Jasno i glasno na internetu uz Anu Penović i Borisa Ličinu Borju

Jasno i glasno na internetu uz Anu Penović i Borisa Ličinu Borju

Ukoliko niste znali, upravo Ana i Borja stoje iza HBOAdria te Bnet profila na Twitteru, kao i popularne Facebook igre za promociju serije True Blood. Nakon dosta vremena tijekom kojeg ste njihove projekte morali otkrivati, odlučili su svojoj community management praksi dati brend - Jasno i glasno! No, što zapravo rade ovi geekovi?

Jasno i glasnoAna Penović i Boris Ličina Borja najpoznatiji su kao pokretači časopisa Plan B. Dok Anu vidimo svako malo kako vodi panele po raznim konferencijama na temu novih medija, Borja nas svakodnevno “tlači” na Twitteru i svom blogu.

Već duže vrijeme pomažu tvrtkama u izradi web strategija te pojavljivanjem na društvenim mrežama. Ukoliko niste znali, upravo Ana i Borja stoje iza HBOAdria te Bnet profila na Twitteru, kao i popularne Facebook igre za promociju serije True Blood. Nakon dosta vremena tijekom kojeg ste njihove projekte morali otkrivati, odlučili su svojoj community management praksi dati brend – Jasno i glasno! No, što zapravo rade ovi geekovi?

Kako ste se počeli baviti community managementom i što je to u praksi?

Facebook igra za promociju serije True Blood
Facebook igra za promociju serije True Blood

Ozbiljno bavljenje community managementom počelo je s pokretanjem Plana B. Bili smo prvi medij koji je odlučio iskoristiti blagodati ICT tehnologija i na ovaj način komunicirati sa svojim čitateljima. Mislim da je malo i začudilo ljude to što smo odgovarali na forumima, prihvaćali kritike, neke stvari koje su čitatelji sugerirali i implementirali u magazin.

Istovremeno smo krenuli i s Facebook grupom odnosno stranicom, pa potom našom stranicom na Coolinarici, a  kasnije i Twitterom. U praksi je zapravo najveći dio vremena potrošen na komunikaciju tijekom koje se iskristalizirala i jasna strategija, jer, unatoč što se tako možda čini, voditi Facebook i Twitter accounte je ozbiljan posao u kojem moraš imati odgovore na mnoga pitanja i precizan plan i program.

Nije to samo “pucanje” linkova na vlastite proizvode niti feed sa web stranice. Možete to raditi, ali je to krivi put koji donosi više štete nego koristi. Kao što kaže Gary Vaynerchuck – vrijeme ignoriranja jednog jedinog korisnika je prošlo. Upravo taj i takav način komunikacije i slušanja klijenata/korisnika prenijeli smo na accounte koje vodimo kroz Jasno & Glasno.

Koji su vam najveći izazovi u radu s velikim tvrtkama kada su u pitanju društvene mreže?

Unatoč mišljenju kako su korporacije spor mehanizam i kako teško prihvaćaju nove stvari, prema našem iskustvu to uopće nije tako. Mnoge od tih velikih tvrtki su jako zainteresirane za nove medije i sve što se na njima događa i, kako se kaže, željne su znanja, ali i otvaranja novih komunikacijskih kanala.

Radili ste sve od Facebook aplikacija s vampirima do vođenja Twittera. Koji vam je dosad najdraži projekt?

Plan B definitivno ide na vrh liste jer je to naš životni projekt i nešto o čemu sanjamo od malih nogu, pa kad ispuniš jedan takav san, ništa se s time ne može mjeriti. No, kao prave kreativce, strašno nas veseli i potpuno okupira svaki novi projekt, svaka nova aktivnost koju poduzimamo jer svaka od njih traži taj mali out of the box trenutak razmišljanja što je uvijek izazov.

Mnoge tvrtke, ali i web profesionalci sumnjaju u isplativost ulaganja u viralne kampanje i društvene mreže. Zašto uložiti u Twitter ili Facebook, a ne televiziju ili internetske baner kampanje?

WhyCroatia u spas hrvatskom turizmu
WhyCroatia u spas hrvatskom turizmu

Već nekoliko godina pišemo o tome kako je vrijeme jednosmjerne komunikacije prošlo… Jedan od razloga zašto bi tvrtke trebale biti na Facebooku, Twitteru i sličnim društveno-mrežnim središtima je zato što su njihovi korisnici tamo. O njihovim se proizvodima na tim mrežama priča, bili oni tamo ili ne.

Osim toga, ne smijemo zaboraviti da samo 10 posto korisnika interneta na svijetu “generira” preko 60 posto ukupnog prometa broadband mrežama, pa čak i ako se preko 700 tisuća korisnika Facebooka i desetak tisuća Twitteraša ne čini možda puno – ti su ljudi onaj obrazovaniji i informatički pismeni dio Hrvatske koji ima platežnu moć i snagu da svojim aktivnostima potiče i ostale korisnike.

Fokusiranjem na tu, kritičnu masu korisnika, tvrtke mogu ostvariti puno dalekosežnije ciljeve od onih koje će ostvariti oglašavanjem u tradicionalnim medijima. No, ako tvrtke koje konzultiramo nemaju jasnu strategiju i ni sami ne znaju kako i zašto bi se upustili u ovaj novi način komunikacije, savjetujemo ih da niti ne ulaze u to, jer posljedice mogu biti itekako ozbiljne po njihov imidž i nastup na tržištu.

Toliko od Ane i Borje, što vi mislite o community managementu kojim se bave?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.