Gmail isprobava alarme i odgodu čitanja mailova na mobilnoj aplikaciji?

Gmail isprobava alarme i odgodu čitanja mailova na mobilnoj aplikaciji?

Gmail je na prvi april proslavio deset godina, a čini se da je nakon ove okrugle godišnjice postojanja spreman na neke promjene - barem kada je riječ o mobilnoj verziji. Prema slikama zaslona koje je prenio Geek.com čini se kako Gmail isprobava novo korisničko sučelje i neke nove mogućnosti koje bi trebale olakšati dodatno organizaciju naših sandučića.

Čini se kako Google sprema neke nove mogućnosti za aplikacije
Čini se kako Google sprema neke nove mogućnosti za aplikacije

Gmail je na prvi april proslavio deset godina, a čini se da je nakon ove okrugle godišnjice postojanja spreman na neke promjene – barem kada je riječ o mobilnoj verziji. Prema slikama zaslona koje je prenio Geek.com, čini se kako Gmail isprobava novo korisničko sučelje i neke nove mogućnosti koje bi trebale olakšati dodatno organizaciju naših sandučića.

Osim kartica Promotions, Social, Forums i Updates na koje smo već navikli, mogle bi se uvesti neke nove kao što su Finance, Travel i Purchases, koje bi se pokazivale izdvojeno pri vrhu ekrana. Tako bi automatsko razvrstavanje pošte otišlo korak dalje ili vam barem dalo malo više tabova pod kojima možete panično tražiti neki mail.

Mogućnost "pinanja" mailova čini se posebno korisnom
Mogućnosti “pinanja” i odgađanja mailova čine se posebno korisnima (Slike: Geek.com)

Osim alarma na svom pametnom telefonu moći ćete možda uskoro stisnuti i snooze tipku koja će odgoditi čitanje emaila koji tako označite na nekoliko minuta ili tjedana, ali vas potom ponovno na njega podsjetiti. Bitne emailove također biste mogli moć pribosti na vrh svog sandučića da vam uvijek budu pri ruci, a kada vam više ne trebaju, micanjem digitalne pribadače vraćaju se na svoje mjesto.

Dok se ove opcije čine savršeno vjerodostojnima i korisnima, dizajn se prilično razlikuje od onog na koji smo navikli i koji je Google pokušavao provesti kroz svoje aplikacije – plošniji i šareniji, odskače od unificiranog izgleda koji se dosad održavao.

Je li riječ o ranoj radnoj verziji aplikacije ili novom dizajnu koji ćemo gledati u Googleovim aplikacijama neko vrijeme i hoće li uopće doći na naše uređaje, tek ćemo vidjeti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.