Slingshot, Facebookova verzija Snapchata, lansirana pa povučena s App Storea

Slingshot, Facebookova verzija Snapchata, lansirana pa povučena s App Storea

Iako se dugo ništa novo nije čulo o Snapchatu, čini se kako privlačnost slanja nestajućih poruka ne jenjava, što je Facebook odlučio iskoristiti kroz svoju novu aplikaciju Slingshot. Riječ je o zamjeni za neslavno propali Poke, a kroz jednostavno sučelje omogućava korisnicima jednostavno slanje slikovnih i video poruka koji s vremenom nestaju.

Na jednostavnom sučelju nalazi se tipka za brzu reakciju
Na jednostavnom sučelju nalazi se tipka za brzu reakciju

Iako se dugo ništa novo nije čulo o Snapchatu, čini se kako privlačnost slanja nestajućih poruka ne jenjava, što je Facebook odlučio iskoristiti kroz svoju novu aplikaciju Slingshot. Riječ je o zamjeni za neslavno propali Poke, a kroz jednostavno sučelje omogućava korisnicima jednostavno slanje slikovnih i video poruka koji s vremenom nestaju.

Aplikacija je jučer debitirala u App Storeu u nekoliko zemalja, no ubrzo potom ju je Facebook povukao, a predstavnik društvene mreže za The Verge je rekao da je riječ o pogrešci:

Ranije danas slučajno smo pustili verziju Slingshota, nove aplikacije na kojoj radimo. Uz Slingshot moći ćete dijeliti svakodnevne male trenutke s mnogo ljudi istovremeno. Uskoro će biti spremna i jedva čekamo da je isprobate.

Bilo da je riječ o nenamjernom lansiranju ili marketinškom triku koji je trebao stvoriti hype, internetom su se proširile slike zaslona nove aplikacije. Glavna razlika između Snapchata i drugih aplikacija koje funkcioniraju po istom principu je to što kad primite poruku morate vratiti istom mjerom da biste je mogli vidjeti.

Da biste pogledali pristiglu poruku, morate prvo odgovoriti slikom ili videom
Da biste pogledali pristiglu poruku, morate prvo odgovoriti slikom ili videom

Pošalje li vam netko sliku, tako morate poslati sliku natrag kako biste joj mogli pristupiti, što je korak dalje u prisilnoj komunikaciji od omraženog statusa „poruka viđena“ koji vas samo psihološki tjera na odgovaranje. U aplikaciji je također i tipka „React“ kako biste u istom trenutku morali poslati svoju reakciju i tako prolongirati konverzaciju brzopoteznim fotografijama.

Singshot bi mogla biti druga aplikacija iz Facebookovih „kreativnih laboratorija“ koji su iznjedrili i čitač Paper, a svakako je odgovor na Snapchatovo odbijanje ponude od tri milijarde dolara vrijedne akvizicije koju je Facebook ponudio.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.