Pametni grad, parking, briga o otpadu: Kako se modernizira javni sektor?

Pametni gradovi, parking, zbrinjavanje otpada: Kako se modernizira javni sektor?

Na konferenciji Smart Public Sector govorilo se o izazovima i mogućnostima u modernizaciji javnog sektora. Primjere dobre prakse predstavili su predstavnici hrvatskih i inozemnih institucija.

Jučer je započeo program konferencija Smart Public Sector u Kongresnom centru FORUM.
Jučer je započeo program konferencija Smart Public Sector u Kongresnom centru FORUM.

Jučer, 29. ožujka u Kongresnom centru FORUM u Zagrebu održan je 1. dan konferencije o modernizaciji i inovacijama u javnom sektoru – Smart Public Sector. Nakon pozitivnih primjera modernizacije iz Hrvatske i inozemstva, uslijedile su panel rasprave o pametnim gradovima, mrežama i uređajima te inovacijama kroz ICT.

U panel raspravi pod imenom “Pametni gradovi, pametne mreže i pametni uređaji – Kako osigurati da javni sektor konkretno i mjerljivo prati ove trendove?” sudjelovali su Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, Željko Jurić, pročelnik zavoda za informatičku djelatnost u Gradu Rijeci, Igor Cerinski, voditelj projekta Smart City u Hrvatskom telekomu te Čedomir Miler, zamjenik gradonačelnika Grada Krka.

Krk već dugo vremena služi kao primjer drugima kada je u pitanju pametno zbrinjavanje otpada. Uz fotonaponske elektrane, 2 punionice za električna vozila, Krk se može pohvaliti i dobrom optičkom infrastrukturom. Grad Krk već ima uveden i sustav video nadzora, među prvima su uveli besplatni bežični internet, a sada im je cilj izgraditi svjetlovod do svake kuće na način da lokalna samouprava bude vlasnik.

“Gradovi će graditi budućnost na urbanom turizmu”

Punionice su dobar primjer modernizacije, istaknuo je Igor, jer u realnom vremenu daju mogućnost uvida u punjenje vozila, a samom krajnjem korisniku štede novac i vrijeme. S druge strane, mjesta za poboljšanje svakako ima kada je riječ o rješenjima za parking koja se sporo implementiraju.

Promet je jedna od najvećih briga gradova, a što se može učiniti po tom pitanju najbolje pokazuju rješenja koja detektiraju mjesta na kojima se stvara gužva te uzroke poput koncerata i prosvjeda, ističe Frane. Podaci su stoga danas iznimno važni jer bez njih ne možemo upravljati niti planirati.

Podaci su nova valuta.

Željko iz Rijeke je pak istaknuo da sve analize ukazuju na to da ljudi danas drugačije planiraju odmor od svojih roditelja te da sve više putuju ad hoc. U tome ulogu ima i povezanost gradova, promjene u načinu putovanja, zahvaljujući čemu će urbani turizam biti dobra podloga za razvoj pametnih gradova.

Urbani turizam će biti nešto na čemu će gradovi graditi svoju budućnost.

“Ne odlučivati što je dobro za građane, već ih uključiti i dati im glas”

O tome kako pomoću ICT-a prevladati trenutne probleme u javnom sektoru, raspravljali su Mihai Bilauca, Rytis Kalinauskas i Daniel Lenardić.
O tome kako pomoću ICT-a prevladati trenutne probleme u javnom sektoru, raspravljali su Mihai Bilauca, Rytis Kalinauskas i Daniel Lenardić.

Iza rješenja za pametne gradove, mreže, parkove i usluge stoji ICT industrija, a kako pomoću ICT-a uvesti red u javni sektor, govorili su Daniel Lenardić, KPMG Croatia, Mihai Bilauca, voditelj digitalne strategije Grada Limericka u Irskoj te Rytis Kalinauskas, zamjenik direktora Odbora za razvoj informacijskog društva u Litvi. Za početak, rješenja je potrebno standardizirati, složili su se panelisti. Daniel je također istaknuo da ICT treba služiti kao alat koji će predvidjeti što će nam trebati u budućnosti. Na primjer, što će se dogoditi lokalnom poštanskom uredu u sljedećih 10 godina?

Mihai smatra da se na lokalnoj razini mogu brže uvidjeti i pronaći rješenja, stoga je potrebno očuvati vlast lokalne samouprave, ali na način da se uključe građane:

 Ne treba odlučivati što je dobro za građane, već ih uključiti i dati im glas.

Također, već je na raznim događanjima o otvorenim podacima, poput , zaključeno da nam čak ni one kvalitetne usluge javnog sektora ne znače ništa, ako ih građani neće znati koristiti. Rytis stoga zaključuje da elektroničke usluge ne bi trebale biti predmet utrke u količini. Vlada mora prepoznati koji su kanali dobri za ulaganje te osigurati da građani imaju potrebne vještine za njihovo korištenje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.