Pretvorite Facebook profil u fan stranicu... napokon!

Pretvorite Facebook profil u fan stranicu… napokon!

Na ovaj se način želi spriječiti pretvaranje pravih, osobnih profila u fan stranice, čime bi se ugrozila osnova Facebooka - osobni profil.

Nova opcija olakšat će muke mnogim korisnicima

Facebook je razvio alat koji će omogućiti korisnicima da privatni profil pretvore u business, odnosno fan stranicu, doznaje Inside Facebook. Na taj će način svi oni koji su otvorili privatni profil za svoju tvrtku ili brend, te potom skupili mogućih 5000 fanova, napokon moći napraviti  migraciju na fan stranice, bez da istu otvaraju iznova, a što je dovodilo do zbunjivanja fanova.

Profili koji će obaviti ovakvu migraciju izgubit će sve podatke osim profilne fotografije i prijatelja, odnosno fanova. Na ovaj se način želi spriječiti pretvaranje pravih, osobnih profila u fan stranice, čime bi se ugrozila osnova Facebooka – osobni profil.

Iako je velik broj ljudi koristio osobne profile za svoje tvrtke, na taj su način, najčešće zbog manjka informiranosti, krišili Facebookov TOS (Terms of service) koji kaže da je osobni profil namijenjen isključivo za – osobe.

Da bi ste pretvorili osobni profil u fan stranicu, ulogirajte se na Facebook i kliknite na opciju migracije.

Komentari

 1. Igor Manjenčić

  Igor Manjenčić

  31. 03. 2011. u 11:54 am Odgovori

  Hmmm definitivno je lakše skupljati prijatelje nego fanove jer imate mogućnost da zahtevate “prijateljstvo”. Nisam probao opciju ali me interesuje da li ti prijatelji automatski postaju fanovi ili moraju da potvrde. Ako je prvo onda je mnogo bolje imati prvo profil pa prebaciti na stranicu a ako je drugo onda ova opcija nema smisla, većina će nastaviti sa profilima, jer sasvim solidno obavljaju posao.

 2. Jovanka Šovljanski

  Jovanka Šovljanski

  20. 10. 2014. u 11:03 am Odgovori

  Pozdrav
  meni se prošle nedelje fb profil, koji inače koristim za prodaju i imala sam 0ko 4400 prijatelja pretvorio u fb stranicu. Sad imam 2 fb stranice , ovu novu i staru koju sam sama napravila ranije.
  Pošto nisam mogla da koristim profil a ni stranicu , ja sam odmah napravila novi sa istim imenom koiji sadži reč Prodaja, a sa istim podatcima i ne mogu da promenim ime sledećih 60 dana
  E sad nastaje problem.
  Ja ni na jednu od stranica više ne mogu da se ulogujem i ako dobijam poruke , ne mogu da ih vidim niti odgovorim na njih . Sa obe imejl adrese koje sam koristila za stari i novi profil mogu da udjem samo na novi profil.
  Kako mogu ponovo koristiti svoju stranicu , uredjivati je i slati poruke.

 3. Ljiljana Janković

  Ljiljana Janković

  02. 12. 2015. u 8:28 pm Odgovori

  Ne želim da mi se profil pretvori u stranicu!!! Šta da radim? Ne vidim nikakvu opciju da odbijem ponudu.
  Profil sam koristila isključivo za komunikaciju sa svojim učenicima, jer smatram da fb može itekako da bude koristan i produktivan u obrazovanju.
  Prijavila sam se preko google e-maila, ali zapravo nisam otvorila nalog na googlu pod tim imenom, pa molim da mi odgovor pošaljete na mail koji sam dole napisala

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.