Facebook i adrese po izboru - ograničenja i iznenađenja

Facebook i adrese po izboru – ograničenja i iznenađenja

Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom. Svima koji koriste Facebook u poslovne ili marketinške svrhe, iščekivanje je završilo. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru - s ponekim ograničenjem.

Facebook adresa!Ukoliko koristite Facebook u marketinške ili poslovne svrhe, danas ste bili budni barem od šest ujutro. Danas je naime Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom, npr. facebook.com/ivanbrezakbrkan u mom slučaju. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru – s ponekim ograničenjem.

Ograničenja život (na “fejsu”) znače

Facebook nije dopustio u potpunosti slobodan izbor te je uveo:

  • Vaš username ne smije biti kraći od pet znakova, iako su pojedinci poput Garya Vaynerchuka (osnivača i voditelja Wine Library TV-a) svoje kraće adrese dobili i ranije;
  • Ne smijete prijaviti username koji je zakonski zaštićen pojam odnosno kojeg je vlasnik prijavio na Facebooku;
  • Ukoliko prijavljujete Facebook page, on mora imati barem 1000 fanova.

   Ipak, Facebook je potvrdio kako ćete moći odabrati adresu i za pageove s manje od 1000 fanova, ali tek nakon 28. lipnja! Ukoliko imate manji fan page, strpite se još desetak dana i držite fige da vam dotada nitko ne zauzme željenu adresu! Ukoliko pak još niste odabrali ni adresu za svoj osobni profil, prijavite je na Facebooku još danas!

   ponuda

   Komentari

   Odgovori

   Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

   Popularno

   Novost

   Apple Pay konačno i službeno u Hrvatskoj uz Revolut, Monese…

   Svoju Revolut ili Monese Mastercard karticu od danas možete staviti u Apple Wallet i plaćati pomoću pametnog sata ili iPhonea.

   Tehnologija

   Zašto Facebookove Libra i Calibra nisu pravi blockchain, a trebaju ih se bojati najviše – banke?

   Svaka osoba na svijetu koja koristi Facebook, Instagram ili WhatsApp će uskoro nesumnjivo imati i svoj crypto novčanik, što je gotovo trećina svih ljudi na svijetu.

   Intervju

   Prvo smo tržište za Settle, nordijski sustav koji će POS zamijeniti vašim mobitelom?

   Pionir nordijskog plaćanja, Auka uz Sberbank Hrvatska donosi nam Settle aplikaciju za mobilna plaćanja. Hoćemo li Hrvatsku pamtiti kao prvo tržište budućeg Alipaya Europe?

   Što ste propustili

   Zabava i zanimljivosti

   Sve što trebate znati o YouTube Music (koji je upravo stigao u Hrvatsku!)

   Nije nepoznanica da se YouTube u regiji još pretežno koristi kao platforma za slušanje glazbe. Sad kad je i u Hrvatsku stigao YouTube Music, servis posvećen upravo glazbi, otkrivamo kako se s njim snaći i vrijedi li ga uopće isprobati.

   Startupi i poslovanje

   Infinum, Microblink i RBA: Zlatno doba fintecha uživat će oni koji iskoriste suradnje s bankama

   PSD2 u rujnu donosi značajne promjene za svijet financija pa nije ni čudno da već postoji preko 10 tisuća fintech startupa u svijetu. Gdje je tu prilika za još jedan, iz Hrvatske, razgovarali smo sa stručnjacima Raiffeisen banke i uspješnim domaćim poduzetnicima koji čine žiri nadolazećeg Elevator Lab Challengea.

   Vodič

   Kakav sadržaj iznajmljivači trebaju objavljivati na Instagramu?

   Instagram je prošle godine prešao milijardu korisnika. Danas ih je i više. A ogroman dio sadržaja koji se tamo nalazi posvećen je upravo putovanjima i iskustvima koja se na njima doživljavaju.

   Vodič

   Airbnb, Booking, Hostelworld? Kako da digitalni gosti dođu do vašeg smještaja?

   Ako nije na internetu, postoji li zaista? Ako pitate iznajmljivače koji koriste moderne platforme Booking i Airbnb kako bi svojim gostima ponudili najjednostavniji mogući način rezervacije smještaja - odgovor je zasigurno odlučno "ne".

   Vodič

   Jesu li pretplatničke kutije novi model prodaje za OPG-ove?

   Kozmetika, proizvodi za majke i bebe, knjige,preparati za kućne ljubimce, sastojci za kuhanje, viski - ovo su samo neki tipovi proizvoda koje danas možemo naći u popularnim pretplatničkim kutijama. No ovaj model poslovanja može odlično poslužiti još jednoj skupini (malih) poduzetnika: OPG-ovima.

   Kultura 2.0

   Kandidatima za hrvatske predsjedničke izbore ove godine pomaže Reddit – i to memovima

   Mogu li memovi na Redditu utjecati na predsjedničke izbore u Hrvatskoj? Zašto ne bi mogli!