#DigitalnaKarijera kreće sutra sa Splitom, Zadrom i Varaždinom

#DigitalnaKarijera kreće sutra sa Splitom i Zadrom uz Ivana Šarića, Roka Roića…

Ovaj se tjedan u Zadru, 24. svibnja, te u Splitu, 26. svibnja, održavaju Netokracijine konferencije #DigitalnaKarijera powered by bonbon. Ova nacionalna inicijativa budućim ekonomistima, sociolozima, pravnicima i svim strukama koje nisu tehničke otkriva kako se uključiti u digitalnu ekonomiju koja će do 2020. godine činiti više od 25 posto svjetske ekonomije.

Ne mogu vam opisati koliko me veseli što vas se već više od 1000 zainteresiranih diljem Hrvatske okupilo u zajednicu #DigitalnaKarijera koja će nas odvesti od Zadra i Splita preko Varaždina do Zagreba i Osijeka.

Iako je projekt 2015. krenuo opušteno, već prvi događaj u Osijeku okupio je preko 250 studenata, pokazavši da postoji žeđ za znanjem o tome kako pokrenut digitalnu karijeru ako ne studirate tehničke fakultete, odnosno ako niste programer, inženjer…

Srećom – kao što smo vidjeli iz primjera poput Noinog voditelja marketinga Marija Pintara, Repslyjevog testera softvera Krešimira Linkea, inače povjesničara umjetnosti, te brojnih članova hrvatske i regionalne digitalne zajednice – da biste bili dio digitalne ekonomije ne trebate “studirati” programiranje. Dapače, upravo su humanističke i društvene nadogradnje potrebne kako bi se domaći tehnološki startupi i talenti izdvojili na svjetskom digitalnom tržištu rada.

Krećemo sa Zadrom, Splitom i Varaždinom

#DigitalnaKarijera sutra kreće na nacionalnu turneju na kojoj ćemo, kao rezultat vašeg glasovanja, posjetiti prvo jadransku obalu pa potom sjevernu Hrvatsku.

Nakon ljetne stanke na redu su Osijek i Zagreb, ali uopće ne sumnjam da će prvi dio turneje #DigitalnaKarijera biti zanimljiv, posebno ako vam spomenem i da ćemo na svakom događaju dan završiti raspravom o tome što vam konkretno treba za početak vaše digitalne karijere u čemu će nam se pridružiti i brojni poslodavci. Kolege, digitalna karijera vam je tek krenula, vidimo se u sljedećih desetak dana.

Za više informacija, posjetite #DigitalnaKarijera.Me!

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.