GigPin unosi (r)evoluciju u ugovaranje gaža za glazbenike

GigPin unosi (r)evoluciju u ugovaranje gaža za glazbenike – u regiji i šire

Izazovi s kojima se susreću glazbenici pri organiziranju gaža i turneja brojni su - od nedovoljnih informacija o klubovima do loše komunikacije s njima, a sve to može utjecati na dužinu planiranja turneje. Tu uskače hrvatski startup GigPin, koji upravo prolazi kroz Microsoftov program Tribes, što je bila prilika da porazgovaramo sa suosnivačima Filipom, Tonijem i Matijom.

gigpin

Upravo njih trojica čine tim, okupljen “ljeta gospodnjeg 2016.”

Filip Horsch, Toni Petrina i Matija Komorčec odlučili su oformiti tim s ciljem da naprave revoluciju u svijetu glazbe. Zbog suradnje na prijašnjim projektima sastavljanje ovog tima bio je logičan slijed događaja, logično.

Nakon više godina touranja, Filip je spreman kroz GigPin ispraviti sve poteškoće prilikom organiziranja turneje. Kako je dizajner u duši, logo, ime i dizajn je sam smislio. Što se tiče izvedbe, Matija i Toni trebaju Filipovu viziju i knowhow pretočiti u funkcionalnu aplikaciju. Kao iskusni profesionalci s kumulativnim višegodišnjim iskustvom nema sumnje da će ovaj projekt ugledati svjetlo dana već ovu jesen (stiže Dunjo moja).

No, kako uopće GigPin funkcionira?

GigPin je DIY tourbooking platforma koja rješava niz problema s kojima se suočavaju glazbenici u potrazi za live nastupima, kako pojedinačnim tako i u sklopu turneje.

Zbog nedostatnih informacija o klubovima (npr. lokacija i kontakt) i neefikasne komunikacije, najčešće putem maila, planiranje turneje od 10 do 14 dana klasičnim ili putem tourbooking agencije može potrajati i više od 6 mjeseci.

Kroz GigPin glazbenici imaju pristup opširnoj bazi klubova kreiranoj i redovno ažuriranoj od strane korisnika putem Pinnra. Pinnr je dio GigPin platforme putem kojeg korisnici mogu dodavati i međusobno dijeliti javne informacije o klubovima.

Platforma omogućava jednostavnu, direktnu i efikasnu komunikaciju između glazbenika i klubova te time maksimalno skraćuje vremenski rok potreban za ugovaranje najisplativijeg live nastupa.

Na tržištu već ima konkurencije, po čemu je GigPin bolji?

Konkurencija radi drugačije proizvode i nemaju cjelovito rješenje kao mi. A i koštaju više. Često su fokusirani samo na određeni segment tipa ponudu klubova ili zamjenu za tourbooking agenciju dok mi omogućavamo jednostavno rješenje bendovima koje je na kraju tunela i jeftinije.

Nerazumijevanje tuđih proizvoda nas je ponukalo da razvijemo svoj.

gigpin.2

Iskustvo s programom Tribes?

Odlučili smo se za Tribes kako bismo podigli GigPin na novu razinu. A i bili smo 2. po broju glasova. Dobili smo hardver, softver, stručna predavanja, prostor u HUB385 i pristup ogromnoj zajednici, kako kroz HUB, tako i kroz program.

Neprocjenjivo iskustvo je sudjelovati u startup zajednici u sklopu ovako inicijative. Htjeli smo izaći iz svoje komforne zone i isprobati plemenski način života.

Što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Osokoljeni pobjedom na Microsoft Tribesu sljedeći cilj nam je pokoriti svijet. GigPin će donijeti prijeko potrebnu revoluciju i evoluciju glazbenicima diljem ex-YU a i šire i više.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.