Ash Maurya ‘virtualno’ otvara idući Lean Startup Meetup

Ash Maurya ‘virtualno’ otvara idući Lean Startup Meetup u Zagrebu

Lean Startup Croatia u suradnji s Core Incubatorom organizira još jedan Lean Startup Meetup, ovog puta s temom Lean Canvas. Meetup će se održati u utorak, 31. ožujka, u 18 sati u prostorijama Core Incubatora.

lsc_core2

Ako još uvijek ne znate što je to točno Lean Startup ili ako želite čuti kako njegova primjena izgleda u praksi, Lean Startup Croatia i Core Incubator nude priliku da čujete tuđa, ali i podijelite svoja iskustva primjene ove metodologije. Tri predavača različitih profila podijelit će svoja iskustva korištenja ovog pristupa na primjeru svojih projekata.

Meetup će putem live streama “otvoriti” Ash Maurya, autor metode Lean Canvas te osnivač tvrtke Spark59. Ash smatra da je život prekratak da bi proizvodili nešto što nitko ne želi. Upravo iz tog razloga, već više od deset godina, posvetio se poduzetništvu i osmišljavanju proizvoda koji poduzetnicima olakšavaju što bržu i jednostavniju implementaciju ideja. Asha pratite na njegovom blogu, a ako već niste svakako obratite pozornost i na njegovu popularnu knjigu Running Lean.

‘Mamin’ test

Zatim će se zainteresiranima obratiti Ana Kolarević – osnivačica web aplikacije SizemApp.com koju je razradila pomoću Business Model Canvasa i tečaja Stevea Blanka o korisničkom razvoju. Trenutno radi kao Learning Community Manager za Wise4Women.eu, europski online tečaj koji educira žene koje žele postati socijalne poduzetnice te i dalje vodi inicijativu StartupsCroatia i CEE Women Startups na Facebooku. Približit će vam zašto knjigu “The Mom Test”, Roba Fitzpatricka trebate imati u svom arsenalu i zašto svi koji pokreću biznis prvi put trebaju proći upravo kroz spomenuti tečaj.

Ana Kolarević govorit će, među ostalim, i o knjizi Roberta Fitzpatricka 'The Mom Test' (slika: Janez Klemenčič)
Ana Kolarević govorit će, među ostalim, i o knjizi Roberta Fitzpatricka ‘The Mom Test’ (slika: Janez Klemenčič)

Meetup će zaključiti Kenneth Hellem, poduzetnik i investitor s pozadinom u menadžmentu i konzaltingu. Osnivač je akceleratora Seed Nordic sa sjedištem u Stockholmu, a govorit će o Lean Startup metodologiji kroz primjere iz prakse.

Nakon meetupa sudionici su pozvani na neformalno druženje i networking.

Ulaznice za događaj

Lean Startup Meetup održava se u prostorima Core Incubatora na adresi Hondlova 2/9 u Zagrebu, a na predavanje se možete prijaviti putem sustava Entrio.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?