Ljubitelji otvorenih tehnologija i oni koji će to tek postati - čeka vas DORS/CLUC konferencija

Ljubitelji otvorenih tehnologija i oni koji će to tek postati – čeka vas DORS/CLUC konferencija

Događanja poput konferencije DORS/CLUC, u organizaciji HULK-a i HrOpena, centralno su mjesto okupljanja svih koje zanimaju tehnologije slobodnog i otvorenog koda te njihova primjena, bilo da je riječ o poslovnim korisnicima ili samoprozvanim geekovima i entuzijastima. Još jedno takvo događanje održat će se od 16. do 18. lipnja u prostorima Hrvatske gospodarke komore u Zagrebu, a cilj mu je odgovoriti na što više pitanja i nedoumica vezanih uz otvorene tehnologije.

I ove godine će se obrađivati raznolike teme vezane uz otvorene tehnologije,
I ove godine će se obrađivati raznolike teme vezane uz otvorene tehnologije,

Događanja poput konferencije DORS/CLUC, u organizaciji HULK-a i HrOpena, centralno su mjesto okupljanja svih koje zanimaju tehnologije slobodnog i otvorenog koda te njihova primjena, bilo da je riječ o poslovnim korisnicima ili samoprozvanim geekovima i entuzijastima. Još jedno takvo događanje održat će se od 16. do 18. lipnja u prostorima Hrvatske gospodarke komore u Zagrebu, a cilj mu je odgovoriti na što više pitanja i nedoumica vezanih uz otvorene tehnologije.

Kao što je to bio slučaj i na prošlim konferencijama, teme će biti raznolike kako bi se zadovoljila znatiželja različitih (potencijalnih) korisnika tehnologija otvorenog koda. Bit će riječi o tome kako napraviti migraciju na slobodni i otvoreni sustav unutar tvrtke, što se događa s tim tehnologijama u edukativnom sektoru i kako koristiti tehnologiju slobodnog i otvorenog koda za vlastite potrebe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pta_mMIiTGI&list=PLDMnMa3XBHD-1_jHLfii4s1mzVA5TTvbO&feature=share[/youtube]

Predavanje i radionice za svakoga

Posjetitelji tri dana konferencije mogu strukturirati po željama i interesima, a cijeli je program sastavljen od polusatnih predavanjapetominutnih predstavljanja open source projekata i zajednica koje se bave otvorenim tehnologijama te višesatnih radionica gdje će posjetitelji imati priliku naučiti kako baratati sa nekom specifičnom tehnologijom slobodnog i otvorenog koda.

Atmosfera s prošlogodišnje konferencije.
Atmosfera s prošlogodišnje konferencije.

Neka od predavanja koja ne želite propustiti su ono Georga Grevea, jednog od osnivača Free Software Foundation Europe, o životu s otvorenim tehnologijama, a uz njega će se na pozornici pojaviti i Elizabeth Krumbach Joseph iz HP-ovog Open Stack projekta, te Harald Welte koji će pričati o korištenju vlastite GSM mreže.

Na radionicama će stručnjaci za otvorene tehnologije pokazati zainteresiranima kako iskoristite svoje diskove na najbolji način, postaviti i raditi s Ganeti clusterom te kako na okolini nalik Raspberry Pi-u izvući maksimalno iz hardvera za uobičajene usluge modernog interneta.

Popis predavača te opise predavanja i radionica, kao i sve dodatne informacije može se naći na stranicama DORS/CLUC konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.