STEMI se predstavlja na Lean Startup Meetupu u Zagrebu

Želite se upoznati sa STEMI-jem? Dođite na predstavljanje u Zagrebu

Već ste čuli za STEMI i doznali za pauka-robota koji sve koji se s njime upoznaju, osobito one najmlađe, želi privući da nauče nešto novo? Super, ali već ovoga tjedna možete saznati još malo više - ako ste u Zagrebu, predstavljanje STEMI-ja čeka vas u četvrtak na novom Lean Startup Meetupu u glavnom hrvatskom gradu.

STEMI na Noci Istrazivaca 2015

Lean Startup Croatia u suradnji s Core Incubatorom priprema novi Lean Startup Meetup u Zagrebu, na kojemu će svjetla pozornice biti usmjerena na projekt STEMI i njegova šesteronožnog pauka-robota namijenjenoga ponajprije djeci željnog novog znanja. Niste dijete, ali i vi biste željeli doznati još malo više? Vrata se otvaraju ovoga četvrtka, 26. 11. u 18 sati na okupljanju u TABAN Bar & Hostelu u Tkalčićevoj.

STEMI je projekt usmjeren na učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, područja koje označava akronim STEM, ali i na inovaciju, što njegovu nazivu dodaje slovo I. Za priču o njegovu pokretanju i rastu ste možda već čuli, ali ako vas zanima još ponešto o projektu koji je spojio riječku udrugu Bura znanja i ekipu zagrebačkih FER-ovaca, poželjet ćete biti na ovotjednom Lean Startup Meetupu.

Bit će to prilika i za upoznavanje sa STEMI-jevom kampanjom za grupno financiranje na Indiegogou, koja traje još 10 dana, a do sada je prikupljeno gotovo 27.500 američkih dolara. Postavljeni cilj od 16.000 dolara bio je dostignut iznimno brzo, za samo 72 sata.

Novi zagrebački prostor za ‘coworking’

LSC Stemi

Na ovotjednom Lean Startup Meetupu bit će predstavljen i novi Core Incubatorov prostor za ‘coworking’ u Zagrebu, u Hondlovoj. Bit će besplatan za korištenje, a svima koje zanima novo znanje o poduzetništvu pomagat će radionicama koje će biti organizirane svakoga tjedna.

Do besplatne ulaznice za dolazak na ovotjedno Lean Startup okupljanje može se doći putem sustava Entrio, ali budite što brži – broj mjesta u hostelu u Tkalčićevoj je ograničen.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?