STEMI, KliKlop i Pričaj mi odnijeli 22.500 eura u finalu Impact Inkubatora

STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa kojeg provodi Impact HUB Zagreb u suradnji s partnerima. Za razvoj svojih poslovnih ideja pobjednički timovi dobili su ukupno 22,500 eura koje dodjeljuje UniCredit Foundation.

impact_hub_jpg
STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora.

Na Demo Danu Impact Inkubatora, koji je održan ovaj tjedan, 11 timova predstavilo je pred žirijem svoje poslovne ideje kojima žele stvoriti pozitivne promjene u društvu. Impact Inkubator je tromjesečni program inkubacije koji provodi Impact HUB Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, a najboljim timovima su proglašeni STEMI, Pričaj mi i KliKlopHermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora rekao je:

Žiri je imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i odradili odlične pitcheve.

Pobjednički timovi dobili su ukupno 22.500 eura vrijedne nagrade UniCredit Foundationa, odnosno 7500 eura seed kapitala po timu za razvoj svojih poslovnih ideja. Također, dobit će dodatnih ukupno 6300 eura u sklopu YCYP inicijative (Your Choice, Your Project Award) Zagrebačke banke.

Tko su pobjednici?

STEMI je platforma za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, pri čemu korisnici kupuju “uradi sam” pakete s edukacijskim sadržajem, a prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI namijenjen učenju robotike, o čemu je Netokracija već pisala.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, vrtiće i kućne dostave, a cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od domaćih namirnica.

Komentirajući natječaj, Dijana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke, istaknula je porast društvenog poduzetništva u Hrvatskoj pri čemu ulogu ima i podrška šire zajednice, ali i zadovoljstvo predstavljenim projektima jer su okrenuti najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece.

Zato je posebno važno podupirati pravo društveno poduzetništvo jer je njegova uloga dvostruka – potiče zapošljavanje mladih diljem Hrvatske te istovremeno dugoročno pomaže društvenom razvoju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Digitalni mediji

Za Weekend u Rovinju otkrijte Berlin i Pariz, ali i sve ono što redefinira medijsko tržište

Koje su najvruće teme medijske industrije, bilo u Parizu i Berlinu, bilo u i Rovinju, u razgovoru otkrivaju direktor i programski direktor Weekend Media Festivala, Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak.

Internet marketing

Marina Mamić: Kako su mi preoteli Facebook stranicu s 300.000 fanova

Iako joj je upit za poslovnu suradnju putem Facebooka u početku bio sumnjiv, nakon što je prevarant imao odgovor na sva njena pitanja, 'makeup' umjetnica Marina Mamić napravila je grešku koja ju je gotovo koštala sedam godina truda kojim je okupila zajednicu od 300.000 fanova.

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.

Društvene mreže

Trebamo li ‘out of office’ za Facebook, LinkedIn i Instagram (i kako ga postaviti)

Je li vrijeme da postavimo 'out of office' i na društvene mreže, ne samo službeni email?