E-mail marketing: iStudio prva tvrtka iz regije na listi stručnjaka MailChimpa

E-mail marketing: iStudio prva tvrtka iz regije na listi stručnjaka MailChimpa

iStudio je na listi stručnjaka MailChimpa.
iStudio je na listi stručnjaka MailChimpa.

Nakon što su postali Facebookova preferirana agencija i certificirani Googleov partner, zagrebačka agencija iStudio postala je i prva tvrtka iz Hrvatske i regije koja se nalazi na listi stručnjaka MailChimpa, najpoznatijeg rješenja za e-mail marketing, koji je, inače, bio i jedan od pokrovitelja za Netokracijinu konferenciju OMGcommerce.

U razgovoru s iStudijevom Idom Pandur doznali smo zašto su se odlučili baš za Mailchimp:

Mailchimp je najpoznatije rješenje za newsletter marketing s tri milijuna korisnika diljem svijeta te nam se od početka pokazao kao izvrstan alat za NL kampanje – prvo smo ih koristili za potrebe naših proizvoda i bili smo jako zadovoljni. “Easy to use, simple to measure” – moglo bi se reći, jer nam omogućava da mjerimo efikasnost baš svake kampanje.

Društvene mreže i newsletter?

iStudio je agencija specijalizirana za društvene mreže, ali Ida navodi kako e-mail kampanje primjenjuju kod sve većeg broja klijenata kao integrirani dio cijelog digitalnog rješenja koje za njih rade. Primjerice, kombiniraju forme na Facebooku s personaliziranim newsletterima, ovisno o preferencijama i tipu korisnika. Cilj je da svaki korisnik njihovih klijenata uvijek dobije točno onu poruku koja ga zanima na mediju koji mu je bitan – samim time povećava se i postotak konverzije.

E-mail, kao i social, ima neke svoje definirane standarde kojih se treba držati. Međutim, princip je sličan. Radi se prilagođeni dizajn sa jakim naglaskom na “call to action” na mjestu koje nam je najbitnije za krajnju konverziju, a i to se također prati, testira, optimizira i prilagođava. Možda je ključna razlika u tome samo što osoba neće svakoga dana dobivati u inbox newsletter, pa je cilj u tom jednom naletu što više bitnoga na zanimljiv način strukturirati. Opet, na društvenim mrežama odrađujemo drugi dio – bilo da se to radi o svakodnevnoj komunikaciji ili post aktivnostima povezanim sa sadržajem newslettera.

Ida navodi kako i marketing putem društvenih mreža i newsIettera dobar, ali da kombinacija donosi iznimno jaku sinergiju koja doista postiže izvrsne mjerljive rezultate. U svakome slučaju, čestitamo iStudiju na još jednome uspjehu!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.