KIKI radionica: Glavni izazovi kulturno-kreativnih profesionalaca Hrvatske

KIKI radionica: Koji su glavni izazovi kulturno-kreativnih profesionalaca u Hrvatskoj?

Mladi ste profesionalci, studenti ili predstavnici organizacije ili poslovnog sektora u kulturno-kreativnim industrijama? Ako želite sudjelovati u dijalogu o ključnim potrebama i izazovima stručnjaka iz područja dizajna, novih medija, filma, fotografije, izdavaštva, arhitekture i drugih - pridružite se KIKI radionici društvenih inovacija.

Umreži se s ostalim profesionalcima iz kulturno kreativnih industrija i sudjeluj u razgovoru o ključnim potrebama i izazovima.
Umreži se s ostalim profesionalcima iz kulturno kreativnih industrija i sudjeluj u razgovoru o ključnim potrebama i izazovima.

U petak, 13. siječnja, u coworking prostoru BIZkoshnica u Ilici 71, Zagreb, održat će se KIKI radionica društvenog inoviranja. Cilj radionice je kroz strukturirani dijalog i interakciju prepoznati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju profesionalci iz kulturno-kreativnih industrija. Među područjima koja obuhvaća taj sektor su dizajn, oglašavanje, računalni programi, video igre, novi mediji, film, fotografija, arhitektura, izdavaštvo i muzeji.

Događanje organiziraju Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca i Laboratorij za društvene inovacije koji žele umrežiti dionike iz kulturno-kreativnih industrija i potaknuti ih na suradnju i razmjenu znanja unutar KIKI zajednice. Pozvani su svi mladi profesionalci, studenti te predstavnici udruga, institucija, akademskih zajednica i poslovnog sektora.

Priprema za KIKI Innovation Collab

Zaključci radionice o prioritetnim područjima interesa koristit će se u pripremi tromjesečnog programa za podršku i razvoj samoiniciranim projektima – KIKI Innovation Collab. Naglasak programa je na društvenim inovacijama koje potiču na konkretno djelovanje pojedinaca i zajednica s ciljem unaprjeđenja društva, a nastao je kao dio aktivnosti projekta Social Innovation Community financiranog iz EU programa Horizon 2020. u kojem je Laboratorij za društvene inovacije jedan od dvanaest partnera.

KIKI radionica društvenog inoviranja počinje u 10:30 sati, a vodit će ju Matija RaosMirna Karzen i Stella Kalac s kojima ćete se družiti do 15:30 sati. Rok za prijave je 10. siječnja, no savjetujemo da ispunite prijavnicu što prije jer je broj sudionika ograničen.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.