Google Play - Na jednom mjestu kupujte glazbu, filmove, knjige i aplikacije

Google Play – Na jednom mjestu kupujte glazbu, filmove, knjige i aplikacije

Google Play novo je ime koje ujedinjuje ponudu Googleovih medijskih sadržaja i aplikacija. Usluge koje su vam prije bile poznate kao Android Market, Google Music, Google Books i Google Video ostaju iste, samo se sad nalaze u cloudu i nose ime Google Play. Google Play omogućava korisnicima da: (a) u cloud pohrane 20 tisuća pjesama besplatno, kao i da kupuju nove pjesme; (b) preuzmu Android aplikacija i igrice; (c) pregledavaju elektroničke knjige i (d) iznajmljuju filmove.

Google Play: filmovi, glazba, aplikacije i igrice i knjige

Google Play novo je ime koje ujedinjuje ponudu Googleovih medijskih sadržaja i aplikacija. Usluge koje su vam prije bile poznate kao Android Market, Google Music, Google Books i Google Video ostaju iste, samo se sad nalaze u cloudu i nose ime Google Play.

Google Play omogućava korisnicima da:

 • u cloud pohrane 20 tisuća pjesama besplatno, kao i da kupuju nove pjesme
 • preuzmu Android aplikacija i igrice
 • pregledavaju elektroničke knjige
 • iznajmljuju filmove

Za korisnika nema nekih promjena u načinu na koji koristi uslugu, jer će se sve što je do sad kupljeno na nekoliko različitih Googleovih trgovina naći u Google Playu automatski i bit će spremno za syncanje među vašim uređajima. Promjena je, praktički, samo u imenu. Google Movies, Google Books i Google Music aplikacije odsad će se zvati Google Play Movies, Google Play Books i Google Play Music.

Android Market gubi svoje ime u potpunosti, prenosi Tech Crunch, jer su u Googleu smatrali da je to ime bilo previše restriktivno i da je ograničavalo poruku koju je Google htio poslati svojim korisnicima. Ne treba vam Android uređaj da biste koristili medijske sadržaje iz Googleove ponude.

Naravno, koji sadržaj Google Play nudi ovisi o zemlji iz koje pristupate usluzi. Službeni Google blog pojašnjava stvar:

In the U.S., music, movies, books and Android apps are available in Google Play. In Canada and the U.K., we’ll offer movies, books and Android apps; in Australia, books and apps; and in Japan, movies and apps. Everywhere else, Google Play will be the new home for Android apps.

Google će ovaj potez popratiti i sniženim cijenama i akcijama koje će trajati tjedan dana. Što će nama biti od ovoga dostupno? Apsolutno ništa, osim što ćete uskoro svoj Android Market updejtati i dobiti novo ime. 🙁 Google se ovim potezom pridružio Appleu i Amazonu koji već nude iCloud, iTunes Match i Amazon Cloud Drive.

Pogledajte promotivni video, pročitajte više o Google Playu i recite nam u komentarima, što mislite o ovoj promjeni?

[youtube width=”600″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=GdZxbmEHW7M[/youtube]

ponuda

Komentari

 1. Ivan Vrančić

  Ivan Vrančić

  07. 03. 2012. u 11:33 am Odgovori

  Nažalost, nije samo stvar promjene imena što sam jučer navečer osjetio na vlastitoj koži. Pokušao sam se spojiti na Android market da klincu skinem igricu. Prvo sam ostao zbunjen da sam se spojio na Google Play, a ne na Android Market. Da skratim, na kraju nisam ništa obavio jer sam nakon sat vremena pokušaja i promašaja shvatio da prvo moram napraviti upgrade Android Market aplikacije na mobitelu, a da nova zahtjeva novi Android, pa još backup itd.

 2. Dario Kreštalica

  Dario Kreštalica

  07. 03. 2012. u 2:58 pm Odgovori

  Tko nam je kriv kad smo još malo tržište.

  Još se nismo odvojili od piratskih glazbenih CD-ova i sl.

  Treba nas dotjerat u red pa će i to doći na svoje, …kao i Paypal,… sve u svoje vrijeme.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.