Vodič – kako isključiti opciju prepoznavanja lica u vašim Facebook fotografijama
Naime, ova opcija je početno uključena svima (postoji mogućnost da još nije aktivna kod nas) što znači da će se vaše fotografije prikazivati prijateljima i Facebook će ih pozivati da vas tagiraju

Facebook je uveo mogućnost prepoznavanja lica na vašim fotografijama što omogućuje vašim prijateljima da vas označe ili kako bi se na Facebooku reklo – tagiraju.
Sama ideja zapravo nije loša, tagiranje može biti naporan posao, posebice ako se radi o velikom broju fotografija koje treba proći i kliknuti na svaku, utipkati ime prijatelja i slično. No, iako ovo automatsko prepoznavanje lica pomaže pri tagiranju, pojavilo se pitanje kršenja privatnosti, što u kontekstu Facebooka i nije velika novost.
Naime, ova opcija je početno uključena svima (postoji mogućnost da još nije aktivna kod nas) što znači da će se vaše fotografije prikazivati prijateljima i Facebook će ih pozivati da vas tagiraju.
No, kako biste opciju isključili, sve što trebate napraviti je sljedeće:
- 1. Odite na ‘Privacy settings‘ u vašem profilu i kliknite na ‘Customize Settings‘ (korisnički račun – postavke korisničkog računa – privatnost)
- 2. Pronađite opciju ‘Suggest Photos of Me to Friends’ ( Predložiti fotografije mene prijateljima ) i uključite ‘Edit Settings’
- 3. Kliknite ‘Disable’ (isključi)
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na Netokraciji dopušteno je samo korisnicima koji ostave svoje ime i prezime te mail adresu i prihvate pravila ponašanja.
Pravila ponašanja
Na Netokraciji za vas stvaramo kvalitetan, autorski potpisan sadržaj i zaista se veselimo vašim kvalitetnim, kontruktivnim komentarima. Poštujmo stoga jedni druge prilikom komentiranja, kao i Zakon, držeći se sljedećih pravila ponašanja:
Kako koristimo podatke koje ostavljate? Bacite oko na našu izjavu o privatnosti.
Sve ostale komentare ćemo s guštom spaliti, jer ne zaslužuju svoje mjesto na internetu.