno ste čuli za hrvatski STEMI, koji služi upoznavanju sa znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom. Zabavno i poučno u isto vrijeme, postoji li bolji način da se oni najmlađi upoznaju s nečime novim?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.