Ideja godine: Traže se učenici s dobrim idejama i projektima!

Srednjoškolci, evo natjecanja i za vas: Je li vaš projekt ‘Ideja godine’?

Srednja.hr, Visoko učilište Algebra te Visoko učilište Effectus pokreću novi, treći ciklus "Ideje godine", natjecanja u poslovnom planiranju za srednjoškolce.

Ideja godina namijenjena je srednjoškolcima s poduzetničkim idejama
Ideja godina namijenjena je srednjoškolcima s poduzetničkim idejama.

Natjecanjem “Ideja godine” organizatori žele potaknuti srednjoškolce da se kreativno izraze i da svoje ideje uobliče u održive poslovne planove. Sudionicima će pritom na raspolaganju biti članovi žirija koji će im pomoći u pisanju i razradi poslovnog plana, ali i u primjeni tehnologija za realizaciju projekata, a sve će se odvijati uz pomoć mentora-nastavnika.

Osnivač portala srednja.hr, Marko Matijević, pozvao je učenike da se prijave bez straha:

Kao jedini busines plan contest za srednjoškolce želimo da Ideja godine postane spona između srednjoškolaca i tržišta. Natjecanje koje će pokazati da srednjoškolci imaju dovoljno potencijala u svojim idejama koje bi se mogle pretvoriti u prave projekte, a isto tako poručiti tvrtkama da mogu ulagati u inovacije učenika, a ne da čekaju završetak njihovog obrazovanja za to. Učenicima poručujemo da se bez straha prijave u Ideju godine jer je jedan od ciljeva projekta razbijanje strahova i prvih prepreka svakoga tko ima kvalitetnu ideju.

Prethodna dva izdanja “Ideje godine” privukla su više od 120 učenika srednjih škola koji su se natjecali u 50 timova, a pobjednici su bili nagrađeni studijskim putovanjima kao što je posjet sjedištu Googlea u Dublinu.

Upoznajte organizatore na turneji

Kroz natječaj će srednjoškolci imati priliku u praksi steći neke vještine koje će im u budućnosti biti iznimno bitne, pojasnio je Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra:

Budući da digitalne vještine danas smatramo apsolutno nužnima za gotovo bilo koju vrstu posla, očekujemo od natjecatelja u ovogodišnjem izdanju Ideje godine da ih učinkovito primijene i da promisle kako uz primjenu tehnologije mogu lakše i bolje realizirati svoju ideju ili pokrenuti posao. Sve su to teme s kojima će se mnogi od njih susresti već čim napuste školske klupe.

Organizatori natjecanja u sljedećem će se tjednima (od 15. do 30. studenog) zaputiti na road show po srednjim školama u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, tijekom kojeg će učenici imati priliku razgovarati sa studentima visokih učilišta i organizatorima i pitati sve što ih zanima te pronaći motivaciju da se prijave na natječaj.

Prijave traju do 20. prosinca, dovršeni projekti moraju se predati do 23. siječnja 2015., finalisti će biti objavljeni 31. siječnja, a pobjednici će biti poznati nakon finalnog natjecanja i predstavljanja svih projekata 13. veljače 2015. Više informacija o cijelom natjecanju i postupku prijave zainteresirani učenici i njihovi nastavnici-mentori mogu pronaći na stranici natječaja na portalu srednja.hr.

ponuda

Komentari

  1. Darko

    Darko

    13. 11. 2014. u 5:20 pm Odgovori

    Srednjoškolci imaju problema da uopće završe školu a ovdje se očekuje da daju neku super ideju 🙂 Ovo sa startupima je otišlo malo predaleko, još će od predškolske djece očekivati da daju neku suvislu ideju na koju će netko baciti (tuđe) pare

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.