#DigitalnaKarijera kreće sutra sa Splitom, Zadrom i Varaždinom

#DigitalnaKarijera kreće sutra sa Splitom i Zadrom uz Ivana Šarića, Roka Roića…

Ovaj se tjedan u Zadru, 24. svibnja, te u Splitu, 26. svibnja, održavaju Netokracijine konferencije #DigitalnaKarijera powered by bonbon. Ova nacionalna inicijativa budućim ekonomistima, sociolozima, pravnicima i svim strukama koje nisu tehničke otkriva kako se uključiti u digitalnu ekonomiju koja će do 2020. godine činiti više od 25 posto svjetske ekonomije.

Ne mogu vam opisati koliko me veseli što vas se već više od 1000 zainteresiranih diljem Hrvatske okupilo u zajednicu #DigitalnaKarijera koja će nas odvesti od Zadra i Splita preko Varaždina do Zagreba i Osijeka.

Iako je projekt 2015. krenuo opušteno, već prvi događaj u Osijeku okupio je preko 250 studenata, pokazavši da postoji žeđ za znanjem o tome kako pokrenut digitalnu karijeru ako ne studirate tehničke fakultete, odnosno ako niste programer, inženjer…

Srećom – kao što smo vidjeli iz primjera poput Noinog voditelja marketinga Marija Pintara, Repslyjevog testera softvera Krešimira Linkea, inače povjesničara umjetnosti, te brojnih članova hrvatske i regionalne digitalne zajednice – da biste bili dio digitalne ekonomije ne trebate “studirati” programiranje. Dapače, upravo su humanističke i društvene nadogradnje potrebne kako bi se domaći tehnološki startupi i talenti izdvojili na svjetskom digitalnom tržištu rada.

Krećemo sa Zadrom, Splitom i Varaždinom

#DigitalnaKarijera sutra kreće na nacionalnu turneju na kojoj ćemo, kao rezultat vašeg glasovanja, posjetiti prvo jadransku obalu pa potom sjevernu Hrvatsku.

Nakon ljetne stanke na redu su Osijek i Zagreb, ali uopće ne sumnjam da će prvi dio turneje #DigitalnaKarijera biti zanimljiv, posebno ako vam spomenem i da ćemo na svakom događaju dan završiti raspravom o tome što vam konkretno treba za početak vaše digitalne karijere u čemu će nam se pridružiti i brojni poslodavci. Kolege, digitalna karijera vam je tek krenula, vidimo se u sljedećih desetak dana.

Za više informacija, posjetite #DigitalnaKarijera.Me!

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.