Gmail isprobava alarme i odgodu čitanja mailova na mobilnoj aplikaciji?

Gmail isprobava alarme i odgodu čitanja mailova na mobilnoj aplikaciji?

Gmail je na prvi april proslavio deset godina, a čini se da je nakon ove okrugle godišnjice postojanja spreman na neke promjene - barem kada je riječ o mobilnoj verziji. Prema slikama zaslona koje je prenio Geek.com čini se kako Gmail isprobava novo korisničko sučelje i neke nove mogućnosti koje bi trebale olakšati dodatno organizaciju naših sandučića.

Čini se kako Google sprema neke nove mogućnosti za aplikacije
Čini se kako Google sprema neke nove mogućnosti za aplikacije

Gmail je na prvi april proslavio deset godina, a čini se da je nakon ove okrugle godišnjice postojanja spreman na neke promjene – barem kada je riječ o mobilnoj verziji. Prema slikama zaslona koje je prenio Geek.com, čini se kako Gmail isprobava novo korisničko sučelje i neke nove mogućnosti koje bi trebale olakšati dodatno organizaciju naših sandučića.

Osim kartica Promotions, Social, Forums i Updates na koje smo već navikli, mogle bi se uvesti neke nove kao što su Finance, Travel i Purchases, koje bi se pokazivale izdvojeno pri vrhu ekrana. Tako bi automatsko razvrstavanje pošte otišlo korak dalje ili vam barem dalo malo više tabova pod kojima možete panično tražiti neki mail.

Mogućnost "pinanja" mailova čini se posebno korisnom
Mogućnosti “pinanja” i odgađanja mailova čine se posebno korisnima (Slike: Geek.com)

Osim alarma na svom pametnom telefonu moći ćete možda uskoro stisnuti i snooze tipku koja će odgoditi čitanje emaila koji tako označite na nekoliko minuta ili tjedana, ali vas potom ponovno na njega podsjetiti. Bitne emailove također biste mogli moć pribosti na vrh svog sandučića da vam uvijek budu pri ruci, a kada vam više ne trebaju, micanjem digitalne pribadače vraćaju se na svoje mjesto.

Dok se ove opcije čine savršeno vjerodostojnima i korisnima, dizajn se prilično razlikuje od onog na koji smo navikli i koji je Google pokušavao provesti kroz svoje aplikacije – plošniji i šareniji, odskače od unificiranog izgleda koji se dosad održavao.

Je li riječ o ranoj radnoj verziji aplikacije ili novom dizajnu koji ćemo gledati u Googleovim aplikacijama neko vrijeme i hoće li uopće doći na naše uređaje, tek ćemo vidjeti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.