Što digitalna transformacija javnog sektora znači za Hrvatsku i domaće IT tvrtke?

Što digitalna transformacija javnog sektora znači za Hrvatsku i domaće IT tvrtke?

Trend digitalne transformacije ne zahvaća samo privatni, već polako, ali sigurno ulazi i u prostor javnog sektora. Što se po tom pitanju događa u svijetu i Europi, što nas očekuje u Hrvatskoj i kako se u tome mogu snaći domaće IT tvrtke, pričat će se idućeg tjedna na susretu u COTRUGLI Business School.

Predavanje i rasprava Digitalna transformacija u javnom sektoru
U predavanju i raspravi će sudjelovati Manuel Alonso Coto, Marijan Lalić i Senad Kulenović.

U petak 17. ožujka u COTRUGLI poslovnoj školi održat će se predavanje i panel rasprava ”Digitalna transformacija u javnom sektoru”. O razvoju digitalnog društva, utjecaju digitalizacije na javni sektor i mjestu hrvatskih IT tvrtki u tom procesu, govorit će Marijan Lalić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Manuel Alonso Coto, profesor u IE Business School i COTRUGLI Business School, te Senad Kulenović s bogatim iskustvom iz telekomunikacija.

Susret počinje u 18 sati na adresi Buzinski prilaz 10, a svi zainteresirani su pozvani doći, uz prethodnu prijavu putem službene stranice.

Govornici kojima je zajednički nazivnik “digitalno”

Na predavanju vas očekuju govornici s dugogodišnjim iskustvom u IT-u, digitalnom
Na predavanju vas očekuju govornici s dugogodišnjim iskustvom u IT-u i digitalnom marketingu.

Govornici dolaze iz različitih područja, no svima im je zajednički nazivnik – digitalizacija. Marijan Lalić je prije obnašanja dužnosti državnog tajnika, između ostalog, bio član Uprave za razvoj i operacije u Podatkovnom centru Križ, direktor ICT sektora u FINA-i, a informacijskim tehnologijama se deset godina bavio i u MORH-u.

S druge strane, Manuel Alonso Coto, predavač i direktor za inovacije, digitalnu transformaciju i marketing u COTRGLI Business School ima dugogodišnje iskustvo u marketingu i digitalnom marketingu. Doktorirao je ekonomiju na temu digitalnog poslovanja u Španjolskoj, a također je autor brojnih naslova poput “Political Marketing”, “Direct Marketing 2.0”, “I have 30,000 fans; so now what?”, “Social Media Marketing Plan”, “Marketing for Lawyers” i “s-Internationalization”.

Temi susreta zasigurno će doprinijeti i Senad Kulenović koji se 2012. pridružio Deutsche Telekomu Hrvatska kao operativni direktor za eBiznis i pomoćnik direktora gdje su mu jedne od glavnih odgovornosti glavne bile povećanje online prodaje za mobilne i fiksne usluge, online marketinške aktivnosti i razvoj aplikacija. Osim toga, Senad je bio član tima za e-transformaciju, stoga će biti zanimljivo čuti što ima za reći o digitalnom zaokretu poslovanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!