Googleovih 20 posto, vrijeme koje djelatnici 'troše' na inovacije, više ne funkcionira

Googleovih 20 posto, vrijeme koje djelatnici ‘troše’ na inovacije, više ne funkcionira

Googleovih 20 posto, postotak vremena koje zaposlenici mogu koristiti za rad na inovacijama, a zbog kojeg su nastali Googleovi proizvodi poput AdSensea, Gmaila ili Google Talka, više ne postoji. Barem ne u onom obliku u kakvom je godinama postojalo. Naime, čini se kako je i ova tvrtka podlegnula brojkama – fokus na rast učinkovitosti, kao i veličina tvrtke, utjecali su na to da pravilo nije ukinuto, ali za njega gotovo nitko nema vremena.

Ilustracija: fastcompany.com
Ilustracija: fastcompany.com

Googleovih 20 posto, postotak vremena koje zaposlenici mogu koristiti za rad na inovacijama, a zbog kojeg su nastali Googleovi proizvodi poput AdSensea, Gmaila ili Google Talka, više ne postoji. Barem ne u onom obliku u kakvom je godinama postojalo. Naime, čini se kako je i ova tvrtka podlegnula brojkama – fokus na rast učinkovitosti, kao i veličina tvrtke, utjecali su na to da pravilo nije ukinuto, ali za njega gotovo nitko nema vremena.

Business Insider podsjeća na  raspravu s Quore, nastalu još 2010. godine, u kojoj je bivši Googleov inženjer objasnio kako se i dalje petina radnoga vremena može provoditi na razvijanju vlastitih projekata, ali da to više nije učinkovito, jer je potrebno proći kroz mnoštvo odobrenja od menadžmenta kako bi se nešto pokrenulo. Samim time, djelatnici koji bi se odlučili na takav potez, imali bi lošije rezultate prilikom mjerenja učinkovitosti, od kolega koji bi 100 posto svoga vremena posvetili glavnom projektu.

O svemu je pisao i Quartz, koji je naveo da je sada situacija još kompliciranija – viši menadžmentski sloj navodno pritišće osobe ispod sebe da ne odobravaju takve projekte. Menadžeri o svemu prosuđuju prema produktivnosti – unutarnji tim zaslužan za analize konstantno mjeri produktivnost svojih zaposlenika, a očekivana razina produktivnosti odgovara računici da bi zaposlenici trebali raditi na svojim projektima 100 posto svoga radnoga vremena. Čime ne ostaje prostora za onih 20 posto. No, Quartz navodi i da je to u skladu sa strategijom Larryja Pagea, koji želi da projekti na kojima se radi budu fokusiraniji, zbog čega su od njegove izjave ugašeni mnogi Googleovi projekti.

Inovacije, ali ne za sve

Inovacije i dalje postoje, samo su više u skladu s osnovnim Googleovim djelatnostima – i, kako se čini, više nisu rezervirane za svakog inženjera. Također, pojedini Googleovi zaposlenici u šali slavnih 20% vremena nazivaju 120% vremena, jer projekti na kojima se radi “sa strane” mogu biti napravljeni samo u slobodno vrijeme.

Čini se kako je pravilo od 20 posto vremena, putem kojega se djelatnike poticalo da istovremeno budu kreativni i inovativni, postalo jednostavno prevelik teret za preveliki Google. Učinkovitije je da svatko radi svoj posao, dok tek nekolicina dobiva mogućnost rada na inovacijama. Kako zaključuje Business Insider, Google je, nažalost, jednostavno postao prevelik kako bi i dalje bio onako nekonvencionalan i demokratičan, kao što je do sada bio.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.