FacePay donosi revoluciju u ‘online’ i mobilnoj kupovini koju smo čekali

Tokom trećek bloka predavanja na ovogodišnjoj OMGcommerce konferenciji, prisutnima se obratio i Danijel Mulugeta, CEO kompanije FacePay koja nastoji da uvede revoluciju u svet online kupovine, tačnije plaćanja. U pitanju je all-in-one mobilno rešenje za naplatu koje funkcioniše po principu QR kodova, a koje vlasnicima prodavnica i mušterijama osigurava laku i sigurno transakciju.

19WEB
Danijel Mulugeta, FacePay (Foto: Marina Filipović Marinshe)

Tokom trećeg bloka predavanja na ovogodišnjoj OMGcommerce konferenciji, prisutnima se obratio i Danijel Mulugeta, CEO kompanije FacePay koja nastoji da uvede revoluciju u svet online kupovine, tačnije plaćanja. U pitanju je all-in-one mobilno rešenje za naplatu koje funkcioniše po principu QR kodova, a koje vlasnicima prodavnica i mušterijama osigurava laku i sigurnu transakciju.

Mulugeta je izjavio da je prvi korak pri kupovini na Internetu gotovo uvek isti, a da FacePay funkcioniše kao i bilo koji drugi payment gateway. Nakon što korisnik izabere FacePay opciju, on dobija unikatni QR kod koji se skenira putem mobilne aplikacije, a koji generiše unikatni kod koji se odmah potom unosi. U toku samog procesa mušterija može videti i fotografiju prodavca čime se osigurava validnost same transakcije i smanjuje mogućnost prevare.

Anonimnost u prvom planu

Svaka transakcija u potpunosti je anonimna i kao takva i ostaje, zahvaljujući “host” serverima koji uspostavljaju anoniman i zaštićen prenos. Kartice i podaci sa njih nikada se ne unose tokom transakcije, a ovakav način budućnost je trgovine, istakao je Danijel.

FacePay nastoji koristiti i statičke QR kodove, a njihova primena može biti posebno interesanta za sve one koji nastoje targetovati grupu impulsivnih kupaca.

QR kodovi mogu se postaviti na postere za muzičke koncerte, a prolaznici tj. mušterije mogle bi istog trenutka izvršiti kupovinu karte. Oni se takođe mogu implementirati u newslettere i TV reklame i tako dodatno postaći kupovinu u ključnom trenutku.

Servis FacePay omogućava kupovinu u samoj prodavnici, na Internetu, izdavanje tiketa kao i mogućnost razmene novca između dve osobe. U ovom slučaju osoba koja šalje novac može videti i fotografiju primaoca tako da je osiguran najveći stepen sigurnosti. Više informacija o servisu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Erste banka sponzor je OMGcommercea.
Erste banka sponzor je OMGcommercea.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.