6 predavanja koja ne smijete propustiti na konferenciji Change

6 predavanja koja ne smijete propustiti na konferenciji o ‘enterprise’ softveru – Change

Dijeli nas 12 dana od konferencije Change, jednodnevnog događanja posvećenog enterprise softverskim rješenjima. U prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš, 15. listopada okupit će se više od 300 ICT stručnjaka iz regije, a mi izdvajamo 6 predavanja i još pokoju “poslasticu” koju ne smijete propustiti.

Track Keynote: Business, Marketing and Management

Matjaž B. Jurič o mikroservisnim arhitekturama

Ako vas zanimaju teme kao što su Java EE, mikroservisi, API-ji i migracija u “oblak”, ne propustite predavanje Matjaža B. Juriča. Matjaž je Java Champion, Oracle ACE Director, IBM Champion i nedavni osvajač nagrade Java Duke’s Choice. Član je BPEL-ovog savjetodavnog odbora, profesor na Sveučilištu u Ljubljani, ali i startup mentor. Jedan je od najvažnijih ljudi u Java zajednici, a predavat će upravo o tome – mikroservisima u Javi, odnosno serverless arhitekturama i Dockeru kao podlogama za mikroservisne arhitekture.

Kako najavljuju organizatori, predavanje će možda obilovati buzzwordovima, ali kad oni dolaze od ovakvog predavača, svakako bi ih trebalo poslušati.

Viktor Farčić o Continuous Deploymentu

Aktualna tema, kvalitetan predavač. Viktor Farčić radi u tvrtki CloudBees, koja stoji iza Jenkinsa, a prepoznat je i u Docker zajednici kao Docker Captain. Autor je dvije knjige o Java razvoju i Devops principima. Na konferenciji će pričati o Continuous Deploymentu iz vlastitog iskustva i približiti najbolje prakse.

Mel Cvjetko o Xamarinu

Jednom davno, Miguel de Icaza napisao je Midnight Commander, svoju prvu veliku uspješnicu, a upravo je to najavilo seriju Miguelovih hitova. Nakon njega pokreće Gnome desktop, a potom i projekt Mono. No, njegov najnoviji hit je Xamarin, višeplatformski sustav za izgradnju mobilnih i desktop aplikacija koristeći C# i Mono. Xamarin je sada dio Microsoftove obitelji razvojnih alata, nakon nedavne akvizicije kompanije i tima.

I tu dolazimo do Mela Cvjetka, člana core tima Xamarina, čija se biografija čita poput pjesme. Da, sjeća se on dobro kako su se Java developeri šalili na račun Xamarin.Androida još 2011., a još se bolje sjeća kako su se predavanja o Xamarinu odbijala na svim Microsoftovim konferencijama, osim 2014. godine.

A vi ćete se sjećati kako je Mel predstavio platformu Xamarin na konferenciji Change.

Dejan Bosanac o AMQP

AMQP je integracijski hit koji ima namjeru zamijeniti zastarjele integracijske principe, a i jedan je od preferiranih integracijskih protokola u svijetu Internet Of Things. Dejan je član RedHatovog tima za ActiveMQ i autor knjige ActiveMQ In Action. Još jedan predavač koji ima izvrsnu poziciju za predstavljanje modernog integracijskog protokola, direktno s njegovog izvora.

Geertjan Wielenga o Oracle Ace frameworku i Javi 9

Geertjan je član Oracleovog Java tima, gdje radi kao Product Manager za open source projekte. U svijetu Jave je od samih početaka, bio je zaposlenik tvrtke Sun Microsystems i radio u izvornom Java timu. Predstavit će dvije teme: Oracle ACE JavaScript framework i što je novo u Javi 9.

Nenad Bakić o kulturi kreativnosti

Nenada Bakića, poduzetnika i investitora ne treba posebno predstavljati, ali u duhu ove konferencije treba napomenuti kako je posebno društveno angažiran u promoviranju znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM područje). Tu je poznat po svom projektu Croatian Makers, kojim dovodi robotiku u osnovnoškolsko obrazovanje s ciljem promoviranja kulture kreativnosti. U duhu svoje krilatice “Gdje ćemo biti 2031?”, na konferenciji Change održat će keynote predavanje o kulturi uspješnosti i kreativnosti.

Trebate još razloga za dolazak?

change zmajsko

Bacite oko na ostala predavanja, pročitajte intervju s direktorom sadržaja, pribavite ulaznicu (svega 60 kuna za studente, 100 kuna za ostale – ali požurite, organizatori naglašavaju da je ulaznica ostalo još svega nekoliko) i zasladite se Kraševim slasticama te posebnim izdanjem Zmajskog Pale Alea koji će se naći u goodie bagu posjetitelja.

Vidimo se 15. listopada!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Startupi i poslovanje

Je li Hrvatska nacija jeftine IT radne snage ili prepoznajemo vlastite (proizvodne) potencijale?

Ne treba nam da budemo jeftina tehnološka radna snaga, pa ni radna snaga za 8000 eura! Možemo više - i to smo već dokazali...

Što ste propustili

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?

Startupi i poslovanje

Alan Sumina: U 11 godina Nanobit je izdao više od 20 igara, a živi od samo njih tri

CEO Nanobita Alan Sumina jedan je od najpoznatijih domaćih poduzetnika, a mi smo provjerili kako danas gleda na 11 godina njegove tvrtke te izazove na koje se nailazilo putem.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.