Podravkina prva startup investicija: Upoznajte GammaChef, robota-kuhara

Podravkina prva investicija u startup: Upoznajte GammaChef, robota-kuhara

GammaChef, robot-kuhar koji je u mogućnosti automatski skuhati obrok u jednom loncu, a kojeg smo prvi put javno imali priliku vidjeti na natjecanju Idea Knockout održanom u rujnu ove godine, sklopio je strateško partnerstvo s Podravkom koje je danas predstavljeno u klubu Gastronomada.

gammachef_podravka
Ulaganje u GammaChef je prvo ulaganje Podravke u neki startup.

GammaChef, iza kojeg stoje začetnici i osnivači Dražen Drnas i Đulijano Nola, je robotski kuhar koji može automatski skuhati obrok u jednom loncu. Imali smo ga priliku upoznati na ovogodišnjem Idea Knockoutu u organizaciji Buga gdje je podijelio treće mjesto sa startupom Smart Lumies. GammaChef je već tada izazvao poprilično zanimanje, a danas je predstavljeno i strateško partnerstvo s Podravkom.

Osim što je uložila u Gammchef, Podravka je uključena u razvoj jednokratnih spremnika hrane i sastojaka za pripremu jela u GammaChefu. Ovom prigodom, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke je istaknuo:

Ulaganje u GammaChef je prvo ulaganje Podravke u startup, s ambicijom da nastavimo ulaganja u perspektivne projekte ovog tipa, svjesni i potencijalnih rizika s obzirom na nepredvidivost i neizvjesnost koje su uvijek prisutne na otvorenom tržištu. GammaChef je kompanija koja je ponudila inovaciju i disrupciju u pripremi hrane, što i jest u našem fokusu i čvrsto vjerujemo kako će i tržište to prepoznati.

GammaChef nije ‘zatvoren’ stroj

gammachef_3
Sljedeći korak za Gammachef je sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom.

Uz zadovoljstvo suradnjom s Podravkom, Đulijano Nola je rekao kako će se svima onima koji vole kuhati i dijeliti recepte, svidjeti činjenica da GammaChef nije zatvoren stroj.

Naša misija je pomoći vam da spremite jelo prema vašem omiljenom receptu, ali ovaj put pomoću GammaChefa. Jednom kada je recept stavljen u digitalni oblik, možete ga dijeliti s prijateljima koji kasnije mogu skuhati obrok prema tom istom receptu.

Sljedeći korak za GammaChef je sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom, kao što su proizvođači kuhinjskih i kućanskih aparata koji će podržati daljnji razvoj tehnologije i komercijalizacije GammaChefa, istaknuo je Đulijano.

Inače, Dražen i Đulijano su na ideju o robotskom kuharu došli kombinirajući strast prema hrani s onom prema tehnologiji, a da robot-kuhar radi dobar posao, mogli su se danas uvjeriti prisutni u klubu Gastronomada, kušajući rižoto koji su istovremeno pripremali GammaChef i pravi chef Mišel Tokić. Možemo samo zaključiti da bismo rado imali jednog takvog robota u vlastitoj kuhinji. 🙂

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.