Facebookovi korisnici podijele 350 milijuna fotografija po danu, 4000 po sekundi

Facebookovi korisnici podijele 350 milijuna fotografija po danu, 4000 po sekundi

Među ostalim krajnje zanimljivim i životno važnim podacima u Facebookovom izvješću, društvena mreža se dotakla i veličine svoje zbirke fotografija. Čini se kako 1,15 milijardi korisnika generira u prosjeku 217 fotografija po osobi, rezultirajući u bazi koja broji četvrt bilijuna korisničkih slika.

Novi zajednički fotoalbumi mogli bi doprinijeti Facebookovoj foto bazi
Novi zajednički fotoalbumi mogli bi doprinijeti Facebookovoj foto bazi.

Među ostalim krajnje zanimljivim i životno važnim podacima u Facebookovom izvješću, društvena mreža se dotakla i veličine svoje zbirke fotografija. Čini se kako 1,15 milijardi korisnika generira u prosjeku 217 fotografija po osobi, rezultirajući u bazi koja broji četvrt bilijuna korisničkih slika.

Davne 2011. godine Facebookova baza fotografija brojala je “samo” 100 milijardi slika, no prema posljednjem izvješću, taj se broj sada popeo na 250 milijardi, to jest, četvrt bilijuna, prenosi Mashable. To znači da se  dnevno na društvenu mrežu doda 350 milijuna fotografija. Razlomimo li to na manje vremenske jedinice, korisnici Facebooka na svoje stranice stave 14,58 milijuna slika po satu, 243 tisuće po minuti, odnosno 4 tisuće slika po sekundi. Za usporedbu spomenimo da Flickr, kojem je slikovni materijal glavna svrha, dnevno primi 3,5 milijuna fotografija, a sveukupna foto zbirka mu broji 8 milijardi.

4,5 milijardi lajkova na dan

Na stranicama Facebooka dnevno se generira i 4,5 milijardi raznih sadržajnih jedinica, što uključuje postove, komentare, videe, slike i statuse Ni lajkovi brojčano ne zaostaju, pa ih se tako u danu skupi  4,5 milijardi, a korisnici si međusobno pošalju 10 milijardi poruka.

Imajući na umu da Facebook ima 1,15 milijardi korisnika, porsječni korisnik na svom profilu ima otprilike 217 fotografija, a  taj bi broj mogao narasti zahvaljujući novoj opciji zajedničkih foto allbuma.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ prijeći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft ga kupiti za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?