Iskustvo hrvatske vlogerice: Od YouTubea do online škole stranih jezika

Kako je hrvatska vlogerica nakon putovanja po svijetu otvorila online školu stranih jezika

Da se iz digitalnih vještina stečenih hobijem mogu razviti zanimljivi projekti, pokazuje lifestyle vlogerica Eva Bošković koja je nakon putovanja po svijetu odlučila iskoristiti svoj utjecaj i pokrenuti online školu stranih jezika, Eryia.

Eva Bošković je lifestyle vlogerica, na društvenim mrežama poznatama pod imenom Eva Bosh.
Eva Bošković je lifestyle vlogerica, na društvenim mrežama poznata pod imenom Eva Bosh, koja se odlučila pokrenuti vlastitu online školu stranih jezika.

Eryia je nova online škola stranih jezika, prva s područja Slavonije. Iako je otvorena tek prije pola godine, škola već ima polaznike s različitih strana svijeta – iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Škotske, Kine i Australije. Za taj je uspjeh zaslužno digitalno iskustvo osnivačice Eve Bošković iz mjesta Bistrinci blizu Osijeka, koja već nekoliko godina vloga pod imenom Eva Bosh.

Video blogom se počela baviti iz zabave, kaže. Snimila je popriličan broj tutorijala na temu ljepote i stila, no njezina kamera najčešće snima iskustva s putovanja.

Provela sam puno vremena gledajući videe na YouTube platformi i shvatila da bi bilo super da i ja podijelim svoja iskustva s ljudima online. Kad sam počela putovati na neka malo egzotičnija mjesta to je bila i super stvar da pokažem obitelji i prijateljima gdje sam i kako provodim vrijeme pa su najčešće teme o kojima snimam videe upravo putovanja.

Od vloga i putovanja do posla iz snova

Evina putovanja su počela nakon što je godinu dana radila u državnoj školi i shvatila da ne želi ostati zarobljena “u okovima mjesta” u kojemu je živjela. Mnogi su je, kaže, pitali zar ju nije strah putovati sama.

Jedna od mojih najvećih prednosti je bila ta što sam znala strani jezik tako da ni u jednom trenu nisam imala barijeru koja bi me spriječila da proživim sva ta iskustva punim plućima i odem bilo kamo bez straha. Samouka sam što se tiče snimanja i editiranja videa, sve što sam o tome naučila morala sam istražiti sama, a najjednostavniji način je bio dobri stari Google.

Eva je dopustila da je vloganje odvede na svakakva mjesta, a među ostalima i na tajlandske plaže.

Naposljetku je zahvaljujući putovanjima otkrila i svoj posao iz snovaonline edukacije koje su joj kao magistri engleskog i njemačkog jezika dopuštale mobilnost i slobodu koje je priželjkivala. Također, na putovanjima je shvatila da je mnogim ljudima, usprkos volji, nedostupno učenje stranih jezika, te koji pristup polaznicima najviše odgovara kada je u pitanju učenje putem interneta. Stoga je Evin sljedeći korak bio – pokretanje vlastitog posla.

Kod kuće ste, a istovremeno u učionici – onoj virtualnoj

Za razliku od tradicionalnih škola i učionica, cilj Eryije je omogućiti učenje s bilo kojeg mjesta na kojemu se polaznik nalazi i bez dodatnog trošenja vremena (ili novaca) na prijevoz. Mjesto održavanja je virtualna učionica u kojoj možete upoznati ljude širom svijeta i upravo je to Evi jedna od najdražih povlastica u poslu.

Taj dio bezgranične suradnje mi je možda i najdraži jer daje polaznicima mogućnosti upoznati ljude odsvuda, a da se ne maknu iz svojih kuća, što nas zapravo vraća na onu iskonsku definiciju world wide weba.

Tečajevi se održavaju uživo, odnosno u stvarnome vremenu i okruženju s predavačem. Za pristup učionici nije potreban nikakav softver, već se sve odvija u internetskom pregledniku. Također, podrška pri učenju dostupna je 5 dana u tjednu, a za samostalan rad na adresu polaznika stižu tiskani udžbenici koji su uračunati u cijenu paketa. Dakle, nema dodatnih plaćanja, ističe moja sugovornica.

Iskustva u online edukaciji stekla je financirajući svoja putovanja diljem svijeta koja je ažurno snimala i objavljivala na YouTubeu.
Eva je iskustva u online edukaciji stekla financirajući svoja putovanja, a sada naučeno primjenjuje u organizaciji vlastitih tečaja iz engleskog i njemačkog jezika.

U ponudi su tečajevi engleskog i njemačkog jezika koji se plaćaju direktnim transferom na račun škole, nakon potpisivanja ugovora o poduci. Moguće je birati između grupnih tečajeva općeg stranog jezika, tečajeva poslovnog jezika, priprema za polaganje IELTS, TOEFL i DSD ispita te individualnih tečajeva.

Još je jedna od prednosti Eryije brzina prolaska gradiva, što je idealno za one koji žele naučiti jezik zbog posla ili odlaska u inozemstvo. Osim toga, Eva je željela kreirati tečajeve koje će polaznici sami moći prilagođavati svom rasporedu, kako bi imali slobodu u organizaciji vlastitog vremena kakva je i njoj nekada trebala.

Iskoristite iskustva s društvenih mreža za svoje ideje

Trenutno je u tijeku drugi krug prijava na tečajeve, a o tome kako je prošao prvi krug dovoljno govori činjenica da je Evino radno vrijeme bilo ispunjeno prije isteka prijava, stoga su morali zaustaviti oglašavanje. Eryia je stoga dobar primjer kako spojem vještina “digitalnog” hobija i profesije mogu nastati zanimljivi projekti, neovisno o tome o kojem je području riječ. Nadamo se da će ova priča nadahnuti i druge ljubitelje društvenih mreža da iskoriste ono što su naučili kroz vrijeme i trud uložen u hobi za razvoj vlastitih ideja.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.