Facebook sve Android i iOS korisnike 'potjerao' na Messenger

Facebook sve Android i iOS korisnike ‘potjerao’ na Messenger

Većina nas ima Facebookovu aplikaciju na svojim uređajima - na dobrom dijelu njih došla je predinstalirana - i dijelu korisnika ona zadovoljava sve potrebe vezane uz društvenu mrežu, uključujući i slanje privatnih poruka. U sljedećih nekoliko dana, međutim, ta vam mogućnost više neće biti dostupna, već ćete na svoj zaslon morati dodati još jednu plavu ikonicu i prebaciti se na Messenger.

Nema više privatnog tipkanja iz aplikacija za iOS i Android!
Nema više privatnog tipkanja iz aplikacija za iOS i Android!

Većina nas ima Facebookovu aplikaciju na svojim uređajima – na dobrom dijelu njih došla je predinstalirana – i dijelu korisnika ona zadovoljava sve potrebe vezane uz društvenu mrežu, uključujući i slanje privatnih poruka. U sljedećih nekoliko dana, međutim, ta vam mogućnost više neće biti dostupna, već ćete na svoj zaslon morati dodati još jednu plavu ikonicu i prebaciti se na Messenger.

U sljedećih nekoliko dana korisnici Facebook Androidu i iOS aplikacija dobit će upozorenja da preuzmu aplikaciju Messenger kako bi mogli nastaviti slati privatne poruke svojim prijateljima. U Europi je ova akcija počela još u travnju, kada je dio korisnika morao prijeći na Messenger u svrhu testiranja korisničkih navika, izvještava TechCrunch, a kada je to pokazalo dobre rezultate, Facebook je odlučio proširiti tu praksu i na ostale korisnika.

U sljedećih nekoliko dana nastavit ćemo obavještavati ljude da će trebati preuzeti aplikaciju Messenger žele li primati i slati poruke. Kao što smo rekli, naš je cilj Messenger učiniti najboljim mogućim iskustvom slanja poruka na mobilnim uređajima i izbjeći zbrku s dva različita iskustva slanja poruka kroz odvojene aplikacije. Messenger koristi više od 200 milijuna ljudi, i potrudit ćemo se da i dalje radimo na tome da ih potaknemo na interakciju.

Ovu poruku očekujte uskoro.
Ovu poruku očekujte uskoro (izvor: TechCrunch)

Preko Messengera korisnici odgovaraju dvadeset posto brže, objasnio je Facebook, a i obje aplikacije bolje će djelovati ne vode li se isti razgovori kroz dvije aplikacije paralelno.

Ovo ne utječe na korisnike Windows Phonea, kao ni one koji Facebooku pristupaju preko mobilnog weba, iPada, feature telefona ili desktopa.

Iako cijela priča o besmislu dvije razdvojene aplikacije koje paralelno obavljaju istu funkciju ima smisla, dijelu korisnika neće se svidjeti ova “prisila” na korištenje dvije aplikacije za pristup osnovnim funkcijama društvene mreže. Možda Facebook ovim potezom želi osigurati da Messenger ne doživi sudbinu Papera, koji nikad nije uistinu zaživio i proširio se sa zajednice early adoptera na širu publiku.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.