OMGcommerce: Preko 60.000 korisnika Konzumove internetske trgovine!

OMGcommerce: Preko 60.000 korisnika Konzumove internetske trgovine!

Na OMGcommerce konferenciji posvećenoj poslovanju preko Internea, a koja se nedavno održana u Zagrebu, Dalibor Sović je u ime Konzuma prestavio zaista impresivne podatke koje je dostigla Konzumova Internet prodavnica. Kako tržište kupovine namirnica preko Interneta danas u svetu vredi skoro 7 milijardi eura i sledi uzlaznu putanju, Konzum je na vreme porepoznao nove trendove te je još davne 2006. lansirao Konzum Internet prodavnicu. Tokom 2008. lansirana je druga verzija sajta, a predstavljene su i aplikacije.

Dalibor Sović, Konzum (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Dalibor Sović, Konzum (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Na OMGcommerce konferenciji posvećenoj poslovanju putem interneta, a koja se nedavno održala u Zagrebu, Dalibor Sović je u ime Konzuma prestavio zaista impresivne podatke koje je postigla Konzumova internetska trgovina. Kako tržište kupovine namirnica putem interneta danas u svijetu vrijedi skoro 7 milijardi eura i slijedi uzlaznu putanju, Konzum je na vrijeme prepoznao nove trendove te je još davne 2006. lansirao Konzumovu internetsku trgovinu. Tijekom 2008. lansirana je druga verzija stranice, a predstavljene su i aplikacije.

Razvili smo aplikaciju koju koristimo na šest različitih instanci. Integrirali smo različite payment gatewaye, a posjedujemo i certifikate koji potvrđuju sigurnost našeg servisa.

Dalibor je izjavio da trgovinu koristi čak 60.000 korisnika i da je to najveći e-commerce u Hrvatskoj. Konzum trenutno raspolaže sa 17 vozila, a usluga je dostupna stanovnicima većih gradova poput Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita. Dodao je da se uveliko planira širenje i na ostale dijelove Hrvatske, ali da tome prethode informatička pismenost i logističke mogućnosti.

Kako kaže, jedan od najvećih problema s kojima se ovaj servis susreće jeste upravo dinamika trgovine. Budući da se roba prikuplja upravo u trgovinama, a ne u velikim skladištima, nužno je to raditi u dvije faze (prvo se prikupljaju dugotrajne namirnice, potom one svježe). Dodaje da je ovo problem s kojim se susreću i veći europski lanci, ali pojedina rešenja su na pomolu.

Artikli se automatski skeniraju i šalju na prema blagajni, što dodatno ubrzava proces. Narudžba se dostavlja do vrata, a korisnici mogu platiti preko interneta ili karticama.

Tko sve kupuje u Konzumovoj internetskoj trgovini?

Na ovo pitanje, Dalibor je odgovorio rekavši da većinu korisnika Konzumove internetske trgovine čine fizičke osobe, nekih 93 posto ukoliko usporedimo s pravnima. Također, većina tih kupaca pripada ženskoj populaciji, što se može pravdati činjenicom da su žene dominantnije kada je u pitanju kupovina na internetu.

Konzumovi potrošači uglavnom kupuju pakirane proizvode. U pitanju su namirnice koje služe za brzu pripremu hrane, dok je kvaliteta na prvom mjestu. Korisnicima je bitno da se hrane kvalitetno i zdravo.

Demografija nam otkriva i to da u Konzumovoj web trgovini uglavnom kupuju obitelji s djecom ili mlađi parovi, između 31 i 40 godina. Obrazovni profili dosta se razlikuju, ali može se reći da su u prednosti obrazovaniji ljudi, koji su ujedno i tehnološki potkovani.

Budućnost internetske trgovine?

Iz Konzuma kažu da su uveli novost koja može biti game changer u bliskoj budućnosti. Vođeni uspješnim primjerima zemalja u Europskoj uniji, pokrenut je revolucionaran servis – Pokupi. Hranu možete naručiti putem interneta, a sami je pokupiti na unaprijed utvrđenim lokacijama. Nasuprot dostavi koja radi po principu danas za sutra, pokupi servis radi danas za danas, što znači da hranu možete preuzeti tijekom istoga dana kada ste je i naručili. Pokupi servis dostupan je na određenim lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Splitu, i čini ukupno 6 posto prihoda na mjesečnom nivou u tim trgovinama.

Kako bi išli u korak sa tehnološkim napretkom, razvijena je i mobilna aplikacija koja se može naći na vodećim platformama iOS i Android, kao i na ostalima – Windows Phone i RIM platformi. Aplikacija je preuzeta više od 60,000 puta, a kupovine preko nje čine 8,5 posto ukupnog Konzumovog prometa. Za 2013. planira se ažuriranje aplikacija, tako da će one imati mogućnost pretplate na akcije, kao i push notifikacije koje će informirati korisnika o novostima i akcijama.

Još jedna od novina za koju se Konzum zalaže jest edukacija starijih osoba ne bi li lakše savladali sve benefite koje Konzumova internetska trgovina nudi. Dalibor dodaje da bi ovaj način kupovine bio vrlo primamljiv starijima, jer ne bi morali ići do trgovine, već bi se namirnice dostavljale do njihove kuće.

Za kraj prezentacije izjavio je kako je Konzum uveo mogućnost slanja hrvatskih proizvoda poštom u inozemstvo. U pitanju je asortiman zapakiranih, dugotrajnih namirnica isključivo hrvatskih proizvođača, koje je moguće poslati u bilo koju zemlju Europske unije, i to potpuno besplatno. Kako kaže, fokus se stavlja na izvoz najboljih hrvatskih proizvoda.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.

Kultura 2.0

Rad s djecom u izolaciji: Vodič digitalnih alata koji će vam pomoći (pre)živjeti

Trenutna izolacija mnoge je dovela u situaciju da prvi put rade od doma. Oni koji uz sve te nove okolnosti moraju voditi i brigu oko djece našli su se u nezavidnoj situaciji. Kako odraditi svoje zadatke kad vam klinci konstantno odvraćaju fokus i pažnju?

Novost

Mastercard zbog COVID-19 predlaže povećanje limita za beskontaktna plaćanja sa 100 na 350 kuna

Jedna od vodećih financijskih tvrtki u svijetu, Mastercard, povećat će iznose do kojih možete na blagajnama plaćati beskontaktno.

Kultura 2.0

Sabor odlučuje o praćenju mobilnih uređaja građana: Hoćemo li od toga imati više štete ili koristi?

Pandemija virusa COVID-19 potaknula je restrikcije kretanja diljem svijeta, no i uz postojeće mjere, zaraza se teško usporava. Mnoge države svijeta stoga su već uvele rješenja kojima bi se povećao nadzor nad građanima. Neki su to napravili bolje, neki lošije, nauštrb osnovnih prava i sloboda - što će biti hrvatski scenarij?

Digitalni mediji

Ministar Božinović poručuje da nije vrijeme za reklamiranje televizora. Što kažu (online) trgovci?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas se obratio trgovcima i medijima koji oglašavaju proizvode koji nemaju veze s higijenom ili prehranom - reakcije nisu izostale.