Odabrano 15 timova za nastup na natjecanju Idea Knockout

Odabrano 15 timova za nastup na natjecanju Idea Knockout 2015

Jedan od ovih 15 timova odlazi na CES 2016 u Las Vegasu gdje će imati i izlagački štand. A tko će to biti, možete doznati i sami - ulaz na natjecanje Idea Knockout, gdje će se proglasiti pobjednik, je besplatan, a održava se 1. listopada od 10 sati u zagrebačkom Kinu Europa.

IDEA KNOCKOUT2

Podsjetimo, regionalno natjecanje ideja Idea Knockout organizira Bug, a 1. listopada slijedi okršaj znanja, ideja i volje, ali i uživanje u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju. No, samo će najbolji posjetiti Consumer Electronics Show u Las Vegasu, kao što je to prošle godine učinio MashMe, a evo tko se sve nalazi u finalu:

1. Smart Lumies

Smart Lumies su edukativne kocke za djecu od 2 do 7 godina koje ih uče o bojama, zvukovima i fizici na inovativan način kroz komunikaciju preko kocaka, a roditeljima pružaju uvid u napredak njihove djece pomoću aplikacije.

2. Streaming Solutions – VYOOCAM

VYOOCAM je pametna prijenosna kamera za prijenos POV videa preko Interneta koja se može pričvrstiti na naočale ili negdje drugdje na tijelo korisnika.

3. Include – Pametne klupe

Pametne klupe koje se napajaju pomoću solarnih ploča. Imaju mogućnost punjenja mobilnih uređaja, služe kao hotspot područje, pružaju informacije o kvaliteti zraka, proizvedenoj energiji i slično, a noću služe i kao gradska rasvjeta.

4. Idea 4

Prijenosni punjač za električna vozila. Ima kompaktne dimenzije i masu od tek nekoliko kilograma, a pruža mogućnost punjenja svih vrsta vozila, od bicikala, automobila i kamiona do jahti i brodova.

5. Maliveliki – Happy chalkboard

Uređaj koji u realnom vremenu pretvara pisanje i crtanje u digitalni zapis te taj zapis šalje na bilo koji uređaj povezan preko weba ili WiFi mreže. Npr. studenti na svoje tablete primaju bilješke koje profesor piše na ploči.

6. Mummo sens

Mummo sens je pokrivač za trudnice koji svojim dizajnom omogućuje udobnije ležanje prilikom trudnoće te prikuplja informacije tijekom trudnoće (otkucaji srca bebe i majke, temperatura, podsjetnik za lijekove i pregledne termine…) i svakodnevno ih šalje na pametni telefon.

7. Farseer

Cloud rješenje za poslovno planiranje i praćenje rezultata poslovanja. Farseer je kontroling alat koji jednostavno modelira kompleksne poslovne modele i omogućuje simuliranje međusobnih utjecaja poslovnih prilika na krajnji rezultat.

8. Typing – Spotie

Spotie je prva mobilna aplikacija za iznajmljivanje privatnog i hotelskog smještaja uz 0% provizije

9. Pippion

Pippion je aukcijska i menadžment stranica za uzgajivače golubova s naglaskom na – trkače golubove…

10. Mikrotron – e-Polica

Elektronička polica s ugrađenim zaslonima kojima upravlja mikrokontroler, a na kojima se prikazuju željene informacije. Npr. moguće je prikazati podatke o proizvodu u trgovini ako se e-polica spoji s odgovarajućim programom.

11. Mogy

Mogy je softversko rješenje koje osobnim trenerima pruža mogućnost izravne komunikacije sa sportašima. Preko web-aplikacije mogu stvarati programe vježbanja prema individualnim potrebama te pratiti napredak i razne analize.

12. NHome

NHome olakšava korištenje velikog broja uređaja u pametnim domovima, komunicirajući s većinom popularnijih uređaja i omogućujući kontrolu pomoću aplikacije. NHomeBridge povezuje uređaje koji nisu “pametni” i daje im dodatnu kontrolu.

13. PickYou

PickYou je društvena mreža za prikupljanje informacija o preferencijama drugih korisnika između dvije usporedive fotografije osoba, proizvoda i usluga, uz pružanje mogućnosti za stupanje u međusobnu komunikaciju.

14. u:Plug Connect

u:Plug Connect je pametni bežični punjač koji omogućuje kontroliranje različitih funkcija u domu. iBeacon tehnologija omogućuje targetiranje korisnika u javnim prostorima slanjem ciljanih informacija na pametni telefon.

15. You’n’i – OnMyWay

OnMyWay je mobilna aplikacija koja spaja dvije grupe ljudi – one koji žele kupiti određenu robu, a to ne mogu učiniti jer su stari ili bolesni, s onima koji mogu obaviti uslugu kupnje robe.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.