Predstavljen Hatch!: CRM, 'loyalty' i marketinški alat u jednom

Riječki Hatch! želi zamijeniti ‘loyalty’ kartice – umjesto bodova, virtualni ‘eggovi’!

Iako kompanije sve više prepoznaju važnost programa vjernosti, klasični takvi programi se često oslanjaju na zastarjele pristup što u konačnici ne donosi nove kupce, a i postojeći se teško zadržavaju. Zbog toga je riječka tvrtka LogIN kreirala Hatch!, loyalty program koji digitalizira sustave vjernosti, a predstavljen je danas u prostoru HUB385.

hatch_tim_jpg

Programi vjernosti u načelu bi trebali raditi za zadovoljstvo korisnika, no u praksi se često događa da kupci muku muče s punim novčanikom kartica, često ne znaju što skupljaju na njima – i zašto. Takav pristup ne koristi ni kupcima ni kompanijama te je riječka tvrtka LogIN razvila rješenje Hatch!, loyalty program koji digitalizira sustave vjernosti. Hatch objedinjuje tri alata u jednom:

Hatch objedinjuje tri alata u jednom: CRM, marketing i loyalty program, a krajnji korisnik ga koristi putem besplatne mobilne aplikacije koja će biti dostupna za Android i iOS uređaje. Tvrtke kroz CRM prate i analiziraju ponašanje svojih kupaca, a kroz marketinški alat usmjeravaju njihovu pažnju na svoje proizvode.

Kako funkcionira Hatch!?

hatch_app_jpg

Kupci prikupljaju bodove u obliku ‘eggova’, a točno stanje svojih bodova u svakom trenutku znaju putem mobilne aplikacije Hatch. Samim time, jednostavnije raspolažu prikupljenim ‘eggovima’ i donose odluke o kupnji. Primjerice, kupac na POS blagajni može dobiti novu količinu ‘eggova’ ili iskoristiti već skupljene kako bi ostvario povoljniju kupnju. Istovremeno dok kupac koristi pogodnosti sustava vjernosti, njegovo se potrošačko ponašanje prati i mjeri pomoću backoffice aplikacije.

Analizirajući ponašanje kupaca, tvrtka može kreirati i prilagoditi promotivne kampanje kojom se komunicira s kupcem i utječe na njihovo ponašanje. Gorana Bardak iz LogINa istaknula je kako prema istraživanjima u sljedećih pet godina više od 80 posto građana neće htjeti još jednu plastičnu karticu. Govoreći o planovima, zaključila je:

Sada smo u fazi lansiranja i ciljano se obraćamo potencijalnim partnerima da se uključe. Cilj je da prije velikog lansiranja prema B2C segmentu imamo veliku mrežu partnera s raznovrsnom i velikom ponudom.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?