Gastro.hr postao dio digitalnog 'carstva' 24sata: Pogledajte kako će izgledati redizajn

Gastro.hr postao dio digitalnog ‘carstva’ 24sata: Pogledajte kako će izgledati redizajn

Styrijin 24sata upotpunio je svoju "ponudu" specijaliziranih web stranica akvizicijom "portala" za prehranu Gastro.hr kojeg su kupili prije nekoliko mjeseci, a tek sad službeno potvrđuju, ususret redizajnu kojeg će danas tijekom dana predstaviti. Gastro.hr je jedna od najvećih hrvatskih stranica za gastronomiju i prehranu koju Styria namjerava pretvoriti u domaćeg giganta gastronomske scene, područja na kojemu zasad dominira jedna od najpopularnijih hrvatskih web stranica uopće - Coolinarika.

Gastro.hr danas očekuje novi dizajn nakon akvizicije 24sata.

Styrijin 24sata upotpunio je svoju “ponudu” specijaliziranih web stranica akvizicijom “portala” za prehranu Gastro.hr kojeg su kupili prije nekoliko mjeseci, a tek sad službeno potvrđuju, ususret redizajnu kojeg će danas tijekom dana predstaviti. Gastro.hr je jedna od najvećih hrvatskih stranica za gastronomiju i prehranu koju Styria namjerava pretvoriti u domaćeg giganta gastronomske scene, područja na kojemu zasad dominira jedna od najpopularnijih hrvatskih web stranica uopće – Coolinarika.

Styrijina članica uprave za digitalno poslovanje, Sanda Lončar, za Netokraciju je ekskluzivno prokomentirala akviziciju, navodeći kako je gastronomija bilo područje koje im je dosad nedostajalo u skupini specijaliziranih lifestyle portala. Rješenje je bilo pokrenuti vlastiti projekt ili kupiti postojeću stranicu te tematike, a na potonje su se odlučili nakon što su u Gastro.hr pronašli solidan temelj za razvoj “gastro web priče”. Styria nije htjela otkriti koliko su platili Gastro.hr.

Nova stranica posvećena hrani? Dugoročno – da

Iako se Pametna kuna svojevremeno pripojila web stranici 24sata kao rubrika, Sanda je potvrdila kako će Gastro.hr kao stranica koja pokriva područje šire od osobnih financija biti i dalje neovisan projekt koji zasad nemaju namjere pridruživati gastronomskoj rubrici 24sata.

Sanda Lončar, članica uprave Styrije za digitalno poslovanje, komentirala je Gastro.hr za Netokraciju.

S obzirom da je 24sata tijekom 2012. uveo i social mogućnosti koje na toj stranici stvaraju svojevrsnu društvenu mrežu, Gastro.hr mogao bi dugoročno krenuti sličnim stopamaSanda je potvrdila za Netokraciju:

Cilj je formirati skupinu lojalnih korisnika koji će dobiti određene „povlastice“ te ju postepeno pretočiti u „Moj Gastro“ zajednicu – društveni servis u sklopu portala, za sve ljubitelje gastronomije.

Koliko će u tom modelu razvoja Gastro.hr konkurirati Podravkinoj Coolinarici koja nakon godina razvoja ima vrlo lojalnu grupu vrlo aktivnih korisnika, tek ćemo vidjeti. Početak razvoja novog Gastra je novi dizajn koji će predstaviti danas tijekom dana, čiji razvoj Sanda  za Netokraciju opisuje na sljedeći način:

Look & feel stranice ćemo zadržati, ne želimo prestrašiti i otjerati postojeće čitatelje. S druge strane želimo ih bolje upoznati, upoznati njihove želje i potrebe pa ovisno o njima odlučivati i o radikalnijim promjenama. Razvojno smo samo unaprijedili tražilicu recepata jer su upravo recepti najpopularniji sadržaj. Ostale promjene će dolaziti na temelju želja i potreba čitatelja.

Kako će novi Gastro.hr izgledati tijekom dana, pogledajte u nastavku:

Novi dizajn Gastro bit će predstavljen danas tijekom dana.

Komentari

  1. Domagoj

    Domagoj

    05. 09. 2012. u 11:23 am Odgovori

    Teško će konkurirati, ali ne zaboravimo da oni imaju veliki broj medija pod svojim okriljem. Vrlo lagano dolaze do publike, kako kroz portale koje posjeduju unutar grupacije, tako i kroz tisak. Biti će im to veliki izazov. Što se tiče dizajna, veliki lajk 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.