Foursquare 5.0 za iPhone i Android kakav niste očekivali - isprobajte ga!

Foursquare 5.0 za iPhone i Android kakav niste očekivali – isprobajte ga!

Foursquare je predstavio novu verziju svoje mobilne aplikacije za iPhone i Android koja se za razliku od dosadašnjih verzija uspjela usredotočiti na otkrivanje zanimljivih lokacija, a ne prvenstveno prijavljivanje odnosno check-inanje na njih. S obzirom na milijune korisnika, njih 6 tisuća primjerice u Hrvatskoj, Foursquare 5.0 može otkriti itekako korisne informacije u nepoznatom gradu kojem ste se našli - upravo zbog toga je check-in tab zamijenjen vodećoj lokacijskoj društvenoj mreži sve bitnijim Exploreom.

4sqa mi!

Foursquare je predstavio novu verziju svoje mobilne aplikacije za iPhone (uskoro za Android) i Android koja se za razliku od dosadašnjih verzija uspjela usredotočiti na otkrivanje zanimljivih lokacija, a ne prvenstveno prijavljivanje odnosno check-inanje na njih.

S obzirom na milijune korisnika, njih 6 tisuća primjerice u Hrvatskoj, Foursquare 5.0 može otkriti itekako korisne informacije u nepoznatom gradu kojem ste se našli – upravo zbog toga je check-in tab zamijenjen vodećoj lokacijskoj društvenoj mreži sve bitnijim Exploreom.

Ne brinite, Foursquare ne postaje tek katalog. Dapače, dizajneri aplikacije naglašavaju kako je check-in sad bliži vašem palcu – ukoliko ste dešnjak. Osobno mi kao ljevaku nije baš jednostavnije prijaviti se na neku lokaciju, no dobro.

Foursquareov rezultat: Zbog checkina netokrati završili Kod Fife u Splitu...

Friends tab odsad više nećete biti stream sličan Twitteru, već timelineu poput Instagrama odnosno Facebookove nove mobilne aplikacije, pri čemu će jako naglašeni biti komentari i fotografije. Pri check-inanju naime možete fotografirati lokacije, što radi tek manji broj korisnika, tako da je ovo način da se broj fotografija u sustavu značajno poveća.

Otkrića su najbitnija

Iako Explore i dalje sadrži popis lokacija i pretraživanje, osnovni ekran je zamijenjen Googleovom kartom s popisom lokacija oko vas pri čemu su naglašene one koje su preporučili vaši Foursquare prijatelji. Foursquareovi korisnici napunili su ovu društvenu mrežu pregrštom korisnih informacija tako smo recimo na nedavno održanom Startup Liveu u Splitu konobu Kod Fife otkrili zahvaljujući jasnim preporukama i prijavama forskveraša.

Čini se da će Nikola još jednom morati ažurirati naš vodič kroz Foursquare, a novu 5.0 aplikaciju možete besplatno preuzeti s iTunes App Storea, a nadamo se uskoro i Google Playa – možete odsad preuzeti i Foursquare za Android s Google Playa.

Hvala Željku Marčecu na javljaju ažuriranja Android verzije 🙂

Komentari

  1. Damir2

    Damir2

    07. 06. 2012. u 10:40 am Odgovori

    koji je to već pivot po redu. Ostalo je samo ime

    Novi poslovni model startupa mogao bi bit da netko prvo izreklamira neko ime, i onda eksperimentira sa poslovnim modelima dok jedan ne upali. Eto prilike za poznate brandove

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!