Google TV predstavio televizijske aplikacije za Twitter, Napster,...

Google TV predstavio televizijske aplikacije za Twitter, Napster,…

Google je nakon pet mjeseci objavio novosti u vezi Google TV-a predstavljenog na Google I/O konferenciji. Radi se o aplikacijama koje ćete moći koristiti na televizorima koji podržavaju Google TV. Među njima nalaze se aplikacije televizijskih programa poput HBO-a, ali i web servisa poput Twittera i Napstera. Google TV bit će dostupan u SAD-u krajem ove, a širom svijeta početkom 2011. godine. Google brzim razvojem svoje televizijske platforme želi preduhitriti Apple koji nedavno predstavio ažurirani Apple TV...

Google je nakon pet mjeseci objavio novosti u vezi Google TV-a predstavljenog na Google I/O konferenciji. Radi se o aplikacijama koje ćete moći koristiti na televizorima koji podržavaju Google TV. Među njima nalaze se aplikacije televizijskih programa poput HBO-a, ali i web servisa poput Twittera i Napstera.

Google TV bit će dostupan u SAD-u krajem ove, a širom svijeta početkom 2011. godine. Google brzim razvojem svoje televizijske platforme želi preduhitriti Apple koji nedavno predstavio ažurirani Apple TV.

Google TV je platforma za televizore koja vam zapravo daje operativni sustav prilagođen za upotrebu u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Svoj Android ili iPhone moći ćete koristiti kao daljinski upravljač. Osim gledanja emisija, serija i filmova, moći ćete igrati igre i koristiti aplikacije poput službene aplikacije za Twitter koja je također predstavljena danas.

Naravno, korištenje Google TV-a zbog toga će podrazumijevati i spajanje na Internet.

Zaboravite program! Imate aplikacije

Kao i kod mobilnih platformi poput iPhonea i Androida, aplikacije su ključne i za televizijske platforme. Apple je, kao što smo i očekivali, predstavio svoj Apple TV, ali bez aplikacija. Google namjerava upravo putem aplikacija tzv. content partnera omogućiti korisnicima gledanje što više raznih sadržaja. Danas je Google najavio aplikacije za YouTube, CNBC, HBO i NBC Universal. Američkom tržištu najzanimljivija novina bit će uključenje Netflixa i Amazon Video on Demand servisa koji vam omogućavaju iznajmljivanje sadržaja.

Tvitajte s kauča...

Google će početkom sljedeće godine omogućiti prodaju Android aplikacija za Google TV, a dotad možete svoje web stranice optimizirati na prikaz na televizorima. Google u svom vodiču navodi kako optimizirati web stranice, prvenstveno kroz izmjenu sučelja.

Ne trebate računalo, dovoljan je TV

Google će zasad biti dostupan putem Sonyevog InternetTV-a te Logitechnovog Revuea koji vam omogućava spajanje na postojeći TV uređaj. Kao što je Apple uspio iPadom osvojiti tržište koje želi jednostavno prijenosno računalo, ali ne želi netbook, tako Google želi sebi rezervirati sve one koji troše više vremena pred televizorom nego računalom. Populističkim pristupom razvoju svojih Android i Google TV platformi, Google bi mogao vrlo lako učiniti ono što je Microsoft 90-ih učinio računalima. Potpuno osvojiti tržište.

Što vi mislite o Google TV-u? Hoćemo li uskoro vidjeti HRT ili NovaTV aplikaciju?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.