Postovi na Instagramu konačno su klikabilni - barem u oglasima

Postovi na Instagramu konačno su ‘klikabilni’… Barem u oglasima

Jedna od glavnih zamjerki koju mnogi imaju na Instagram, barem oni koji ga koriste u kakve promotivne svrhe, je to što web adrese koje se tamo postave nisu klikabilne - iznimka je jedino ona unutar biografije korisnika. To se lagano počinje mijenjati, a prvi na redu su - oglasi.

Instagram oglasi

Slično kao što je Facebook uveo oglase koji prikazuju više proizvoda te gumbe koji pozivaju na akciju, Instagram je predstavio oglase u formi takozvanog carousela, odnosno prikaza više slika unutar jednog posta te gumb koji korisnika poziva da nešto kupi, donira, dozna više.

Ovakvi oglasi donose potencijal printanih kampanja od više stranica na mobilne uređaje, s dodanim benefitom koji omogućuje korisnicima da doznaju više. Primjerice, tvrtka koja se bavi modom može “dekonstruirati” različite proizvode iz jedne modne kombinacije. Tvrtka koja proizvodi automobile može prikazati različite funkcionalnosti vozila i ponuditi link putem kojeg će se doznati više. Oglašivač može prikazivati više sastojaka koji zajedno čine ukusan obrok.

Kao što se da naslutiti, Instagram cilja na oglašivače koji se rado oglašavaju u časopisima, odnosno one koji imaju što pokazati na svojim vizualima. A sada će korisnici koji te vizuale “listaju” moći otići i korak dalje, napraviti kakvu konkretnu radnju ili barem doznati više. Međutim, ovaj format oglasa, kao i, uostalom, samo oglašavanje na Instagramu, u fazi je testiranja. Prikazivat će se u ograničenom broju i uz razne varijacije kako bi se provjerilo koje verzije prolaze najbolje.

Ako ste jedna od onih osoba koja nije ljubitelj sponzoriranog sadržaja, ne brinite, vjerojatno će proći još dosta vremena dok usluga ne bude dostupna kod nas, posebice jer CEO Kevin Systrom osobno odobrava svaki oglas koji se objavljuje, barem za sada. Brendovi, s druge strane, vjerojatno s nestrpljenjem očekuju ove novotarije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.