A sad nešto malo drukčije: Ljetno hakiranje i kampiranje uz suptilne tehnologije

A sad nešto malo drukčije: Ljetno hakiranje i kampiranje uz suptilne tehnologije

Krajem kolovoza u Deringaju, općini Gračac, održat će se pomalo neuobičajen hackathon pod nazivom Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2. Riječ je o "hakerskom" kampu, kako ga nazivaju organizatori, temeljenom na održivim tehnologijama koji će okupiti zaljubljenike u (bio)tehnologije i one koji će to tek postati od 19. do 24. kolovoza ove godine.

Sve su radionice u potpunosti besplatne
Sve su radionice u potpunosti besplatne, a treba vam samo šator.

Krajem kolovoza u Deringaju, općini Gračac, održat će se pomalo neuobičajen hackathon pod nazivom Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2. Riječ je o “hakerskom” kampu, kako ga nazivaju organizatori, temeljenom na održivim tehnologijama koji će okupiti zaljubljenike u (bio)tehnologije i one koji će to tek postati od 19. do 24. kolovoza ove godine.

Kamp je kamp u punom smislu riječi, pa spakirajte šatore i vreće za spavanje, a započinjat će brdskom fiskulturom na koju će svakog jutra voditi drugi polaznik, nakon čega će uslijediti radionice u najrazličitijim područjima, od DIY zmajeva i elektronike do biohakiranja u vodi. 

Na kampu će se održati četiri biotehnološke radionice: Bakteria Lab, Radionica Biohakiranje 2 i 3 te DIY mikroskopija, dok će oni skloniji elektrotehnici moći pokazati što znaju na radionicama Raspberry Pi, Hakiranje igračaka i Arduino te Textil{e}tronics.

Što manje znate, to bolje!

Noćnim nebom bavit će se na na radionicama garažne astronomije i DIY teleskopa, a održat će se i niz radionica vezanih uz solarnu energiju. Očekuju se i ćakule o praksama održivog menadžmenta za makere i hakere, razgovarat će se i o sličnim događanjima koja bi se mogla organizirati u budućnosti, a imat ćete priliku upoznati i posebnog gosta kampa, novomedijskog umjetnika i biohakera dr. Briana Deggera.

Kotizacija je nepostojeća, kao i rok za prijavu, a radionice su besplatne. Osiguran je prostor za kampiranje, a u blizini se nalazi i kiosk s hranom i pićem, pa se ne morate brinuti da ćete između slaganja solarnih baterija i proučavanja bakterija morati loviti vlastiti ručak, ipak je riječ o hackathonu. Predznanje nije potrebno – što ga imate manje, to ćete više naučiti.

Pun program, koji se još nadopunjuje, kao i sve dodatne informacije možete naći na stranici udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture Radiona, koja kamp i organizira.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.