Facebook Preferred Marketing Developer: Kako postati dio Zuckerbergovog novog programa za ‘social’ agencije

Facebook je objavio kako od danas proširuje svoj program za developere rješenja temeljenih na mogućnostima najveće društvene mreže na svijetu koji će se odsad zvati Facebook Preferred Marketing Developer program. Dok je dosadašnji Prefrered Developer Consultant program sve ovjerene razvijatelje Facebook aplikacija bacao u isti koš, novi uvodi bedževe koji pokazuju i dokazuju da je vaša agencija stručnja u razvoju rješenja za: Pages, Ads, Apps i Insights.

Facebookov novi razvojni program.

Facebook je objavio kako od danas proširuje svoj program za developere rješenja temeljenih na mogućnostima najveće društvene mreže na svijetu koji će se odsad zvati Facebook Preferred Marketing Developer program. Dok je dosadašnji Prefrered Developer Consultant program sve ovjerene razvijatelje Facebook aplikacija bacao u isti koš, novi uvodi bedževe koji pokazuju i dokazuju da je vaša social media agencija stručnja u razvoju rješenja za: Pages, Ads, Apps i Insights.

Facebookov novi razvojni program.

Iako vam se na prvi pogled sudeći po spominjanju Facebook fan stranica možda čini da bi se i vaša marketinška agencija trebala kvalificirati za nove “bedževe”, opis pokazuje kako se zaista radi o developerskom programu:

  • Pages – Ne radi se o održavanju Facebook fan stranica, već razvoja aplikacija koje njima upravljaju, poput Hootsuitea. Ova kategorija uključuje i integraciju Facebook Places lokacijskih mogućnosti kao i tzv. stream aplikacija;
  • Ads – Poput fan stranica, oglašavanje se ne odnosi na vašu najnoviju 100 dolara vrijednu kampanju, već alate koje ćete razviti za unaprijeđivanje razvoja novih kampanja. Primjerice, alati za “masovno” stvaranje novih oglasa kao što to radi hrvatski Socialbrando koji smo vam ekskluzivno prikazali na Netokraciji;
  • Apps – Dobre stare aplikacije na sve moguće načine, od integracije Open Grapha do Facebook Creditsa i integracije Facebooka u druge aplikacije te rješenja;
  • Insights – Alati koji omogućavaju bolje shvaćanje Facebookovih podataka i analitičkih informacija, primjerice bolje uspoređivanje rasta neke fan stranice u različitim periodima.

Facebookov John Yi navodi na Facebookovom blogu kako je prvi niz od 141 nove, certificirane tvrtke već prihvaćen, čime se ukupan broj tzv. “PDMsova” povećava na 232 developera i developerska tima u 35 zemalja.

Kriterije potrebne za uključenje u Facebook Preferred Marketing Developer program možete vidjeti na Facebookovoj službenoj podstranici. S obzirom da Facebookov ekosistem raste i raste, krajnje je vrijeme da se uključite i prijavite ukoliko ste razvili već značajan broj rješenja temeljenih na toj društvenoj mreži.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.