Postovi na Instagramu konačno su klikabilni - barem u oglasima

Postovi na Instagramu konačno su ‘klikabilni’… Barem u oglasima

Jedna od glavnih zamjerki koju mnogi imaju na Instagram, barem oni koji ga koriste u kakve promotivne svrhe, je to što web adrese koje se tamo postave nisu klikabilne - iznimka je jedino ona unutar biografije korisnika. To se lagano počinje mijenjati, a prvi na redu su - oglasi.

Instagram oglasi

Slično kao što je Facebook uveo oglase koji prikazuju više proizvoda te gumbe koji pozivaju na akciju, Instagram je predstavio oglase u formi takozvanog carousela, odnosno prikaza više slika unutar jednog posta te gumb koji korisnika poziva da nešto kupi, donira, dozna više.

Ovakvi oglasi donose potencijal printanih kampanja od više stranica na mobilne uređaje, s dodanim benefitom koji omogućuje korisnicima da doznaju više. Primjerice, tvrtka koja se bavi modom može “dekonstruirati” različite proizvode iz jedne modne kombinacije. Tvrtka koja proizvodi automobile može prikazati različite funkcionalnosti vozila i ponuditi link putem kojeg će se doznati više. Oglašivač može prikazivati više sastojaka koji zajedno čine ukusan obrok.

Kao što se da naslutiti, Instagram cilja na oglašivače koji se rado oglašavaju u časopisima, odnosno one koji imaju što pokazati na svojim vizualima. A sada će korisnici koji te vizuale “listaju” moći otići i korak dalje, napraviti kakvu konkretnu radnju ili barem doznati više. Međutim, ovaj format oglasa, kao i, uostalom, samo oglašavanje na Instagramu, u fazi je testiranja. Prikazivat će se u ograničenom broju i uz razne varijacije kako bi se provjerilo koje verzije prolaze najbolje.

Ako ste jedna od onih osoba koja nije ljubitelj sponzoriranog sadržaja, ne brinite, vjerojatno će proći još dosta vremena dok usluga ne bude dostupna kod nas, posebice jer CEO Kevin Systrom osobno odobrava svaki oglas koji se objavljuje, barem za sada. Brendovi, s druge strane, vjerojatno s nestrpljenjem očekuju ove novotarije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!