Facebookovi korisnici podijele 350 milijuna fotografija po danu, 4000 po sekundi

Facebookovi korisnici podijele 350 milijuna fotografija po danu, 4000 po sekundi

Među ostalim krajnje zanimljivim i životno važnim podacima u Facebookovom izvješću, društvena mreža se dotakla i veličine svoje zbirke fotografija. Čini se kako 1,15 milijardi korisnika generira u prosjeku 217 fotografija po osobi, rezultirajući u bazi koja broji četvrt bilijuna korisničkih slika.

Novi zajednički fotoalbumi mogli bi doprinijeti Facebookovoj foto bazi
Novi zajednički fotoalbumi mogli bi doprinijeti Facebookovoj foto bazi.

Među ostalim krajnje zanimljivim i životno važnim podacima u Facebookovom izvješću, društvena mreža se dotakla i veličine svoje zbirke fotografija. Čini se kako 1,15 milijardi korisnika generira u prosjeku 217 fotografija po osobi, rezultirajući u bazi koja broji četvrt bilijuna korisničkih slika.

Davne 2011. godine Facebookova baza fotografija brojala je “samo” 100 milijardi slika, no prema posljednjem izvješću, taj se broj sada popeo na 250 milijardi, to jest, četvrt bilijuna, prenosi Mashable. To znači da se  dnevno na društvenu mrežu doda 350 milijuna fotografija. Razlomimo li to na manje vremenske jedinice, korisnici Facebooka na svoje stranice stave 14,58 milijuna slika po satu, 243 tisuće po minuti, odnosno 4 tisuće slika po sekundi. Za usporedbu spomenimo da Flickr, kojem je slikovni materijal glavna svrha, dnevno primi 3,5 milijuna fotografija, a sveukupna foto zbirka mu broji 8 milijardi.

4,5 milijardi lajkova na dan

Na stranicama Facebooka dnevno se generira i 4,5 milijardi raznih sadržajnih jedinica, što uključuje postove, komentare, videe, slike i statuse Ni lajkovi brojčano ne zaostaju, pa ih se tako u danu skupi  4,5 milijardi, a korisnici si međusobno pošalju 10 milijardi poruka.

Imajući na umu da Facebook ima 1,15 milijardi korisnika, porsječni korisnik na svom profilu ima otprilike 217 fotografija, a  taj bi broj mogao narasti zahvaljujući novoj opciji zajedničkih foto allbuma.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.