OMGcommerce: Preko 60.000 korisnika Konzumove internetske trgovine!

OMGcommerce: Preko 60.000 korisnika Konzumove internetske trgovine!

Na OMGcommerce konferenciji posvećenoj poslovanju preko Internea, a koja se nedavno održana u Zagrebu, Dalibor Sović je u ime Konzuma prestavio zaista impresivne podatke koje je dostigla Konzumova Internet prodavnica. Kako tržište kupovine namirnica preko Interneta danas u svetu vredi skoro 7 milijardi eura i sledi uzlaznu putanju, Konzum je na vreme porepoznao nove trendove te je još davne 2006. lansirao Konzum Internet prodavnicu. Tokom 2008. lansirana je druga verzija sajta, a predstavljene su i aplikacije.

Dalibor Sović, Konzum (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Dalibor Sović, Konzum (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Na OMGcommerce konferenciji posvećenoj poslovanju putem interneta, a koja se nedavno održala u Zagrebu, Dalibor Sović je u ime Konzuma prestavio zaista impresivne podatke koje je postigla Konzumova internetska trgovina. Kako tržište kupovine namirnica putem interneta danas u svijetu vrijedi skoro 7 milijardi eura i slijedi uzlaznu putanju, Konzum je na vrijeme prepoznao nove trendove te je još davne 2006. lansirao Konzumovu internetsku trgovinu. Tijekom 2008. lansirana je druga verzija stranice, a predstavljene su i aplikacije.

Razvili smo aplikaciju koju koristimo na šest različitih instanci. Integrirali smo različite payment gatewaye, a posjedujemo i certifikate koji potvrđuju sigurnost našeg servisa.

Dalibor je izjavio da trgovinu koristi čak 60.000 korisnika i da je to najveći e-commerce u Hrvatskoj. Konzum trenutno raspolaže sa 17 vozila, a usluga je dostupna stanovnicima većih gradova poput Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita. Dodao je da se uveliko planira širenje i na ostale dijelove Hrvatske, ali da tome prethode informatička pismenost i logističke mogućnosti.

Kako kaže, jedan od najvećih problema s kojima se ovaj servis susreće jeste upravo dinamika trgovine. Budući da se roba prikuplja upravo u trgovinama, a ne u velikim skladištima, nužno je to raditi u dvije faze (prvo se prikupljaju dugotrajne namirnice, potom one svježe). Dodaje da je ovo problem s kojim se susreću i veći europski lanci, ali pojedina rešenja su na pomolu.

Artikli se automatski skeniraju i šalju na prema blagajni, što dodatno ubrzava proces. Narudžba se dostavlja do vrata, a korisnici mogu platiti preko interneta ili karticama.

Tko sve kupuje u Konzumovoj internetskoj trgovini?

Na ovo pitanje, Dalibor je odgovorio rekavši da većinu korisnika Konzumove internetske trgovine čine fizičke osobe, nekih 93 posto ukoliko usporedimo s pravnima. Također, većina tih kupaca pripada ženskoj populaciji, što se može pravdati činjenicom da su žene dominantnije kada je u pitanju kupovina na internetu.

Konzumovi potrošači uglavnom kupuju pakirane proizvode. U pitanju su namirnice koje služe za brzu pripremu hrane, dok je kvaliteta na prvom mjestu. Korisnicima je bitno da se hrane kvalitetno i zdravo.

Demografija nam otkriva i to da u Konzumovoj web trgovini uglavnom kupuju obitelji s djecom ili mlađi parovi, između 31 i 40 godina. Obrazovni profili dosta se razlikuju, ali može se reći da su u prednosti obrazovaniji ljudi, koji su ujedno i tehnološki potkovani.

Budućnost internetske trgovine?

Iz Konzuma kažu da su uveli novost koja može biti game changer u bliskoj budućnosti. Vođeni uspješnim primjerima zemalja u Europskoj uniji, pokrenut je revolucionaran servis – Pokupi. Hranu možete naručiti putem interneta, a sami je pokupiti na unaprijed utvrđenim lokacijama. Nasuprot dostavi koja radi po principu danas za sutra, pokupi servis radi danas za danas, što znači da hranu možete preuzeti tijekom istoga dana kada ste je i naručili. Pokupi servis dostupan je na određenim lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Splitu, i čini ukupno 6 posto prihoda na mjesečnom nivou u tim trgovinama.

Kako bi išli u korak sa tehnološkim napretkom, razvijena je i mobilna aplikacija koja se može naći na vodećim platformama iOS i Android, kao i na ostalima – Windows Phone i RIM platformi. Aplikacija je preuzeta više od 60,000 puta, a kupovine preko nje čine 8,5 posto ukupnog Konzumovog prometa. Za 2013. planira se ažuriranje aplikacija, tako da će one imati mogućnost pretplate na akcije, kao i push notifikacije koje će informirati korisnika o novostima i akcijama.

Još jedna od novina za koju se Konzum zalaže jest edukacija starijih osoba ne bi li lakše savladali sve benefite koje Konzumova internetska trgovina nudi. Dalibor dodaje da bi ovaj način kupovine bio vrlo primamljiv starijima, jer ne bi morali ići do trgovine, već bi se namirnice dostavljale do njihove kuće.

Za kraj prezentacije izjavio je kako je Konzum uveo mogućnost slanja hrvatskih proizvoda poštom u inozemstvo. U pitanju je asortiman zapakiranih, dugotrajnih namirnica isključivo hrvatskih proizvođača, koje je moguće poslati u bilo koju zemlju Europske unije, i to potpuno besplatno. Kako kaže, fokus se stavlja na izvoz najboljih hrvatskih proizvoda.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?