Foodpanda osigurala dodatnih $60 miliona investicije

Foodpanda osigurala dodatnih $60 miliona investicije

Poznati servis za dostavu hrane Foodpanda prikupio je "svežih" 60 miliona dolara u poslednjih rundi finansiranja. Novčana sredstva obezbedili su već postojeći investitori Falcon Edge Capital kao i Rocket Internet AG, a investicija će biti iskorišćena kako bi se proširila mreža FoodPande, odnosno srodnih brendova Hellofood i Delivery Club - ruskog servisa za dostavu hrane koji je nedavno priključen ovoj kompaniji.

Poznati servis za dostavu hrane Foodpanda prikupio je “svežih” 60 miliona dolara u poslednjih rundi finansiranja. Novčana sredstva obezbedili su već postojeći investitori Falcon Edge Capital kao i Rocket Internet AG, a investicija će biti iskorišćena kako bi se proširila mreža FoodPande, odnosno srodnih brendova Hellofood i Delivery Club –  ruskog servisa za dostavu hrane koji je nedavno priključen ovoj kompaniji.

Kao servis za online naručivanje hrane, Foodpanda je od nedavno dostupna i u regionu gde posluje sa velikim brojem restorana. Svoj poslovni uspeh bazira na e-commerce modelu ustaljenom od strane braće Samwer, a pristupačne cene i mobilna strategija konstantno privlače nove korisnike, navedeno je u saopštenju.

Globalni generalni direktor Foodpande, Ralf Wenzel, izjavio je tim povodom:

Veoma smo zadovoljni ovim znakom poverenja i priznanja našeg dosadašnjeg uspeha. Nova sredstva biće uložena u kontinuirani rast naših postojećih tržišta kroz partnerstva sa još većim brojem restorana u više gradova, kao i kroz dalja poboljšanja usluge za korisnike.

Želimo da se pozicioniramo kao liderski servis za poručivanje i dostavu hrane tako što ćemo obezbediti najjednostavniji način da naručite hranu gde god da se nalazite.

Od lansiranja 2012. godine, Foodpanda / Hellofood je sakupio više od 100 miliona dolara. U 2013. godini Foodpanda je obezbedila finansijsku podršku u iznosu većem od 20 miliona dolara od Phenomen Venturesa i Investment AB Kinnevika, 8 miliona dolara od iMENA holdinga i u februaru 2014. godine dodatnih 20 miliona od grupe investitora uključujući Phenomen Ventures.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?