GigPin unosi (r)evoluciju u ugovaranje gaža za glazbenike

GigPin unosi (r)evoluciju u ugovaranje gaža za glazbenike – u regiji i šire

Izazovi s kojima se susreću glazbenici pri organiziranju gaža i turneja brojni su - od nedovoljnih informacija o klubovima do loše komunikacije s njima, a sve to može utjecati na dužinu planiranja turneje. Tu uskače hrvatski startup GigPin, koji upravo prolazi kroz Microsoftov program Tribes, što je bila prilika da porazgovaramo sa suosnivačima Filipom, Tonijem i Matijom.

gigpin

Upravo njih trojica čine tim, okupljen “ljeta gospodnjeg 2016.”

Filip Horsch, Toni Petrina i Matija Komorčec odlučili su oformiti tim s ciljem da naprave revoluciju u svijetu glazbe. Zbog suradnje na prijašnjim projektima sastavljanje ovog tima bio je logičan slijed događaja, logično.

Nakon više godina touranja, Filip je spreman kroz GigPin ispraviti sve poteškoće prilikom organiziranja turneje. Kako je dizajner u duši, logo, ime i dizajn je sam smislio. Što se tiče izvedbe, Matija i Toni trebaju Filipovu viziju i knowhow pretočiti u funkcionalnu aplikaciju. Kao iskusni profesionalci s kumulativnim višegodišnjim iskustvom nema sumnje da će ovaj projekt ugledati svjetlo dana već ovu jesen (stiže Dunjo moja).

No, kako uopće GigPin funkcionira?

GigPin je DIY tourbooking platforma koja rješava niz problema s kojima se suočavaju glazbenici u potrazi za live nastupima, kako pojedinačnim tako i u sklopu turneje.

Zbog nedostatnih informacija o klubovima (npr. lokacija i kontakt) i neefikasne komunikacije, najčešće putem maila, planiranje turneje od 10 do 14 dana klasičnim ili putem tourbooking agencije može potrajati i više od 6 mjeseci.

Kroz GigPin glazbenici imaju pristup opširnoj bazi klubova kreiranoj i redovno ažuriranoj od strane korisnika putem Pinnra. Pinnr je dio GigPin platforme putem kojeg korisnici mogu dodavati i međusobno dijeliti javne informacije o klubovima.

Platforma omogućava jednostavnu, direktnu i efikasnu komunikaciju između glazbenika i klubova te time maksimalno skraćuje vremenski rok potreban za ugovaranje najisplativijeg live nastupa.

Na tržištu već ima konkurencije, po čemu je GigPin bolji?

Konkurencija radi drugačije proizvode i nemaju cjelovito rješenje kao mi. A i koštaju više. Često su fokusirani samo na određeni segment tipa ponudu klubova ili zamjenu za tourbooking agenciju dok mi omogućavamo jednostavno rješenje bendovima koje je na kraju tunela i jeftinije.

Nerazumijevanje tuđih proizvoda nas je ponukalo da razvijemo svoj.

gigpin.2

Iskustvo s programom Tribes?

Odlučili smo se za Tribes kako bismo podigli GigPin na novu razinu. A i bili smo 2. po broju glasova. Dobili smo hardver, softver, stručna predavanja, prostor u HUB385 i pristup ogromnoj zajednici, kako kroz HUB, tako i kroz program.

Neprocjenjivo iskustvo je sudjelovati u startup zajednici u sklopu ovako inicijative. Htjeli smo izaći iz svoje komforne zone i isprobati plemenski način života.

Što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Osokoljeni pobjedom na Microsoft Tribesu sljedeći cilj nam je pokoriti svijet. GigPin će donijeti prijeko potrebnu revoluciju i evoluciju glazbenicima diljem ex-YU a i šire i više.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.