Dvije hrvatske tvrtke u finalu European Business Awardsa

Hrvatski Storm Computers i Rimac Automobili u finalu European Business Awardsa

Dvije hrvatske tvrtke probile su se u finale ovogodišnjih European Business Awards, s kandidiranjem za priznanje među 10 finalista u kategoriji The UKTI Award for Innovation. Za priznanje će se boriti Rimac Automobili i Storm Computers, koji su u odabrano društvo stigli dobivanjem priznanja Ruban d’Honneur koje se dodjeljuje u drugom krugu ovogodišnjeg natjecanja.

EBA nagrada

Rimac Automobili i Storm Computers kandidirat će za nagradu u kategoriji The UKTI Award for Innovation na ovogodišnjoj dodjeli European Business Awards. Dvije hrvatske tvrtke ušle su u završnicu dobivanjem priznanja Ruban d’Honneur u drugom krugu natjecanja, a s nastavkom puta, slijede im pojedinačni intervjui s članovima stručnog žirija koji će odlučivati o pobjednicima po kategorijama.

Dodjela nagrada bit će održana u lipnju.

Hrvatski finalisti u odabiru dobitnika za 2015./2016. bili su među 12 nacionalnih kandidata za priznanje Ruban d’Honneur u ukupno 11 kategorija. U u snažnoj konkurenciji s početka biranja, izborili su se za ulazak među najboljih 100 europskih tvrtki i 110 dobitnika nagrade Ruban d’Honneur iz cijele Europe.

Za ovogodišnje European Business Awards kandidiralo je više od 32.000 prijavljenih tvrtki, među kojima je bilo osam iz Hrvatske, što je rekordan broj za natjecanje koje se održava od 2007. godine. U drugom krugu odlučivale su ocjene stručnog žirija, koji je odabrao 110 dobitnika priznanja Ruban d’Honneur, a u igri su i glasovi publike, koja odabire dobitnika European Public Champion nagrade.

Storm Computers s rješenjem za sigurno čuvanje lijekova

StormComputers

Priča Rimac Automobila već je poznata, a između ostalog, osnivač Mate Rimac nedavno ju je približio u predavanju na Stanfordu, na kojemu je bila i Netokracija. Storm Computers, drugi hrvatski finalist u kategoriji koja izdvaja inovacije, započeo je svoj put s prvim okupljanjem još 1988. godine, a s prerastanjem u tvrtku današnjeg imena 1991. i osnivanjem podružnice u Slavonskom Brodu godinu potom, u međuvremenu je rastao i razvijao mrežu partnera.

Usmjerujući se ponajprije na rješenja za pohranu i sigurnost podataka, hrvatska tvrtka do sada je surađivala s partnerima poput IBM-a i Oraclea, a u tom su društvu i tri Gold partnerska statusa s Microsoftom, Hewlett-Packardom i Cisco Systemsom.

U odabiru najboljih inovacija u Europi, adut Storm Computersa bit će Hospital Cube, automatizirani uređaj koji omogućava izdavanje i skladištenje lijekova u strogo čuvanim uvjetima. Nudeći rješenje kakvoga ranije nije bilo na hrvatskom tržištu, Storm Computers usmjerio se na učinkovitiju kontrolu i pravilnije rukovanje lijekovima u bolnicama i drugim medicinskim ustanovama, kako zbog pogrešaka ne bi nastradao pacijent kojemu lijek treba.

Hrvatska tvrtka predstavila je Hospital Cube u videu na vlastitoj stranici kandidata za nagradu, a rasplet borbe za priznanja s dvoje hrvatskih finalista doznat ćemo u lipnju na svečanosti čiji domaćin još nije objavljen.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.