Što digitalna transformacija javnog sektora znači za Hrvatsku i domaće IT tvrtke?

Što digitalna transformacija javnog sektora znači za Hrvatsku i domaće IT tvrtke?

Trend digitalne transformacije ne zahvaća samo privatni, već polako, ali sigurno ulazi i u prostor javnog sektora. Što se po tom pitanju događa u svijetu i Europi, što nas očekuje u Hrvatskoj i kako se u tome mogu snaći domaće IT tvrtke, pričat će se idućeg tjedna na susretu u COTRUGLI Business School.

Predavanje i rasprava Digitalna transformacija u javnom sektoru
U predavanju i raspravi će sudjelovati Manuel Alonso Coto, Marijan Lalić i Senad Kulenović.

U petak 17. ožujka u COTRUGLI poslovnoj školi održat će se predavanje i panel rasprava ”Digitalna transformacija u javnom sektoru”. O razvoju digitalnog društva, utjecaju digitalizacije na javni sektor i mjestu hrvatskih IT tvrtki u tom procesu, govorit će Marijan Lalić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Manuel Alonso Coto, profesor u IE Business School i COTRUGLI Business School, te Senad Kulenović s bogatim iskustvom iz telekomunikacija.

Susret počinje u 18 sati na adresi Buzinski prilaz 10, a svi zainteresirani su pozvani doći, uz prethodnu prijavu putem službene stranice.

Govornici kojima je zajednički nazivnik “digitalno”

Na predavanju vas očekuju govornici s dugogodišnjim iskustvom u IT-u, digitalnom
Na predavanju vas očekuju govornici s dugogodišnjim iskustvom u IT-u i digitalnom marketingu.

Govornici dolaze iz različitih područja, no svima im je zajednički nazivnik – digitalizacija. Marijan Lalić je prije obnašanja dužnosti državnog tajnika, između ostalog, bio član Uprave za razvoj i operacije u Podatkovnom centru Križ, direktor ICT sektora u FINA-i, a informacijskim tehnologijama se deset godina bavio i u MORH-u.

S druge strane, Manuel Alonso Coto, predavač i direktor za inovacije, digitalnu transformaciju i marketing u COTRGLI Business School ima dugogodišnje iskustvo u marketingu i digitalnom marketingu. Doktorirao je ekonomiju na temu digitalnog poslovanja u Španjolskoj, a također je autor brojnih naslova poput “Political Marketing”, “Direct Marketing 2.0”, “I have 30,000 fans; so now what?”, “Social Media Marketing Plan”, “Marketing for Lawyers” i “s-Internationalization”.

Temi susreta zasigurno će doprinijeti i Senad Kulenović koji se 2012. pridružio Deutsche Telekomu Hrvatska kao operativni direktor za eBiznis i pomoćnik direktora gdje su mu jedne od glavnih odgovornosti glavne bile povećanje online prodaje za mobilne i fiksne usluge, online marketinške aktivnosti i razvoj aplikacija. Osim toga, Senad je bio član tima za e-transformaciju, stoga će biti zanimljivo čuti što ima za reći o digitalnom zaokretu poslovanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.