Vaš Google+ profil odvojen je od YouTubea

Vaš Google+ profil odvojen je od YouTubea – i to je tek početak?!

Google+ ubuduće više neće biti neraskidivo povezan s YouTubeom, a najavljeno je i još nekoliko promjena koje će pružiti ruku korisnicima koje ne zanima profil na Googleovoj društvenoj mreži. Google+ bit će sve izoliraniji, a u takvom izdanju, ostaje upitno kakva će mu biti budućnost.

 

 

U Googleu su se odlučili za mijenjanje pristupa. Umjesto da korisnicima nude povezivanje s drugim opcijama i na taj ih način privlače da otvore profil na Google+, ali i da budu aktivnim na tom profilu, slijedi promjena smjera koja će utjecati na sve što Google + jest – i što bi u budućnosti mogao biti.

Googleov Bradley Horowitz je na Googleovu službenom blogu predstavio novitete koji pokazuju okretanje drugim opcijama. Umjesto cjeline za fotografije na Google+, Google će se usredotočiti na zasebnu aplikaciju, Google Photos, a pored toga, najavljeno je i obogaćenje Hangoutsa i drugih aplikacija, u koje će biti prebačena opcija za dijeljenje lokacija na kojima se korisnici nalaze.

Zaboravite svoj Google+ profil?

Ni Google+ profil više neće biti naglašen, već će glavni biti upravo osnovni korisnički profil na Googleu. Google+ profil je dosad bio nezaobilazan za različite opcije i zbog toga praktički nametnut korisnicima, voljeli ga ili ne.

Izdvaja se i YouTube

Kako Google+ nikada nije stekao popularnost sličnu onoj kakvu uživaju Facebook, Instagram ili Twitter, mnogima je ovakav način guranja pod nos bio nepotrebna smetnja. Osobit problem imali su korisnici YouTubea, koji je također bio povezan s profilom na Googleovoj društvenoj mreži, ali i to će se promijeniti u najavljenoj seriji noviteta.

Umjesto da za to moraju imati profil na Google+, korisnici će na YouTubeu moći ostavljati komentare, postavljati videe i otvarati nove kanale samo s osnovnim profilom na Googleu, što će mnogima poslužiti kao povoljna mogućnost ako žele pobjeći s nametnute društvene mreže. Ipak – oprez! Kako je najavljeno u objavi na YouTubeovu blogu, odvajanje od Google+ obavljat će postupno, tijekom narednih tjedana, pa će brisanje profila na društvenoj mreži u sadašnjoj fazi značiti i brisanje kanala na YouTubeu koji je korisnik otvorio.

popular_youtube_chanells1

Nešto je već dostupno. Uvedeno je i razdvajanja komentara na YouTubeu i Google+, koji se sada, umjesto istovremeno na oba mjesta, pojavljuju samo na jednom, ondje gdje su i objavljeni.

Odustajanja za sada nema, ali kakva je budućnost?

Umjesto na druge aplikacije ili usluge s kojima je bio povezan, Google+ bit će fokusiran na svoje osnovne opcije, poput povezivanja s ljudima ili drugim profilima koje su korisnici smjestili u krugove. Google+ će, tako, biti ono što je u osnovi i trebao biti, a ne kanal povezivanja s YouTubeom ili alat za mogućnosti koje nude druge, specijaliziranije aplikacije.

Kako Google za sada nije niti planira, po sadašnjim informacijama, odustati od svoje društvene mreže, Google+ nastavit će živjeti i bit će dostupan korisnicima koji su ga zavoljeli. Vrijeme će pokazati jesu li objavljene promjene bile početak kraja ili su po principu ‘addition by substraction’ donijele korak unaprijed, kojim će biti sretni i ljubitelji Googleove društvene mreže i oni na drugoj strani.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.