STEMI, KliKlop i Pričaj mi odnijeli 22.500 eura u finalu Impact Inkubatora

STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa kojeg provodi Impact HUB Zagreb u suradnji s partnerima. Za razvoj svojih poslovnih ideja pobjednički timovi dobili su ukupno 22,500 eura koje dodjeljuje UniCredit Foundation.

impact_hub_jpg
STEMI, Pričaj mi i KliKlop najbolji su timovi nove generacije Impact Inkubatora.

Na Demo Danu Impact Inkubatora, koji je održan ovaj tjedan, 11 timova predstavilo je pred žirijem svoje poslovne ideje kojima žele stvoriti pozitivne promjene u društvu. Impact Inkubator je tromjesečni program inkubacije koji provodi Impact HUB Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, a najboljim timovima su proglašeni STEMI, Pričaj mi i KliKlopHermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora rekao je:

Žiri je imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i odradili odlične pitcheve.

Pobjednički timovi dobili su ukupno 22.500 eura vrijedne nagrade UniCredit Foundationa, odnosno 7500 eura seed kapitala po timu za razvoj svojih poslovnih ideja. Također, dobit će dodatnih ukupno 6300 eura u sklopu YCYP inicijative (Your Choice, Your Project Award) Zagrebačke banke.

Tko su pobjednici?

STEMI je platforma za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, pri čemu korisnici kupuju “uradi sam” pakete s edukacijskim sadržajem, a prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI namijenjen učenju robotike, o čemu je Netokracija već pisala.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, vrtiće i kućne dostave, a cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od domaćih namirnica.

Komentirajući natječaj, Dijana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke, istaknula je porast društvenog poduzetništva u Hrvatskoj pri čemu ulogu ima i podrška šire zajednice, ali i zadovoljstvo predstavljenim projektima jer su okrenuti najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece.

Zato je posebno važno podupirati pravo društveno poduzetništvo jer je njegova uloga dvostruka – potiče zapošljavanje mladih diljem Hrvatske te istovremeno dugoročno pomaže društvenom razvoju.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Afera Orašar: Samo hrvatski mediji od baleta mogu napraviti dramu

Cijeli cirkus koji se digao oko kupovine ulaznica za Orašara najmanje govori o Hrvatskom narodnom kazalištu i njegovom sustavu za kupovinu ulaznica, a najviše o domaćim medijima.

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Intervju

Di si bio ’97.? Ekipa iz HINLA-e organizirala je prva hrvatska esport natjecanja

Možda niste nikada čuli za HINLA-u, ali ovo natjecanje iz Hrvatske jedno je od prvih punopravnih esport natjecanja u čitavoj Europi.

Što ste propustili

Internet marketing

Influencer marketing 101: Bili početnik ili veteran, ovo je 9 pitanja na koja morate znati odgovor

Ovo su osnovna pitanja koja morate znati za upis u novu godinu "Influencer kolegija". Mi imamo skriptu, a planirate li proći na ispitu ili ne, samo je na vama.

Izvještaj

200 posjetitelja okupilo se u Osijeku na konferenciji posvećenoj poduzetnicama Lean On Yourself

Drugo izdanje konferencije Lean In u Osijeku održalo se u petak, dok je subota bila rezervirana za praktičnu radionicu za poduzetnice početnice.

Startupi i poslovanje

Startup vs. startup: OmoLab i Silver Monitor dokazuju da je najbolje rješavati probleme iz okoline

OmoLab razvija alate koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje osoba s disleksijom i drugim teškoćama čitanja. Silver Monitor pametna je narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata. A njihovi osnivači, Petar Reić i Tihana Petričević, nakratko su napustili uloge startupera i našli se u ulozi novinara.

Novost

Vojska SAD-a imat će svoj esport tim.

Jeste li kad igrali Call of Duty ili Counter Strike i razmišljali kako bi bilo super da to radite zapravo, a ne samo u igri? E, pa sad možete. Super?

Startupi i poslovanje

3D printana golferica Prudence visoka je 1.90m i dolazi iz Zagreba

Koliko sati treba da biste napravili 3D printanu osobu od dva metra? Znaju iz Mikrotvornice gdje su stvorili Prudence, golfericu koja je jedna od najvećih 3D printanih skulptura na ovim prostorima.

Kolumna

Cijelu svoju digitalnu karijeru dugujem(o) igrama poput Warcrafta 3

Otac mi je jednom dobroćudno predvidio da neću zauvijek igrati “igrice”. Nisam tada kao tvrdoglav klinac mogao pretpostaviti koliko će biti u pravu - i koliko će upravo te igre usmjeriti moj život i karijeru.