Odabrano 15 timova za nastup na natjecanju Idea Knockout

Odabrano 15 timova za nastup na natjecanju Idea Knockout 2015

Jedan od ovih 15 timova odlazi na CES 2016 u Las Vegasu gdje će imati i izlagački štand. A tko će to biti, možete doznati i sami - ulaz na natjecanje Idea Knockout, gdje će se proglasiti pobjednik, je besplatan, a održava se 1. listopada od 10 sati u zagrebačkom Kinu Europa.

IDEA KNOCKOUT2

Podsjetimo, regionalno natjecanje ideja Idea Knockout organizira Bug, a 1. listopada slijedi okršaj znanja, ideja i volje, ali i uživanje u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju. No, samo će najbolji posjetiti Consumer Electronics Show u Las Vegasu, kao što je to prošle godine učinio MashMe, a evo tko se sve nalazi u finalu:

1. Smart Lumies

Smart Lumies su edukativne kocke za djecu od 2 do 7 godina koje ih uče o bojama, zvukovima i fizici na inovativan način kroz komunikaciju preko kocaka, a roditeljima pružaju uvid u napredak njihove djece pomoću aplikacije.

2. Streaming Solutions – VYOOCAM

VYOOCAM je pametna prijenosna kamera za prijenos POV videa preko Interneta koja se može pričvrstiti na naočale ili negdje drugdje na tijelo korisnika.

3. Include – Pametne klupe

Pametne klupe koje se napajaju pomoću solarnih ploča. Imaju mogućnost punjenja mobilnih uređaja, služe kao hotspot područje, pružaju informacije o kvaliteti zraka, proizvedenoj energiji i slično, a noću služe i kao gradska rasvjeta.

4. Idea 4

Prijenosni punjač za električna vozila. Ima kompaktne dimenzije i masu od tek nekoliko kilograma, a pruža mogućnost punjenja svih vrsta vozila, od bicikala, automobila i kamiona do jahti i brodova.

5. Maliveliki – Happy chalkboard

Uređaj koji u realnom vremenu pretvara pisanje i crtanje u digitalni zapis te taj zapis šalje na bilo koji uređaj povezan preko weba ili WiFi mreže. Npr. studenti na svoje tablete primaju bilješke koje profesor piše na ploči.

6. Mummo sens

Mummo sens je pokrivač za trudnice koji svojim dizajnom omogućuje udobnije ležanje prilikom trudnoće te prikuplja informacije tijekom trudnoće (otkucaji srca bebe i majke, temperatura, podsjetnik za lijekove i pregledne termine…) i svakodnevno ih šalje na pametni telefon.

7. Farseer

Cloud rješenje za poslovno planiranje i praćenje rezultata poslovanja. Farseer je kontroling alat koji jednostavno modelira kompleksne poslovne modele i omogućuje simuliranje međusobnih utjecaja poslovnih prilika na krajnji rezultat.

8. Typing – Spotie

Spotie je prva mobilna aplikacija za iznajmljivanje privatnog i hotelskog smještaja uz 0% provizije

9. Pippion

Pippion je aukcijska i menadžment stranica za uzgajivače golubova s naglaskom na – trkače golubove…

10. Mikrotron – e-Polica

Elektronička polica s ugrađenim zaslonima kojima upravlja mikrokontroler, a na kojima se prikazuju željene informacije. Npr. moguće je prikazati podatke o proizvodu u trgovini ako se e-polica spoji s odgovarajućim programom.

11. Mogy

Mogy je softversko rješenje koje osobnim trenerima pruža mogućnost izravne komunikacije sa sportašima. Preko web-aplikacije mogu stvarati programe vježbanja prema individualnim potrebama te pratiti napredak i razne analize.

12. NHome

NHome olakšava korištenje velikog broja uređaja u pametnim domovima, komunicirajući s većinom popularnijih uređaja i omogućujući kontrolu pomoću aplikacije. NHomeBridge povezuje uređaje koji nisu “pametni” i daje im dodatnu kontrolu.

13. PickYou

PickYou je društvena mreža za prikupljanje informacija o preferencijama drugih korisnika između dvije usporedive fotografije osoba, proizvoda i usluga, uz pružanje mogućnosti za stupanje u međusobnu komunikaciju.

14. u:Plug Connect

u:Plug Connect je pametni bežični punjač koji omogućuje kontroliranje različitih funkcija u domu. iBeacon tehnologija omogućuje targetiranje korisnika u javnim prostorima slanjem ciljanih informacija na pametni telefon.

15. You’n’i – OnMyWay

OnMyWay je mobilna aplikacija koja spaja dvije grupe ljudi – one koji žele kupiti određenu robu, a to ne mogu učiniti jer su stari ili bolesni, s onima koji mogu obaviti uslugu kupnje robe.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.