Ljubitelji otvorenih tehnologija i oni koji će to tek postati - čeka vas DORS/CLUC konferencija

Ljubitelji otvorenih tehnologija i oni koji će to tek postati – čeka vas DORS/CLUC konferencija

Događanja poput konferencije DORS/CLUC, u organizaciji HULK-a i HrOpena, centralno su mjesto okupljanja svih koje zanimaju tehnologije slobodnog i otvorenog koda te njihova primjena, bilo da je riječ o poslovnim korisnicima ili samoprozvanim geekovima i entuzijastima. Još jedno takvo događanje održat će se od 16. do 18. lipnja u prostorima Hrvatske gospodarke komore u Zagrebu, a cilj mu je odgovoriti na što više pitanja i nedoumica vezanih uz otvorene tehnologije.

I ove godine će se obrađivati raznolike teme vezane uz otvorene tehnologije,
I ove godine će se obrađivati raznolike teme vezane uz otvorene tehnologije,

Događanja poput konferencije DORS/CLUC, u organizaciji HULK-a i HrOpena, centralno su mjesto okupljanja svih koje zanimaju tehnologije slobodnog i otvorenog koda te njihova primjena, bilo da je riječ o poslovnim korisnicima ili samoprozvanim geekovima i entuzijastima. Još jedno takvo događanje održat će se od 16. do 18. lipnja u prostorima Hrvatske gospodarke komore u Zagrebu, a cilj mu je odgovoriti na što više pitanja i nedoumica vezanih uz otvorene tehnologije.

Kao što je to bio slučaj i na prošlim konferencijama, teme će biti raznolike kako bi se zadovoljila znatiželja različitih (potencijalnih) korisnika tehnologija otvorenog koda. Bit će riječi o tome kako napraviti migraciju na slobodni i otvoreni sustav unutar tvrtke, što se događa s tim tehnologijama u edukativnom sektoru i kako koristiti tehnologiju slobodnog i otvorenog koda za vlastite potrebe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pta_mMIiTGI&list=PLDMnMa3XBHD-1_jHLfii4s1mzVA5TTvbO&feature=share[/youtube]

Predavanje i radionice za svakoga

Posjetitelji tri dana konferencije mogu strukturirati po željama i interesima, a cijeli je program sastavljen od polusatnih predavanjapetominutnih predstavljanja open source projekata i zajednica koje se bave otvorenim tehnologijama te višesatnih radionica gdje će posjetitelji imati priliku naučiti kako baratati sa nekom specifičnom tehnologijom slobodnog i otvorenog koda.

Atmosfera s prošlogodišnje konferencije.
Atmosfera s prošlogodišnje konferencije.

Neka od predavanja koja ne želite propustiti su ono Georga Grevea, jednog od osnivača Free Software Foundation Europe, o životu s otvorenim tehnologijama, a uz njega će se na pozornici pojaviti i Elizabeth Krumbach Joseph iz HP-ovog Open Stack projekta, te Harald Welte koji će pričati o korištenju vlastite GSM mreže.

Na radionicama će stručnjaci za otvorene tehnologije pokazati zainteresiranima kako iskoristite svoje diskove na najbolji način, postaviti i raditi s Ganeti clusterom te kako na okolini nalik Raspberry Pi-u izvući maksimalno iz hardvera za uobičajene usluge modernog interneta.

Popis predavača te opise predavanja i radionica, kao i sve dodatne informacije može se naći na stranicama DORS/CLUC konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...