STEMI, KliKlop i Pričaj mi odnijeli 22.500 eura u finalu Impact Inkubatora

STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa kojeg provodi Impact HUB Zagreb u suradnji s partnerima. Za razvoj svojih poslovnih ideja pobjednički timovi dobili su ukupno 22,500 eura koje dodjeljuje UniCredit Foundation.

impact_hub_jpg
STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora.

Na Demo Danu Impact Inkubatora, koji je održan ovaj tjedan, 11 timova predstavilo je pred žirijem svoje poslovne ideje kojima žele stvoriti pozitivne promjene u društvu. Impact Inkubator je tromjesečni program inkubacije koji provodi Impact HUB Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, a najboljim timovima su proglašeni STEMI, Pričaj mi i KliKlopHermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora rekao je:

Žiri je imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i odradili odlične pitcheve.

Pobjednički timovi dobili su ukupno 22.500 eura vrijedne nagrade UniCredit Foundationa, odnosno 7500 eura seed kapitala po timu za razvoj svojih poslovnih ideja. Također, dobit će dodatnih ukupno 6300 eura u sklopu YCYP inicijative (Your Choice, Your Project Award) Zagrebačke banke.

Tko su pobjednici?

STEMI je platforma za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, pri čemu korisnici kupuju “uradi sam” pakete s edukacijskim sadržajem, a prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI namijenjen učenju robotike, o čemu je Netokracija već pisala.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, vrtiće i kućne dostave, a cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od domaćih namirnica.

Komentirajući natječaj, Dijana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke, istaknula je porast društvenog poduzetništva u Hrvatskoj pri čemu ulogu ima i podrška šire zajednice, ali i zadovoljstvo predstavljenim projektima jer su okrenuti najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece.

Zato je posebno važno podupirati pravo društveno poduzetništvo jer je njegova uloga dvostruka – potiče zapošljavanje mladih diljem Hrvatske te istovremeno dugoročno pomaže društvenom razvoju.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Internet marketing

Zabrinjavajuće je (a možda i protuzakonito) što nam domaći ‘influenceri’ promoviraju upitne kredite

“Influencanje” je postao pravi biznis, a pravi znak za to je to što dio njih već mjesecima na Instagramu reklamira - kredite. I to od internetske banke s Malte. Zabrinjavajuće je to, a možda i ne baš u skladu sa zakonima, iz više razloga. Na um mi, na prvu, padaju tri.

Što ste propustili

Kultura 2.0

PewDiePie više nije prvak YouTubea ili?

Prvi put od kada je 2013. dobio titulu najpopularnijeg YouTubera, kanal Šveđanina Felixa Kjellberga izgubio je vodstvo po broju pretplatnika - na par sati.

Kultura 2.0

Napad na Novom Zelandu optimiziran je kako bi se što brže širio društvenim mrežama

Događaji poput nedavnih napada na Novom Zelandu pokazuju tamnu stranu društvenih mreža - kako na to uopće utjecati?

Kultura 2.0

Pinterest i Instagram ‘krivci’ su što nam svi kafići, uredi i stanovi izgledaju – jednako

Craft pivnica u Brooklynu izgleda jednako kao ona u Berlinu, Zagrebu ili Singapuru. Svaki kafić mora imati bakinu fotelju i tepih, a gotovo svi stanovi zadnjih godina prate neki ‘industrijski loft’ stil. Krivci? Instant-dizajneri, Pinterest i Instagram.

Startupi i poslovanje

Vino na pretplatu: Mogu li hrvatske vinarije izvesti poslovni model po uzoru na Flaviar i Vinebox?

Pretplatni paketi postaju sve zanimljiviji način otkrivanja novih proizvoda i usluga, posebno kada su u pitanju različiti okusi svijeta. Može li sličan model zaživjeti u Hrvatskoj i kome bi to uopće bilo isplativo, korisno i zanimljivo?

Društvene mreže

Kriminalistička istraga protiv Facebooka trebala bi biti izvanredna vijest, a ne pad njegovih usluga

Na naslovnicama mnogih portala upravo vrišti vijest da Facebook od jučer doživljava najveći pad u svojoj povijesti, koji je zahvatio korisnike diljem svijeta. Istodobno, jučer je proširena kriminalistička istraga protiv ove društvene mreže zbog odavanja naših podataka raznim tehnološkim tvrtkama kao što su veliki proizvođači mobitela.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 5: Kako uopće izgleda blockchain (startup) scena na Balkanu?

Jeste li znali da se blockchain tehnologija u regiji primjenjivala i istraživala već 2009. kada se ni regionalna startup scena još nije izgradila?