Predavanje Jona Soberga o osiguravanju kapitala za startupe

Kako osigurati kapital za svoj startup projekt? Saznajte na predavanju Jona Soberga

Jon Soberg CEO je Expansive Venturesa, VC fonda iz Silicijske doline. Održat će predavanje idućeg ponedjeljka, 13. listopada 2014., u 17:30 sati u prostorijama ZIP.Factory, Remetinačka cesta 7.

Jon
Jon Soberg govorit će o VC fondu Expansive Ventures, koji je spreman investirati i u domaće startupe.

Founder Institute u Hrvatskoj idućeg ponedjeljka dovodi Jona Soberga, koji će zainteresiranim članovima rastućeg hrvatskog startup ekosustava približiti ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju poduzetničkih projekta s globalnim ambicijama, na primjeru specijaliziranog VC fonda Expansive Ventures, koji je razvijen u sklopu Founder Institutea.

Expansive Ventures s ulagačkim kapitalom od preko 100 milijuna dolara novi je VC fond koji predstavlja nadogradnju globalnog edukacijskog programa FI-a. Fokusiran je na startup projekte u ranoj fazi razvoja te će sudjelovati u ključnim valovima njihovih investicija s iznosima od 250.000 do dva milijuna dolara. Fond je spreman investirati i u najbolje domaće startup tvrtke koje završe program hrvatskog Founder Institutea, što im osigurava prednost u kvalifikacijama za investicije. Eventualnu mogućnost za dobivanje investicije imat će i drugi startup projekti, ali uvijek uz preporuku i na inicijativu hrvatskih direktora Founder Institutea. U razdoblju od dvije godine postoji mogućnost i za razvoj lokalnog VC fonda koji će predstavljati spin-off podružnicu Expansive Venturesa.

Ako vas zanima što to Jon Soberg ima za reći, svakako osigurajte svoje mjesto na radionici.

Novi semestar akceleracije

FI Hrvatska pokrenuo je novi semestar akceleracije startup projekata u Zagrebu. Inkubacija nove generacije startupa počinje 5. studenog 2014. i trajat će do 18. veljače 2015. Prijave su otvorene već sada te se zainteresirani projekti mogu prijaviti do 19. listopada 2014. Edukacija u Founder Instituteu Hrvatska održava se uz podršku Agencije HAMAG-BICRO RH, Veleposlanstva SAD u Zagrebu, Zagrebačkog inkubatora poduzetništva te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom rujna i listopada 2014. pripremljen je niz besplatnih radionica kojima je cilj povećati i količinu i kvalitetu domaćih projekta u startup ekosustavu. Uz domaće mentore, radionice vode i najbolji mentori Founder Institutea iz Berlina, Münchena, Pariza, Bruxellesa, Stockholma, Tel Aviva i Silicijske doline.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.