Facebook i remarketing: Stižu promjene u oglasima i opciji Custom Audiences

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Marketingaši, Facebook je spremio novu “poslasticu” – oglase koji će istodobno prikazivati i nekoliko različitih proizvoda koje vaš brend nudi. Uz to, stižu poboljšanja i za Custom Audiences, opciju koja pomaže da oglase još preciznije plasirate ciljanoj skupini, o kojoj ste podatke prikupili i izvan samog Facebooka. Pogledajmo o čemu se radi.

Sad će biti još lakše usmjeravati oglase prema vašim postojećim korisnicima, sukladno njihovom ponašanju na webu (ilustracija: Fox News)

Sad će biti još lakše usmjeravati oglase prema vašim postojećim korisnicima, sukladno njihovom ponašanju na webu (ilustracija: Fox News)

Marketingaši, Facebook je spremio novu “poslasticu” – oglase koji će istodobno prikazivati i nekoliko različitih proizvoda koje vaš brend nudi. Uz to, stižu poboljšanja i za Custom Audiences, opciju koja pomaže da oglase još preciznije plasirate ciljanoj skupini, o kojoj ste podatke prikupili i izvan samog Facebooka.

Kako je navedeno u priopćenju, ove dvije opcije pomažu u remarketingu – tehnici ili strategiji “praćenja” posjetitelja vaše web stranice i onoga što je su njoj radili, kako bi im se mogli prikazivati oglasi vezani uz to. Ako ste ikada bili na kakvom web shopu i odustali od kupovine usred procesa, vjerojatno ste primijetili kako vas proizvodi koje niste kupili još neko vrijeme “prate” po internetu.

Oglasi za više proizvoda

Facebook oglasi

Uskoro će se omogućiti oglašavanje do tri proizvoda u jednoj oglasnoj jedinici, bilo na desktopu ili mobilnim uređajima. Svaki proizvod će moći imati vlastitu sliku, opis i link. Kao primjer navodi se modni brend – zašto ne biste ponudili odjevni set, umjesto jednog predmeta? Tako će vaši potencijalni korisnici (ili već postojeći kupci, ako koristite Custom Audiences) moći odmah vidjeti koje im naočale predlažete uz haljinu ili torbu, čime se povećava vjerojatnost da će kliknuti na oglas i u konačnici obaviti kupovinu – brend Nomorerack  je kroz ovakav pristup primijetio povećanje klikova za 42%, a trošak akvizicije korisnika smanjio se za 42-45%.

Za sada će opcija biti dostupna preko API-ja za Facebook oglase, a tek će kasnije ove godine biti dostupan i kroz oglašivačko sučelje.

Custom Audiences

Jeste li već koristili opciju Custom Audiences? Riječ je o opciji targetiranja oglasa prema već postojećim korisnicima/kupcima/pretplatnicima itd. Prema postojećim informacijama koje imate o njima (recimo, e-mail adresi, fizičkoj adresi, broju telefona), možete ih pronaći na Facebooku i pobrinuti se da upravo oni vide oglase koji su relevantni.

Facebok audience

U idućih nekoliko tjedana stižu i poboljšanja za ovu opciju – moći će se bolje segmentirati ciljane skupine. Recimo, moći ćete usmjeravati oglase prema osobama koje već dulje vrijeme nisu posjetile vašu internetsku stranicu ili nisu posjetile njene određene dijelove. Na taj će se način omogućiti gradnja ciljanih skupina oko njihovih aktivnosti na stranici.

Uz ovakve opcije sve je lakše nuditi zaokružene kampanje, koje uključuju i web, Facebook pa i offline (prikupljanje podataka za Custom Audiences može se prikupiti, primjerice, i u trgovinama, u sklopu nagradnih igara, kakvih drugih promotivnih aktivnosti…). Oglasi na taj način postaju precizniji, vjerojatnost konverzija veća (a korisnici možda malo prestrašeniji jer su oglasi previše precizno plasirani).

Što kažete na novosti?