Gasper Sopi: 'Daj mi ono što mi treba i kad mi treba' i ostalih 5 UX zapovijedi za dobar softver

Gasper Sopi: ‘Daj mi ono što mi treba i kad mi treba’ i ostalih 5 UX zapovijedi za dobar softver

Nakon što se odluče za poslovanje u oblaku, mnogim korisnicima velik problem predstavlja odabir odgovarajućeg softvera. Tom se temom na konferenciji B4Cloud bavio Gasper Sopi iz tvrtke Hyperactive, specijaliziranom za razvoj mobilnih i web aplikacija.

b4cloud gasper
Gasper Sopi govorio je o tome na koji je način njegova tvrtka radila redizajn sustava CPP (slika: Fotosvijet)

Nakon što se odluče za poslovanje u oblaku, mnogim korisnicima velik problem predstavlja odabir odgovarajućeg softvera. Tom se temom na konferenciji B4Cloud bavio Gasper Sopi iz tvrtke Hyperactive, specijaliziranom za razvoj mobilnih i web aplikacija.

Kako je naveo na početku, problematika izbora u konzumerističkom svijetu prisutna je na svakome koraku, uključujući i odabir pravoga softvera za poslovanje. Mnogi smatraju kako je tu dobro zlatno pravilo – platiti što manje, a dobiti što više. No, ono je problematično kad su u pitanju alati, jer se ne dobiva optimizirano rješenje, nego, u većini slučajeva, nefukcionalan softver s mnoštvom nepotrebnih opcija.

Stoga predlažem novo zlatno pravilo, a to je doći što jednostavnije i bezbolnije do cilja.

Gasper je predstavio studiju slučaja za program CPP, koji je jedan od vodećih poslovno-financijskih sustava u Hrvatskoj, na čijem je redizajnu radio upravo Hyperactive.

Što čini dobro korisničko iskustvo?

Osnovni kriteriji korisničkog iskustva, prema Gasperu, su kontekstualnost, estetika, konzistentnost, feedback, minimalizam i prilagodljivost. Oni su primijenjeni tijekom rada na novoj verziji poslovno-financijskog softvera, a slijedilo se ovih šest “zapovijedi”:

  1. Konstekstualnost – daj mi ono što mi treba i kad mi treba, ne prije!
  2. Estetika – ljepota potiče pozitivne emocije, a one potpomažu efikasnost!
  3. Konzistentnost – budi uvijek jednako i na istome mjestu!
  4. Feedback – budi moj prijatelj i pomaži mi u radu!
  5. Minimalizam – Ovo ne treba objašnjavati!
  6. Prilagodljivost – Omogući korisniku da sam definira neke stvari!

Korisnike je zanimalo koliko zapravo dugo traje kreiranje UX-a s klijentima, a Gasper je objasnio, da se u slučaju CPP-a, proces odužio na više od šest mjeseci, dok se nije došlo do krajnjega rješenja. Sam redizajn doživio je čak tri veće iteracije, zbog kompleksnosti sustava. Inače, redizajn CPP-a je u finalnoj fazi, stoga će nova verzija uskoro ugledati svjetlost dana.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.