Gasper Sopi: 'Daj mi ono što mi treba i kad mi treba' i ostalih 5 UX zapovijedi za dobar softver

Gasper Sopi: ‘Daj mi ono što mi treba i kad mi treba’ i ostalih 5 UX zapovijedi za dobar softver

Nakon što se odluče za poslovanje u oblaku, mnogim korisnicima velik problem predstavlja odabir odgovarajućeg softvera. Tom se temom na konferenciji B4Cloud bavio Gasper Sopi iz tvrtke Hyperactive, specijaliziranom za razvoj mobilnih i web aplikacija.

b4cloud gasper
Gasper Sopi govorio je o tome na koji je način njegova tvrtka radila redizajn sustava CPP (slika: Fotosvijet)

Nakon što se odluče za poslovanje u oblaku, mnogim korisnicima velik problem predstavlja odabir odgovarajućeg softvera. Tom se temom na konferenciji B4Cloud bavio Gasper Sopi iz tvrtke Hyperactive, specijaliziranom za razvoj mobilnih i web aplikacija.

Kako je naveo na početku, problematika izbora u konzumerističkom svijetu prisutna je na svakome koraku, uključujući i odabir pravoga softvera za poslovanje. Mnogi smatraju kako je tu dobro zlatno pravilo – platiti što manje, a dobiti što više. No, ono je problematično kad su u pitanju alati, jer se ne dobiva optimizirano rješenje, nego, u većini slučajeva, nefukcionalan softver s mnoštvom nepotrebnih opcija.

Stoga predlažem novo zlatno pravilo, a to je doći što jednostavnije i bezbolnije do cilja.

Gasper je predstavio studiju slučaja za program CPP, koji je jedan od vodećih poslovno-financijskih sustava u Hrvatskoj, na čijem je redizajnu radio upravo Hyperactive.

Što čini dobro korisničko iskustvo?

Osnovni kriteriji korisničkog iskustva, prema Gasperu, su kontekstualnost, estetika, konzistentnost, feedback, minimalizam i prilagodljivost. Oni su primijenjeni tijekom rada na novoj verziji poslovno-financijskog softvera, a slijedilo se ovih šest “zapovijedi”:

  1. Konstekstualnost – daj mi ono što mi treba i kad mi treba, ne prije!
  2. Estetika – ljepota potiče pozitivne emocije, a one potpomažu efikasnost!
  3. Konzistentnost – budi uvijek jednako i na istome mjestu!
  4. Feedback – budi moj prijatelj i pomaži mi u radu!
  5. Minimalizam – Ovo ne treba objašnjavati!
  6. Prilagodljivost – Omogući korisniku da sam definira neke stvari!

Korisnike je zanimalo koliko zapravo dugo traje kreiranje UX-a s klijentima, a Gasper je objasnio, da se u slučaju CPP-a, proces odužio na više od šest mjeseci, dok se nije došlo do krajnjega rješenja. Sam redizajn doživio je čak tri veće iteracije, zbog kompleksnosti sustava. Inače, redizajn CPP-a je u finalnoj fazi, stoga će nova verzija uskoro ugledati svjetlost dana.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.