A sad nešto malo drukčije: Ljetno hakiranje i kampiranje uz suptilne tehnologije

A sad nešto malo drukčije: Ljetno hakiranje i kampiranje uz suptilne tehnologije

Krajem kolovoza u Deringaju, općini Gračac, održat će se pomalo neuobičajen hackathon pod nazivom Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2. Riječ je o "hakerskom" kampu, kako ga nazivaju organizatori, temeljenom na održivim tehnologijama koji će okupiti zaljubljenike u (bio)tehnologije i one koji će to tek postati od 19. do 24. kolovoza ove godine.

Sve su radionice u potpunosti besplatne
Sve su radionice u potpunosti besplatne, a treba vam samo šator.

Krajem kolovoza u Deringaju, općini Gračac, održat će se pomalo neuobičajen hackathon pod nazivom Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2. Riječ je o “hakerskom” kampu, kako ga nazivaju organizatori, temeljenom na održivim tehnologijama koji će okupiti zaljubljenike u (bio)tehnologije i one koji će to tek postati od 19. do 24. kolovoza ove godine.

Kamp je kamp u punom smislu riječi, pa spakirajte šatore i vreće za spavanje, a započinjat će brdskom fiskulturom na koju će svakog jutra voditi drugi polaznik, nakon čega će uslijediti radionice u najrazličitijim područjima, od DIY zmajeva i elektronike do biohakiranja u vodi. 

Na kampu će se održati četiri biotehnološke radionice: Bakteria Lab, Radionica Biohakiranje 2 i 3 te DIY mikroskopija, dok će oni skloniji elektrotehnici moći pokazati što znaju na radionicama Raspberry Pi, Hakiranje igračaka i Arduino te Textil{e}tronics.

Što manje znate, to bolje!

Noćnim nebom bavit će se na na radionicama garažne astronomije i DIY teleskopa, a održat će se i niz radionica vezanih uz solarnu energiju. Očekuju se i ćakule o praksama održivog menadžmenta za makere i hakere, razgovarat će se i o sličnim događanjima koja bi se mogla organizirati u budućnosti, a imat ćete priliku upoznati i posebnog gosta kampa, novomedijskog umjetnika i biohakera dr. Briana Deggera.

Kotizacija je nepostojeća, kao i rok za prijavu, a radionice su besplatne. Osiguran je prostor za kampiranje, a u blizini se nalazi i kiosk s hranom i pićem, pa se ne morate brinuti da ćete između slaganja solarnih baterija i proučavanja bakterija morati loviti vlastiti ručak, ipak je riječ o hackathonu. Predznanje nije potrebno – što ga imate manje, to ćete više naučiti.

Pun program, koji se još nadopunjuje, kao i sve dodatne informacije možete naći na stranici udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture Radiona, koja kamp i organizira.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.