Facebook i adrese po izboru - ograničenja i iznenađenja

Facebook i adrese po izboru – ograničenja i iznenađenja

Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom. Svima koji koriste Facebook u poslovne ili marketinške svrhe, iščekivanje je završilo. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru - s ponekim ograničenjem.

Facebook adresa!Ukoliko koristite Facebook u marketinške ili poslovne svrhe, danas ste bili budni barem od šest ujutro. Danas je naime Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom, npr. facebook.com/ivanbrezakbrkan u mom slučaju. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru – s ponekim ograničenjem.

Ograničenja život (na “fejsu”) znače

Facebook nije dopustio u potpunosti slobodan izbor te je uveo:

  • Vaš username ne smije biti kraći od pet znakova, iako su pojedinci poput Garya Vaynerchuka (osnivača i voditelja Wine Library TV-a) svoje kraće adrese dobili i ranije;
  • Ne smijete prijaviti username koji je zakonski zaštićen pojam odnosno kojeg je vlasnik prijavio na Facebooku;
  • Ukoliko prijavljujete Facebook page, on mora imati barem 1000 fanova.

   Ipak, Facebook je potvrdio kako ćete moći odabrati adresu i za pageove s manje od 1000 fanova, ali tek nakon 28. lipnja! Ukoliko imate manji fan page, strpite se još desetak dana i držite fige da vam dotada nitko ne zauzme željenu adresu! Ukoliko pak još niste odabrali ni adresu za svoj osobni profil, prijavite je na Facebooku još danas!

   Komentari

   Odgovori

   Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

   Popularno

   Tehnologija

   Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

   Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

   Startupi i poslovanje

   Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

   Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

   Društvene mreže

   Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

   Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

   Što ste propustili

   Izrada web stranica

   Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

   Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

   Startupi i poslovanje

   Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

   Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

   Kultura 2.0

   Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

   U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

   Startupi i poslovanje

   Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

   Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

   Startupi i poslovanje

   Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

   150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

   Digitalni mediji

   U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

   Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.