Google Drive ubio Google Docs: Uključite si 5 GB besplatnog prostora

Google Drive ubio Google Docs: Uključite si 5 GB besplatnog prostora

Google Drive, kojeg smo prethodno najavili i imali prilično skeptičan stav, upravo je krenuo s radom. Pet gigabajta besplatnog prostora čeka svakoga, što je više od Dropboxovih 2 gigabajta, no hoćete li se prebaciti? Nova Googleova usluga za online pohranu podataka i njihovo dijeljenje integrirat će se s vašim Google Docsima, a možete i preuzeti klijentsku aplikaciju za vaš PC (Mac trenutno nije podržan, čini se).

Google Drive je stigao

Google Drive, kojeg smo prethodno najavili i imali prilično skeptičan stav, upravo je krenuo s radom. Pet gigabajta besplatnog prostora čeka svakoga, što je više od Dropboxovih 2 gigabajta, no hoćete li se prebaciti?

Nova Googleova usluga za online pohranu podataka i njihovo dijeljenje integrirat će se s vašim Google Docsima, a možete i preuzeti klijentsku aplikaciju za vaš PC ili Mac (Mac trenutno nije podržan, čini se). Naš vjerni čitatelj Alen Cvitković nam javlja kako ipak postoji i klijentska aplikacija za Mac. Hvala Alene! Točnije, Google Drive mijenja Google Docse; sada ćete biti automatski preusmjereni na Drive. Može se reći kako je Drive zapravo samo malo proširena verzija Google Docsa.

AŽURIRANO (24. travnja 2012. – 19.20) – Google će tokom iduća 24 sata, u čast Google Drivea, svim korisnicima Gmaila povećati slobodni prostor sa 7.5 GB na 10 GB, prenosi The Next Web.

Kroz ova dva kratka videa, objašnjeno je kako Google Drive radi i što s njim možete. Ništa novoga zapravo, dijeljenje putem clouda i pohrana podataka, a ako ste do sada koristili Google Docse, nećete se trebati niti privikavati. Isprobajte Google Drive odmah!

[youtube width=”600″ height=”335″]http://www.youtube.com/watch?v=wKJ9KzGQq0w[/youtube]

[youtube width=”600″ height=”335″]http://www.youtube.com/watch?v=1SjRH3SImlM[/youtube]

ponuda

Komentari

 1. vuk

  vuk

  24. 04. 2012. u 7:18 pm Odgovori

  Čak i Ubuntu One (https://one.ubuntu.com/) nudi 5GB (a Dropbox se lako natuče i preko te brojke), ali ima klijente za sve tri glavne desktop platforme te dvije mobilne.

  Ljudi se neće prebacivati već će koristiti više servisa, a kojega će koristiti više i bolje ovisi o njima.

 2. Davor

  Davor

  24. 04. 2012. u 8:22 pm Odgovori

  Google docs koristim neko vrijeme i pokazao se kao idealno riješenje za moje potrebe, jer svakodnevno imam potrebu pristupati određenim informacijama koje su mi potrebne, a pritome ih nemoram nositi sasobon nego jednostavno pristupam putem androida.
  Google Drive mi olakšava posao jer sada puno brže i lakše mogu pristupati svojim sadržajima, za mene je ovo velik korak naprijed.

 3. Davor

  Davor

  25. 04. 2012. u 2:16 am Odgovori

  Nebitno je kako zvući, međutim testirao sam Google drive i Ubuntu one, te zakljućio da je drive definivno bolji i lakši za korištenje 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.