Google testira baner oglase na pretragama- hoće li prekršiti svoje obećanje?

Google testira baner oglase na pretragama- hoće li prekršiti svoje obećanje?

Davne 2005. Google je obećao kako na stranicama svoje tražilice nikada neće prikazivati banner oglase. „Nikad“ očito nije tako dug period kao što se to obično misli, jer je ovaj div potvrdio da upravo testira ovu vrstu oglašavanja na svojim stranicama pri pretragama pojedinih brendova.

Ovo testiranje usmjereno je na američko tržište pa se nemojte čuditi ako vaše pretrage budu lišene bannera
Ovo testiranje usmjereno je na američko tržište pa se nemojte čuditi ako vaše pretrage budu lišene bannera

Davne 2005. Google je obećao kako  na stranicama svoje tražilice nikada neće prikazivati baner oglase. „Nikad“ očito nije tako dug period kao što se to obično misli, jer je ovaj div potvrdio da upravo testira ovu vrstu oglašavanja na svojim stranicama pri pretragama pojedinih brendova.

Obznanio je to @SynrgyHQ na Twitteru, poduprijevši tvrdnje fotografijom oglasa neuobičajeno velikog za Google.

Glasnogovornik Googlea izjavio je kako je ovo „mali eksperiment“ trenutačno usmjeren na američko tržište, a testira se koliko bi ovakav oglas prikupio klikova, javlja Search Engine Land.

Čini se kako Google surađuje s 30 oglašivača u ovom testiranju poprilično velikih banera, uključujući Virgin America, Crate & Barrel i SouthWest Airlines. Banneri se prikazuju u manje od 5 posto pretraga i vezani su tek uz pretraživanje pojedinih brendova, ne i uz općenite pretrage.

Pa ipak, malo smo razočarani nedostatkom dosljednosti u Googleovim izjavama i držimo fige da Google doodles u budućnosti ne zamijeni oglasni prostor.

ponuda

Komentari

 1. Bojan

  Bojan

  24. 10. 2013. u 12:27 pm Odgovori

  Meni je ovo baš cool jer se tiče ključnih riječi samih brendova. Brendovima u tražilici nedostaje mogućnost vizualnog brendinga, vjerujem da je ovo win-win. Pa se ti onda probaj gurati sa oglasom na ime tuđeg brenda. 🙂

 2. Denis

  Denis

  24. 10. 2013. u 3:43 pm Odgovori

  Da li je ovo pohlepa. Nije im dosta 50 milijardi godišnje ionako prelako zarađene love jer dobar dio tih kampanja se ne isplati. Sad još hoće i kruha preko pogače. Tko god nije znao mjeru na kraju je krahirao

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.