Facebook i adrese po izboru - ograničenja i iznenađenja

Facebook i adrese po izboru – ograničenja i iznenađenja

Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom. Svima koji koriste Facebook u poslovne ili marketinške svrhe, iščekivanje je završilo. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru - s ponekim ograničenjem.

Facebook adresa!Ukoliko koristite Facebook u marketinške ili poslovne svrhe, danas ste bili budni barem od šest ujutro. Danas je naime Facebook dopustio odabir vlastitih imena pod Facebook domenom, npr. facebook.com/ivanbrezakbrkan u mom slučaju. Proizvodi, tvrtke i brandovi za svoje potrebe koriste tzv. Facebook pageove, za koje su njihovi administratori također danas mogli izabrati adresu po odabiru – s ponekim ograničenjem.

Ograničenja život (na “fejsu”) znače

Facebook nije dopustio u potpunosti slobodan izbor te je uveo:

  • Vaš username ne smije biti kraći od pet znakova, iako su pojedinci poput Garya Vaynerchuka (osnivača i voditelja Wine Library TV-a) svoje kraće adrese dobili i ranije;
  • Ne smijete prijaviti username koji je zakonski zaštićen pojam odnosno kojeg je vlasnik prijavio na Facebooku;
  • Ukoliko prijavljujete Facebook page, on mora imati barem 1000 fanova.

   Ipak, Facebook je potvrdio kako ćete moći odabrati adresu i za pageove s manje od 1000 fanova, ali tek nakon 28. lipnja! Ukoliko imate manji fan page, strpite se još desetak dana i držite fige da vam dotada nitko ne zauzme željenu adresu! Ukoliko pak još niste odabrali ni adresu za svoj osobni profil, prijavite je na Facebooku još danas!

   ponuda

   Komentari

   Odgovori

   Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

   Popularno

   Analiza

   Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

   Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

   Startupi i poslovanje

   Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

   O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

   Startupi i poslovanje

   Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

   Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

   Što ste propustili

   Internet marketing

   Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

   Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

   Startupi i poslovanje

   Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

   Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

   Tehnologija

   Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

   Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

   Internet marketing

   Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

   Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

   Startupi i poslovanje

   Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

   Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

   Startupi i poslovanje

   Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

   Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.