Google Play - Na jednom mjestu kupujte glazbu, filmove, knjige i aplikacije

Google Play – Na jednom mjestu kupujte glazbu, filmove, knjige i aplikacije

Google Play novo je ime koje ujedinjuje ponudu Googleovih medijskih sadržaja i aplikacija. Usluge koje su vam prije bile poznate kao Android Market, Google Music, Google Books i Google Video ostaju iste, samo se sad nalaze u cloudu i nose ime Google Play. Google Play omogućava korisnicima da: (a) u cloud pohrane 20 tisuća pjesama besplatno, kao i da kupuju nove pjesme; (b) preuzmu Android aplikacija i igrice; (c) pregledavaju elektroničke knjige i (d) iznajmljuju filmove.

Google Play: filmovi, glazba, aplikacije i igrice i knjige

Google Play novo je ime koje ujedinjuje ponudu Googleovih medijskih sadržaja i aplikacija. Usluge koje su vam prije bile poznate kao Android Market, Google Music, Google Books i Google Video ostaju iste, samo se sad nalaze u cloudu i nose ime Google Play.

Google Play omogućava korisnicima da:

 • u cloud pohrane 20 tisuća pjesama besplatno, kao i da kupuju nove pjesme
 • preuzmu Android aplikacija i igrice
 • pregledavaju elektroničke knjige
 • iznajmljuju filmove

Za korisnika nema nekih promjena u načinu na koji koristi uslugu, jer će se sve što je do sad kupljeno na nekoliko različitih Googleovih trgovina naći u Google Playu automatski i bit će spremno za syncanje među vašim uređajima. Promjena je, praktički, samo u imenu. Google Movies, Google Books i Google Music aplikacije odsad će se zvati Google Play Movies, Google Play Books i Google Play Music.

Android Market gubi svoje ime u potpunosti, prenosi Tech Crunch, jer su u Googleu smatrali da je to ime bilo previše restriktivno i da je ograničavalo poruku koju je Google htio poslati svojim korisnicima. Ne treba vam Android uređaj da biste koristili medijske sadržaje iz Googleove ponude.

Naravno, koji sadržaj Google Play nudi ovisi o zemlji iz koje pristupate usluzi. Službeni Google blog pojašnjava stvar:

In the U.S., music, movies, books and Android apps are available in Google Play. In Canada and the U.K., we’ll offer movies, books and Android apps; in Australia, books and apps; and in Japan, movies and apps. Everywhere else, Google Play will be the new home for Android apps.

Google će ovaj potez popratiti i sniženim cijenama i akcijama koje će trajati tjedan dana. Što će nama biti od ovoga dostupno? Apsolutno ništa, osim što ćete uskoro svoj Android Market updejtati i dobiti novo ime. 🙁 Google se ovim potezom pridružio Appleu i Amazonu koji već nude iCloud, iTunes Match i Amazon Cloud Drive.

Pogledajte promotivni video, pročitajte više o Google Playu i recite nam u komentarima, što mislite o ovoj promjeni?

[youtube width=”600″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=GdZxbmEHW7M[/youtube]

Komentari

 1. Ivan Vrančić

  Ivan Vrančić

  07. 03. 2012. u 11:33 am Odgovori

  Nažalost, nije samo stvar promjene imena što sam jučer navečer osjetio na vlastitoj koži. Pokušao sam se spojiti na Android market da klincu skinem igricu. Prvo sam ostao zbunjen da sam se spojio na Google Play, a ne na Android Market. Da skratim, na kraju nisam ništa obavio jer sam nakon sat vremena pokušaja i promašaja shvatio da prvo moram napraviti upgrade Android Market aplikacije na mobitelu, a da nova zahtjeva novi Android, pa još backup itd.

 2. Dario Kreštalica

  Dario Kreštalica

  07. 03. 2012. u 2:58 pm Odgovori

  Tko nam je kriv kad smo još malo tržište.

  Još se nismo odvojili od piratskih glazbenih CD-ova i sl.

  Treba nas dotjerat u red pa će i to doći na svoje, …kao i Paypal,… sve u svoje vrijeme.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.