KIKI radionica: Glavni izazovi kulturno-kreativnih profesionalaca Hrvatske

KIKI radionica: Koji su glavni izazovi kulturno-kreativnih profesionalaca u Hrvatskoj?

Mladi ste profesionalci, studenti ili predstavnici organizacije ili poslovnog sektora u kulturno-kreativnim industrijama? Ako želite sudjelovati u dijalogu o ključnim potrebama i izazovima stručnjaka iz područja dizajna, novih medija, filma, fotografije, izdavaštva, arhitekture i drugih - pridružite se KIKI radionici društvenih inovacija.

Umreži se s ostalim profesionalcima iz kulturno kreativnih industrija i sudjeluj u razgovoru o ključnim potrebama i izazovima.
Umreži se s ostalim profesionalcima iz kulturno kreativnih industrija i sudjeluj u razgovoru o ključnim potrebama i izazovima.

U petak, 13. siječnja, u coworking prostoru BIZkoshnica u Ilici 71, Zagreb, održat će se KIKI radionica društvenog inoviranja. Cilj radionice je kroz strukturirani dijalog i interakciju prepoznati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju profesionalci iz kulturno-kreativnih industrija. Među područjima koja obuhvaća taj sektor su dizajn, oglašavanje, računalni programi, video igre, novi mediji, film, fotografija, arhitektura, izdavaštvo i muzeji.

Događanje organiziraju Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca i Laboratorij za društvene inovacije koji žele umrežiti dionike iz kulturno-kreativnih industrija i potaknuti ih na suradnju i razmjenu znanja unutar KIKI zajednice. Pozvani su svi mladi profesionalci, studenti te predstavnici udruga, institucija, akademskih zajednica i poslovnog sektora.

Priprema za KIKI Innovation Collab

Zaključci radionice o prioritetnim područjima interesa koristit će se u pripremi tromjesečnog programa za podršku i razvoj samoiniciranim projektima – KIKI Innovation Collab. Naglasak programa je na društvenim inovacijama koje potiču na konkretno djelovanje pojedinaca i zajednica s ciljem unaprjeđenja društva, a nastao je kao dio aktivnosti projekta Social Innovation Community financiranog iz EU programa Horizon 2020. u kojem je Laboratorij za društvene inovacije jedan od dvanaest partnera.

KIKI radionica društvenog inoviranja počinje u 10:30 sati, a vodit će ju Matija RaosMirna Karzen i Stella Kalac s kojima ćete se družiti do 15:30 sati. Rok za prijave je 10. siječnja, no savjetujemo da ispunite prijavnicu što prije jer je broj sudionika ograničen.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.