Facebook lansirao još jednu eksperimentalnu aplikaciju - Riff

Facebook lansirao još jednu eksperimentalnu aplikaciju – Riff

Nakon nekoliko mobilnih aplikacija upitne popularnosti iz Facebookovog odjela Creative Labs lansirana je još jedna - Riff, kolaboracijska mobilna platforma za stvaranje video uradaka.

Riff je još jedan pokus Facebookocog odjela Creative Labs.
Riff je još jedan pokus Facebookocog odjela Creative Labs.

Ova aplikacija za iOS i Android omogućava da stvarate video uratke zajedno sa svojim prijateljima, tako da snimite isječak (ispod 20 sekundi), dodate mu temu, te pustite svoje kontakte na mreži da ga nadograde svojim snimkama.

Kako bi se održao kakav-takav red, kao autor originalnog videa možete brisati pojedine dodatke ili prijaviti cijeli video ako u potpunosti ode u krivom smjeru.

U aplikaciji je moguće samo snimati video uratke, a ne i učitavati već snimljene, nema lajkanja ili komentiranja – cilj je iskoristiti društvenu mrežu vlastitih prijatelja kako bi nadopunjavali sadržaj, a ne o njemu diskutirali.

Iako se video uradak širi po mreži vaših prijatelja, ipak nije riječ o jednoj od aplikacija za privatnu upotrebu – radovi su javno dostupni, kao “inspiracija” za druge korisnike, pa pazite što snimate!

Riff je još jedna u nizu Facebookovih mobilnih aplikacija upitne svrhe – iako je princip sam po sebi zgodan, teško da će postići viralnost drugih društvenih mreža temeljenih na kreiranju sadržaja, poput Instagrama, no Facebook je ionako pokazao kako su Creative Labs svojevrsni pješčanik ove tvrtke.

Niti Slingshot, ni Rooms ni Paper nikad nisu uistinu zaživjeli, no Creative Labs i dalje redovito i neometano lansira nove aplikacije.

ponuda

Komentari

  1. Denis

    Denis

    02. 04. 2015. u 1:02 pm Odgovori

    Kao što ni Google u zadnjih 10 godina nije smislio nšta novo što bi mu donijelo prihod (i zamijenilo prihod Adwordsa), tako ni FB u 10 godina nije smislio ništa novo što bi postalo popularno. Unatoč tisućama najtalentiranijih ljudi koje su zaposlili u timovima.

    To samo pokazuje koliko pogrešno razmišljaju oni koji tvrde da je tim važniji od ideje. Timova ima tisuće a ideja je jdna pa ako ti se posreći, nijedan loš tim je ne može upropastiti. Sjećam se početka Twittera, više nije radio nego radio zbog loše izvedbe, ali to nije spriječilo njegovu popularnost

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.