Dani komunikacija: Kako je Starbucks osvojio društvene mreže?

Kako je Starbucks osvojio društvene mreže, saznaj na Danima komunikacija

Na Dane komunikacija stiže bivša potpredsjednica digitalnog marketinga Starbucksa, jednog od najomiljenijih brendova na društvenim mrežama. Priču o tome kako planirati digitalnu strategiju dopunit će Jon Biggs i Philip Brown iz londonskih agencija.

Alexandra Wheeler će na Danima komunikacije govoriti o izgradnji odnosa s korisnicima u digitalnom svijetu.
Alexandra Wheeler će na Danima komunikacija govoriti o izgradnji odnosa s korisnicima u digitalnom svijetu.

Iščekivanje ovogodišnjih Dana komunikacija postalo je napeto već kada su kao govornici najavljeni Alex Braun, “čarobnjak” za političku promociju, i Peter Sunde, suosnivač The Pirate Baya. Neposredno prije početka festivala, koji će se održati ovoga tjedna od 30. ožujka do 2. travnja u Rovinju, poznat je još jedan ugledni predavač, odnosno predavačica. Riječ je Alexandri Wheeler, bivšoj potpredsjednici odjela za digitalni marketing u Starbucksu.

Starbucks je jedan od najpopularnijih brendova na društvenim mrežama, stoga već sami možete zaključiti da će Alexandra govoriti o prisutnosti u digitalnome svijetu te izgradnji odnosa s korisnicima izvan zidova trgovina.

Stižu i stručnjaci iz londonskih agencija

Na tu će se temu kroz digitalni dizajn nadovezati kreativni direktor agencije MediaMonks iz Londona, Jon Biggs, koji će nas vratiti osnovama prisutnosti na web platformama i reći nešto više o planiranju digitalne strategije. Autentičnost komunikacije, s druge strane, je područje Philipa Browna iz londonske agencije Come Round specijaliziran je za osmišljavanje, razvoj i izvještavanje kod strategija s influencerima. Philip će posjetiteljima pokazati kako ostvariti suradnju koja ima moć mijenjanja mišljenja i ponašanja ljubitelja brenda.

Više informacija o predavačima, popratnim sadržajima i kotizacijama za festival dostupno je na službenim stranicama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?