Google i službeno najavio svoj autonomni automobil

Google i službeno najavio svoj autonomni automobil

Google je i službeno najavio svoj prvi autonomni automobil na kojem je radio posljednjih šest mjeseci. U utrku za kreiranjem potpuno autonomnog automobila ovaj se tehnološki div uključio svjestan da postoji mogućnost da će izgubiti pred proizvođačima kao što je Mercedes, ali i sretan jer daje svoj doprinos budućnosti.

Googleov autonomni automobil. Izvor: caranddriver.com
Googleov autonomni automobil.
Izvor: Google Self-Driving Car Project

Google je objavio kako je posljednjih šest mjeseci testirao razne prototipe tehnologija koje će automobilima pomoći da se snađu na cesti, kao što su komplicirani senzori koji će autićima pomoći sudjelovati u prometu, prenosi PCMag.

Senzori su najkompliciraniji dio projekta, ujedno i onaj na koji se automobil najviše oslanja. Kako bi auto mogao autonomno sudjelovati u prometu, senzori moraju biti besprijekorni, a Google takve stvari inače dobro radi. Senzori koji su trenutno u automobilu mogu skenirati promet na udaljenosti do 200 metara.

Da se Google uhvatio razvoja tehnologije, a ne samo osvajanja još jednog potencijalnog tržišta, govori i kakav je automobil konceptualno. Čitav automobil izgleda sićušno i osiromašeno, a u unutrašnjosti nema gotovo ničega. Na službenom blogu su još prije nekoliko mjeseci takav pristup objasnili željom za učenjem, jer im za učenje ne treba ništa više od dva sjedala, prostora za ručnu prtljagu i tipke za paljenje automobila.

Kada bi automobili mogli vozati nas?

Da se stvar vrlo brzo razvija pokazuju i postojeće regulative za prometovanje autonomnih automobila. Kalifornija je još u svibnju definirala zakone o prometovanju tih vozila i odredila da smiju sudjelovati u prometu, ali samo s treniranim vozačem koji je spreman preuzeti kontrole pođe li nešto po zlu. A tu je i maksimalna brzina koju je Google zasad ograničio na 40 kilometara na sat.

Ovakav iskorak u tehnologiji je ono zbog čega tehnologiju i volimo. Autonomni automobili smanjili bi broj nesreća, smrti, materijalnu štetu. Svaki put kada bismo popili koju čašicu više ili kada bi morali poslati e-poštu, upravljanje bismo prepustili automobilu. Pitanja sigurnosti koja se postavljaju su lako rješiva, a trenutno rješenje s kontrolama koje vozač može preuzeti pokazuje da je relativno jednostavno integrirati takav automobil u promet. No, kako će to izgledati u praksi, tek ćemo vidjeti – nadamo se uskoro, jer bi se vozilo moglo naći na kalifornijskim cestama već početkom iduće godine.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.