Konačno je lansiran Jelly, startup suosnivača Twittera... i nije baš ono što smo očekivali

Konačno je lansiran Jelly, startup suosnivača Twittera… i nije baš ono što smo očekivali

Prije devet mjeseci nekoliko se ptica odvojilo iz Twitterovog jata i preselilo u novi startup Twitterovog suosnivača Biza Stonea. Izuzev imena Jelly, o ovom novom pothvatu nije se znalo mnogo, a pogotovo ne čime će se zapravo baviti. Nakon mnogo iščekivanja, aplikacija Jelly konačno je dostupna, a rezultat je… Za sada pomalo razočaravajuć.

Jelly je utemeljen na velikim idejama o međusobnom pomaganju i maloj svrhovitosti
Jelly je utemeljen na velikim idejama o međusobnom pomaganju i maloj svrhovitosti.

Prije devet mjeseci nekoliko se ptica odvojilo iz Twitterovog jata i preselilo u novi startup Twitterovog suosnivača Biza Stonea. Izuzev imena Jelly, o ovom novom pothvatu nije se znalo mnogo, a pogotovo ne čime će se zapravo baviti. Nakon mnogo iščekivanja, aplikacija Jelly konačno je dostupna, a rezultat je… Za sada pomalo razočaravajuć.

Ako ćemo iskreno, trebalo nam je neko vrijeme da shvatimo koja je svrha aplikacije Jelly, a zgodan tekst na službenoj stranici dužio je o povezanosti svijeta, Einsteinu i pomaganju drugima te svim divnim i krasnim idejama koje nemaju mnogo veze sa samom namjenom aplikacije.

Platforma za pitanja i odgovore… i ne, nije Quora

No da i ja ne dužim dalje, Jelly je platforma za postavljanje pitanja i odgovaranje na njih. Pretpostavljam da ste odmah pomislili na Quoru, no princip je nešto drukčiji jer umjesto stvaranja nove društvene mreže koja će vam odgovarati na upite, koriste se one kojima već pripadate, točnije, vaš Twitter ili Facebook.

Naravno, na tim mrežama ionako već možete vrlo lako postavljati pitanja, pa je svrhovitost aplikacije već ovdje upitna. No ono što vam omogućava jest da pitanje vrlo lako postavite u slikovnom obliku. Hodate ulicom, primjerice, primijetite nešto, uslikate, cropate, nešto nadošarate na sliku kroz aplikaciju, ako vas je volja, i postavite pitanje.

Cijeli je koncept vrlo jednostavan. Možda i prejednostavan.
Cijeli je koncept vrlo jednostavan. Možda i prejednostavan.

Pitanje će se prikazati vašim kontaktima na društvenoj mreži koji također koriste Jelly, ali i ljudima s kojima su oni povezani, pa si tako zajedno možete rješavati nedoumice. Naravno, kako je aplikacija još u povojima, broj ljudi s kojima možete razmjenjivati pitanja i odgovore je ograničen, pa smo mi ili primorani odgovarati si unutar redakcije.

Problemi, problemi

Dok je verzija za iOS funkcionirala bez ikakvih problema, aplikacija za Android na Google Play Storeu je preko mobilne aplikacije gotovo nemoguće naći u moru drugih jellyjastih imena (jedno od pitanja na platformi je i zašo je tako teško naći Jelly u  Google Play Storeu). Kada smo konačno došli do nje preko izravne poveznice, sva četiri Androida u redakciji proglašena su nekompatabilnima, iako odgovaraju po svim postavkama.

To je zapravo sve što o aplikaciji imam za napisati – osim osnovne funkcije odgovaranja na pitanja i postavljanja istih, nema drugih opcija. No to smo i očekivali od servisa pod sloganom: Point, shoot, ask!

I recenzije korisnika su podijeljene.
I recenzije korisnika su podijeljene.

Cijeli se koncept zasad čini vrlo nedorađenim, a ni problem s verzijom za Android baš ne veseli (javite nam ako ćete vi imati više sreće). Imala sam viša očekivanja od osmeročlanog tima koji stoji iza Jellyja, među čijim članovima se, osim suosnivača Biza Stonea, nalaze i nekadašnji Twitterovi zaposlenici Kevin Thau i Ben Finkel.

Možda nas Jelly još iznenadi, okupi ogromnu bazu korisnika, otkrije potpuno neočekivane primjene i namjene… No, dok se to ne dogodi, aplikaciju stavljamo “na čekanje”.

Komentari

  1. Luka

    Luka

    08. 01. 2014. u 3:15 pm Odgovori

    radi na Note 3, ali aplikacija je ništa specijalno a loše je i izvedena, nema mi smisla da pregledavam slike jednu po jednu i “flikam” ih, i onda odgovoree isto tako, bilo bi bolje da je i jedno i drugo napravljeno kao lista i da se slajda, ovako samo lijepo izgleda a funkcionalnost nikakva

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.