Vaš Google+ profil odvojen je od YouTubea

Vaš Google+ profil odvojen je od YouTubea – i to je tek početak?!

Google+ ubuduće više neće biti neraskidivo povezan s YouTubeom, a najavljeno je i još nekoliko promjena koje će pružiti ruku korisnicima koje ne zanima profil na Googleovoj društvenoj mreži. Google+ bit će sve izoliraniji, a u takvom izdanju, ostaje upitno kakva će mu biti budućnost.

 

 

U Googleu su se odlučili za mijenjanje pristupa. Umjesto da korisnicima nude povezivanje s drugim opcijama i na taj ih način privlače da otvore profil na Google+, ali i da budu aktivnim na tom profilu, slijedi promjena smjera koja će utjecati na sve što Google + jest – i što bi u budućnosti mogao biti.

Googleov Bradley Horowitz je na Googleovu službenom blogu predstavio novitete koji pokazuju okretanje drugim opcijama. Umjesto cjeline za fotografije na Google+, Google će se usredotočiti na zasebnu aplikaciju, Google Photos, a pored toga, najavljeno je i obogaćenje Hangoutsa i drugih aplikacija, u koje će biti prebačena opcija za dijeljenje lokacija na kojima se korisnici nalaze.

Zaboravite svoj Google+ profil?

Ni Google+ profil više neće biti naglašen, već će glavni biti upravo osnovni korisnički profil na Googleu. Google+ profil je dosad bio nezaobilazan za različite opcije i zbog toga praktički nametnut korisnicima, voljeli ga ili ne.

Izdvaja se i YouTube

Kako Google+ nikada nije stekao popularnost sličnu onoj kakvu uživaju Facebook, Instagram ili Twitter, mnogima je ovakav način guranja pod nos bio nepotrebna smetnja. Osobit problem imali su korisnici YouTubea, koji je također bio povezan s profilom na Googleovoj društvenoj mreži, ali i to će se promijeniti u najavljenoj seriji noviteta.

Umjesto da za to moraju imati profil na Google+, korisnici će na YouTubeu moći ostavljati komentare, postavljati videe i otvarati nove kanale samo s osnovnim profilom na Googleu, što će mnogima poslužiti kao povoljna mogućnost ako žele pobjeći s nametnute društvene mreže. Ipak – oprez! Kako je najavljeno u objavi na YouTubeovu blogu, odvajanje od Google+ obavljat će postupno, tijekom narednih tjedana, pa će brisanje profila na društvenoj mreži u sadašnjoj fazi značiti i brisanje kanala na YouTubeu koji je korisnik otvorio.

popular_youtube_chanells1

Nešto je već dostupno. Uvedeno je i razdvajanja komentara na YouTubeu i Google+, koji se sada, umjesto istovremeno na oba mjesta, pojavljuju samo na jednom, ondje gdje su i objavljeni.

Odustajanja za sada nema, ali kakva je budućnost?

Umjesto na druge aplikacije ili usluge s kojima je bio povezan, Google+ bit će fokusiran na svoje osnovne opcije, poput povezivanja s ljudima ili drugim profilima koje su korisnici smjestili u krugove. Google+ će, tako, biti ono što je u osnovi i trebao biti, a ne kanal povezivanja s YouTubeom ili alat za mogućnosti koje nude druge, specijaliziranije aplikacije.

Kako Google za sada nije niti planira, po sadašnjim informacijama, odustati od svoje društvene mreže, Google+ nastavit će živjeti i bit će dostupan korisnicima koji su ga zavoljeli. Vrijeme će pokazati jesu li objavljene promjene bile početak kraja ili su po principu ‘addition by substraction’ donijele korak unaprijed, kojim će biti sretni i ljubitelji Googleove društvene mreže i oni na drugoj strani.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.