I How to Web ima svoj predakceleracijski program - MVP Academy

I How to Web ima svoj predakceleracijski program – MVP Academy

Zagrebački inkubator poduzetništva nedavno je lansirao svoj predakceleracijski program, a gotovo istovremeno je to za startupe srednje i istočne Europe učinio How to Web pod imenom MVP Academy. Svi timovi koji rade na inovativnim tehnološkim proizvodima, a trebaju pomoć u poslovnom dijelu svoje startuperske priče pozvani su da se prijave do 17. svibnja.

Predakceleracijski proces namijenjen je startupima mlađim od dvije godine.
Predakceleracijski proces namijenjen je startupima mlađim od dvije godine.

Zagrebački inkubator poduzetništva nedavno je lansirao svoj predakceleracijski program, a gotovo istovremeno je to za startupe srednje i istočne Europe učinio How to Web pod imenom MVP Academy. Svi timovi koji rade na inovativnim tehnološkim proizvodima, a trebaju pomoć u poslovnom dijelu svoje startuperske priče pozvani su da se prijave do 17. svibnja.

Startupi s ovih područja poznati su po svojim tehnološkim znanjima i sposobnostima, no poslovna strana često se zanemaruje i kaska, a timovima nedostaje poduzetnički sklop koji bi njihov dobar proizvod učinio tržišno uspješnim proizvodom.

Cilj How to Web predakceleracijskog programa je pomoći regionalnim startupima da ispitaju tržište, al i o njemu nešto nauče kroz sedmotjedni program koji će s  provoditi kroz praktične radionice vezane uz poslovanje, financije, pravne poslove, razvoj proizvoda, marketing, pitchanje i poslovno umrežavanje.

14 timova, 40 mentora

U prvoj kohorti 14 timova će u TechHubu u Bukureštu od 2. lipnja do 22. srpnja proći predakceleracijski program, raditi u zajedničkom prostoru, tražiti svoj poslovni plan te imati priliku upoznati pobliže tehnološku i startup scenu, anđeoske investiture, akceleracijske programe i venture fondove, a pri tome će ih pratiti 40 mentora, uključujući Jona Bradforda iz TechStarsa.

Program je namijenjen mladim startupima koji su aktivni manje od dvije godine, imaju razvijen MVP i nisu skupili više od 50.000 eura investicija ili već sudjelovali u akceleracijskom programu. Proizvodi na kojima rade trebali bi biti vezani uz softver, hardver, Internet of  Things, mobilne proizvode, robotiku, biotehnologiju, internetsku trgovinu ili tehnologiju primjenjivu u medicini.

Ako ste se u tome prepoznali i mislite da biste mogli profitirati od predakceleracijskog programa, prijaviti se možete do 17. svibnja, a timove koji će ući u program How to Web će objaviti 23. istog mjeseca.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.